Aluehallintovirasto

Satakunnan kokoontumisrajoitukset jatkuvat samanlaisina

Jaa

Satakunnassa kokoontumisrajoitukset jatkuvat muuttumattomina 24.2.2021 alkaen: korkeintaan 20 henkilön tapahtumat ovat sallittuja sisä- ja ulkotiloissa, ja niissäkin on noudatettava hygienia- ja turvallisuusohjeita. Alueen koronaviruksesta johtuva tautitilanne vaatii meiltä yhä varovaisuutta ja hygieniaohjeiden tarkkaa noudattamista.

Koronavirustartuntojen leviämisen ennaltaehkäisemiseksi Lounais-Suomen aluehallintovirasto on 17.2.2021 päättänyt pitää ennallaan Satakunnan alueen kokoontumisrajoitukset. Satakunta on kokonaisuutena epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta Rauma ja Pohjois-Satakunta ovat epidemian leviämisvaiheessa.

Annetun määräyksen mukaan korkeintaan 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on edelleen sallittua, kun niissä ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi (minedu.fi). Määräys koskee sekä sisätiloissa että rajatuissa ulkotiloissa järjestettäviä tapahtumia ja on voimassa 24.2.– 23.3.2021.

Alueellisen epidemiologisen tilanteen lisäksi aluehallintoviraston päätökseen vaikuttivat muun muassa uuden virusmuunnoksen leviämisen uhka sekä valtakunnallinen epidemiologinen tilanne. Myös Satakunnan alueellinen yhteistyöryhmä kannatti kokouksessaan 11.2.2021 kokoontumisrajoitusten jatkamista ennallaan.

Määräämämme kokoontumisrajoitus koskee yleisötilaisuuksia, kuten urheiluotteluja, joissa on yleisöä, markkinoita ja konsertteja. Toimivaltamme ei ulotu yksityisiin tilaisuuksiin, kuten juhliin, tai jatkuvaluonteiseen palvelutoimintaan, kuten kauppojen toimintaan, tai viranomaisten kokouksiin. Satakunnan sairaanhoitopiiri ja kunnat ovat antaneet suosituksia muun muassa aluehallintoviraston määräysten ulkopuolelle jäävien tilaisuuksien ja palvelutoiminnan järjestämisestä sekä maskien käytöstä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos muistuttaa, että koronatesteihin tulee hakeutua vähäistenkin oireiden perusteella. Hyvä on myös muistaa, että vaikka rokottaminen on saatu käyntiin, se ei vielä poista tarvetta noudattaa annettuja hygienia- ja turvallisuusohjeita. Vastuullisella toiminnalla ja määräysten sekä suositusten noudattamisella voimme tässä pitkittyneessä epidemiatilanteessa yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilanne ei pahene.

Lisätietoa:

Lounais-Suomen aluehallintoviraston päätös kokoontumisrajoituksista, 17.2.2021 (pdf)

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohje koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi (minedu.fi)

Satakunnan sairaanhoitopiiri (satasairaala.fi)

Usein kysytyt kysymykset / koronavirus (avi.fi)

Tapahtumajärjestäjien neuvonta:

  • puh. 0295 016 666 (ma-pe kello 8-11.30 ja 12.30-16)
  • sähköposti: koronainfo(at)avi.fi

Median yhteydenotot:

  • Mikael Luukanen, ylijohtaja, p. 0295 018 092, mikael.luukanen(at)avi.fi
  • Heikki Mäki, johtaja, p. 0295 018 094, heikki.maki(at)avi.fi

Lounais-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Skärpta sammankomstbegränsningar i Södra Finlands område den 5 mars - sammankomster med över sex personer är förbjudna, också mindre bör undvikas5.3.2021 14:54:16 EETTiedote

På grund av det allvarliga epidemiologiska läget skärper Regionförvaltningsverket i Södra Finland sammankomstbegränsningarna. Alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med över sex personer är förbjudna och dessutom bör man undvika också mindre sammankomster alltid när det är möjligt.

Pohjois-Pohjanmaalla kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään edelleen, turvatoimia noudattaen enintään 6 hengen tilaisuudet ovat mahdollisia (Pohjois-Suomi)5.3.2021 14:33:04 EETTiedote

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto jatkaa nykyisiä yleisten kokoontumisten rajoituksia Pohjois-Pohjanmaan kuntien alueella 8.3. – 31.3.2021. Tartuntatautilain nojalla ovat kiellettyjä kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Pohjois-Pohjanmaan alueella 31. maaliskuuta saakka. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää välttämättömiä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu korkeintaan 6 (kuusi) henkilöä edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 22.2.2021 päivittämää ohjetta, joka täydentää suoraan tartuntatautilain muutoksista tulevia velvollisuuksia.

Työnantajan viivyttely työtodistuksen ja palkkalaskelman antamisessa johti sakkoihin työsopimuslain rikkomisesta5.3.2021 13:50:05 EETTiedote

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi siivousalan työnantajan 18 päiväsakon sakkorangaistukseen työsopimuslakirikkomuksesta. Käräjäoikeus antoi tuomionsa 26.2.2021. Asiassa oli kysymys siitä, että työnantaja ei antanut työntekijälle tämän pyytämää työtodistusta ja palkkalaskelmaa. Työnantaja viivytteli asiakirjojen antamista vielä senkin jälkeen, kun aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue oli kehotuksella velvoittanut työnantajaa antamaan työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Aluehallintovirasto joutui kehotuksen jälkeen asettamaan velvoitteiden noudattamiselle uhkasakon. Vasta tämän jälkeen työnantaja antoi työtodistuksen ja palkkalaskelman työntekijälle. Työnantajalla on velvollisuus antaa työsuhteeseen liittyvät asiakirjat Työsuojeluviranomainen muistuttaa, että työnantajalla on työsopimuslakiin perustuva velvollisuus antaa työntekijälle työsuhteeseen liittyvät asiakirjat, joita ovat työtodistus, palkkalaskelma ja selvitys työsuhteen keskeisistä ehdoista. Työsuhteeseen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme