Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelman valmistelu on edennyt loppusuoralle

Jaa

Satakunnan maaseudun yrityksillä ja organisaatioilla on mahdollisuus kehittää toimintaansa Euroopan unionin maaseuturahaston tuella tulevinakin vuosina. Rahoitusta myönnetään nyt valmisteilla olevan alueellisen kehittämissuunnitelman perusteella. Tietoja ja näkemyksiä suunnitelmaan on kerätty satakuntalaisilta maaseudun asukkailta, yrittäjiltä ja kehittäjiltä. Ennen pandemiaa ehdittiin järjestää muutamia työpajoja, mutta pääasiassa valmistelu on toteutettu virtuaalisesti.

-        Ihmiset ovat lähteneet hienosti mukaan täysin uudenlaiseen tapaan valmistella meille kaikille tärkeää suunnitelmaa, kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa kertoo.

Keskustelua on käyty Satakunnan Älykäs maaseutu- Facebook-ryhmässä, erilaisissa virtuaalityöpajoissa sekä loppusyksystä 2020 järjestetyn virtuaalistudion yhteydessä.

- Ryhmässämme on yli 200 jäsentä ja myös studiota seurasi lähes sadan hengen katsojajoukko. Olemme saaneet heiltä runsaasti arvokasta materiaalia, jonka pohjalta rakentuu merkittävä osa Satakunnan maaseudun kehittämissuunnitelmaa vuosille 2021-2027, Pihlajamaa iloitsee.

Yhdessä laadittu suunnitelma luo mahdollisuuksia satakuntalaiselle maaseudulle

Nyt laadittava suunnitelma toimii paikallisena osana EU:n yhteistä maatalouspolitiikkaa CAP27.  Satakunnan maaseudun kehittämiseen osoitettavat Euroopan unionin maaseuturahaston tuet tullaan suuntaamaan valmisteilla olevan suunnitelman perusteella. Tavoitteena on laatia suunnitelma, joka vastaa mahdollisimman hyvin satakuntalaisia tarpeita ja luo innostavasti mahdollisuuksia vahvistaa satakuntalaisen maaseutumme elinvoimaisuutta.

Valmistelu huipentuu 5.5. järjestettävään webinaariin

Suunnitelmaan voi tutustua kevään huipentavassa Älykkäät maaseudut -kiertueen Satakunnan tilaisuudessa, joka järjestetään aamupäivän kestävänä webinaarina keskiviikkona 5.5.2021.

​​​​​​​Tilaisuudessa kuulet ajankohtaista tietoa myös uuden ohjelmakauden valtakunnallisesta valmistelusta.

-        Webinaarissamme sinulla vielä mahdollisuus vaikuttaa tulevaisuutemme satakuntalaiseen maaseutuun, joten varaathan päivän jo kalenteristasi, Pihlajamaa muistuttaa.

Tilaisuuden ohjelma ja tarkempi aikataulu julkaistaan kevään edetessä.

Tapahtuman tiedot päivittyvät verkkosivuillemme: 

www.ely-keskus.fi/maaseudunkehittaminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:

Maaseudun kehittämisen asiantuntija
Salme Pihlajamaa
0295 022 012
salme.pihlajamaa@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

ELY-keskus sijoitti viime vuonna Satakunnan kuntiin 38 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa ja kiintiöpakolaista22.3.2021 14:13:10 EET | Tiedote

Vuonna 2020 oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita sijoitettiin Satakunnan ELY-keskukselle tehtyjen kuntasijoitushakemusten perusteella Poriin 22 henkilöä ja Raumalle kaksi henkilöä. Lisäksi Poriin sijoitettiin 14 kiintiöpakolaista. Yhteensä oleskeluluvan saaneita turvapaikanhakijoita ja kiintiöpakolaisia sijoitettiin Satakunnan kuntiin 38 henkilöä, kun vastaava luku vuotta aiemmin oli 47. Viime vuonna kuntaan sijoitetut olivat kansalaisuudeltaan pääosin irakilaisia, syyrialaisia ja afganistanilaisia.

Koronakriisi haastoi - palvelutyytyväisyystulokset kertovat Satakunnan ELY-keskuksen asiakastyön erinomaisesta onnistumisesta16.3.2021 13:19:25 EET | Tiedote

Vuosi 2020 oli koronakriisin tuomien haasteiden takia poikkeuksellinen niin asiakkaille kuin ELY-keskuksille. Koronakriisi haastoi virastojen toimintaa merkittävästi ja vaati sopeutumista palveluissa ja työskentelytavoissa. ELY-keskusten kautta suunnatun koronarahoituksen järjestäminen yrityksille neuvontapalveluineen vaati voimakasta resurssien keskittämistä. Pandemian takia asiakas- ja sidosryhmäyhteistyö muuttui lähes kokonaan sähköisten välineiden ja palvelujen kautta tapahtuvaksi. Omien toimintojen digitalisoinnissa otettiin melkoinen kehitysloikka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme