Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 8 350 työtöntä työnhakijaa huhtikuussa

Jaa
Satakunnassa oli huhtikuun lopussa 8 350 työtöntä työnhakijaa, mikä on noin 110 henkeä (1,4 %) enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä väheni 530 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli huhtikuussa 8,7 %.

Eri ryhmissä työttömyyden kehitys on viime aikoina ollut eri suuntaista. Pitkäaikaistyöttömien ja yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä on vielä huomattavasti laskenut vuoden takaiseen verrattuna. Kasvua on ollut etenkin ulkomaalaisten työttömien määrässä.

Työvoiman kysyntä on edelleen jatkunut varsin vilkkaana. Työ- ja elinkeinotoimistossa oli huhtikuussa Satakunnassa yhteensä vajaat 5 000 avointa työpaikkaa, joista kuukauden aikana avautuneita uusia työpaikkoja oli noin 2 000.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (tem.tyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan ELY-keskus
- ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111, marja.karvonen@ely-keskus.fi
- työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114, hannu.ahvenjarvi@ely-keskus.fi


Satakunnan TE-toimisto
- johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117, juhani.sundell@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme