Satakunnan ELY-keskus

Satakunnassa 8 570 työtöntä työnhakijaa marraskuussa

Jaa

Satakunnassa oli marraskuun lopussa 8 570 työtöntä työnhakijaa, mikä on 2 570 henkeä (­-23,1 %) vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kuukautta aiemmasta työttömien määrä nousi vajaalla 20 hengellä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli marraskuussa 8,8 %.

Työttömyys on syksyn aikana laskenut jo alemmaksi kuin se oli ennen koronakriisiä vuonna 2019. Varsinkin alle 30-vuotiaiden työttömien määrä alittaa selvästi kahden vuoden takaiset luvut. Myös pitkäaikaistyöttömien määrä on viime kuukausina ollut laskusuunnassa.

Työ- ja elinkeinotoimistossa oli marraskuussa vajaat 4 300 avointa työpaikkaa Satakunnassa. Näistä 2 149 oli marraskuun aikana avautuneita uusi työpaikkoja. Uusia työpaikkoja avautui lähes kaksinkertainen määrä viime vuoden marraskuuhun verrattuna.

Tiedot ilmenevät työ- ja elinkeinoministeriön Työnvälitystilastosta (temtyollisyyskatsaus.fi).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus:

Ylijohtaja Marja Karvonen, puh. 0295 022 111
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Työmarkkina-asiantuntija Hannu Ahvenjärvi, puh. 0295 022 114
sähköposti: etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto:

Johtaja Juhani Sundell, puh. 0295 022 117
sähköposti: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Satakunnan ELY-keskuksessa tehdään vaikuttavaa työtä alueen parhaaksi17.11.2021 14:01:26 EET | Tiedote

ELY-keskusten sidosryhmien tyytyväisyyttä mitattiin lokakuussa sähköisellä kyselyllä. Näkemyksiä yhteistyöstä pyydettiin viranomaiskumppaneilta, palveluntarjoajilta ja muilta kumppaneilta sekä ohjaavilta ministeriöiltä ja virastoilta. ELY-keskusten osalta tutkimus valmistui nyt kuudennen kerran. Tulosten mukaan ELY-keskukset koetaan asiantuntevina ja osaavina, yhteistyötaitoisina sekä helposti lähestyttävinä viranomaistahoina. Lokakuussa tehtyyn kyselyyn vastasi 1792 asiakasta valtakunnan tasolla ja Satakunnassa 66.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme