Satakunnan ELY-keskusSatakunnan ELY-keskus

Satakuntaan osoitetut EU:n maaseuturahaston tuet sidottiin täysimääräisesti maaseutumme kehittämiseen

Jaa

Satakuntaan myönnettiin ohjelmakaudella 2014-2020 yhteensä 35 M€ EU:n maaseuturahaston tukia. Satakunnan ELY-keskus myönsi vuoden loppuun mennessä Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa Satakuntaan osoitetut EU:n maaseuturahaston määrärahat kokonaisuudessaan.

Tuesta 60 % kohdistettiin suoriin yritystukiin ja 40 % maaseudun kehittämistukiin. Vahvoina kehittämiskohteina korostuivat ruokaketjun ja maaseudun monipuolisen yritystoiminnan kehittäminen. Myös yhteistyön merkitys uusien tuotantomenetelmien ja ratkaisujen kehittämisessä näkyi vahvasti rahoitetuissa kohteissa.

Satakunnassa tehdään aktiivista kehittämistyötä

Maaseuturahoituksen määrärahoja jäi sitomatta osassa ELY-keskuksista vuonna 2020 ja ne ohjataan ministeriön toimesta uudelleen eri ELY-alueille alueiden tarpeiden mukaan. Satakunnan alueella ei jäänyt sitomatta maaseuturahaston määrärahoja. Sen sijaan rahoituskelpoisia hakemuksia saapui enemmän kuin tukea oli myönnettävissä. Rahoitettavat hankkeet valittiin pisteytysmenettelyn perusteella.

-        Tämä on vahva osoitus siitä, että satakuntalaisilta yrityksillä ja toimijoilla riittää uusia kehitysideoita sekä tietotaitoa niiden toteuttamiseen. Satakunnassa on näin ollen kysyntää maaseudun kehittämisrahoitukselle, kehittämisasiantuntija Salme Pihlajamaa Satakunnan ELY-keskuksesta toteaa.


Siirtymäkaudella rahoitusta myönnetään nykyisen ohjelman mukaisesti

Vuosi 2021 käynnistää maaseudun kehittämisessä kahden vuoden siirtymäkauden. Kehittämisvaroja myönnetään siirtymäkauden varoista nykyistä lainsäädäntöä ja kehittämisohjelmaa noudattaen. Satakunnan ELY-keskuksen siirtymäkauden ensimmäiseen hakujaksoon jätettävät hakemukset tulee olla toimitettuna yritystukihakemuksien osalta helmikuun loppuun mennessä ja kehittämishankkeiden osalta 30.4.2021 mennessä.Lisätietoa Satakunnan ELY-keskuksesta:

Hanketuet

  • Salme Pihlajamaa, 0295 022 012, salme.pihlajamaa@ely-keskus.fi

Yritystuet

  • Ari Nummelin, 0295 022 071, ari.nummelin@ely-keskus.fi
  • Jari Hankaankorpi, 0295 022 037, jari.hankaankorpi@ely-keskus.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Satakunnan ELY-keskus
Satakunnan ELY-keskus
Yrjönkatu 20
28100 Pori

0295 022 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-satakunta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Satakunnan ELY-keskus

Satakuntaan tulossa ennätysvuosi maatalousinvestointien suhteen. Satakunnan ELY-keskuksen maatilainvestointien rahoituskatsaus1.12.2020 12:28:15 EETTiedote

Satakunnan ELY-keskus myönsi EU:n maaseuturahastosta maatalouden rakennetukien kolmannella tukijaksolla tukea yhteensä 34 investointiin sekä yhteen tilanpidon aloittamiseen. Avustuksena myönnettiin 2 661 532 euroa ja korkotukilainana 1 888 507 euroa. Tuettujen investointien kokonaiskustannukset olivat yhteensä 10,6 miljoonaa euroa.

Tilannekatsaus - Oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden ja kiintiöpakolaisten kuntiin sijoittaminen Satakunnassa11.11.2020 08:05:00 EETTiedote

Suomeen saapuvien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt huomattavasti vuoden 2015 tasosta, jolloin maahan saapui 32 476 turvapaikanhakijaa. Viime vuonna hakijoita oli 4 551, ja tänä vuonna lokakuun alkuun mennessä hakijoita on ollut 2 569. Satakunnassa on tällä hetkellä toiminnassa enää yksi SPR:n Satakunnan piirin ylläpitämä vastaanottokeskus, joka sijaitsee Porissa. SPR:n Satakunnan piirin ylläpitämä Rauman vastaanottokeskus lakkautettiin virallisesti 30.6.2020. Viimeiset yksityisten palveluntuottajien ylläpitämät Kokemäen ja Kankaanpään vastaanottokeskukset lakkautettiin vuonna 2019. Tällä hetkellä Porin vastaanottokeskuksessa on majoittuneena noin 130 henkilöä, joiden lisäksi yksityismajoituksessa olevia on noin 60 henkilöä. Osa näistä henkilöistä tulee saamaan oleskeluluvan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme