Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Satamaselvitys ja dataan liittyvä yhteistyö Helsingin ja Tallinnan välisen pormestaritapaamisen pääaiheita

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori matkustaa perjantaina 21. helmikuuta Tallinnaan tapaamaan pormestari Mihhail Kõlvartia.

Tapaamisessa pormestarit vaihtavat tietoa kaupunkien välisten yhteistyöhankkeiden tilasta. Pormestari Vapaavuori kertoo kollegalleen muun muassa Helsingin keskusta-alueen satamatoimintojen tulevaisuuteen liittyvästä selvityksestä, joka valmistuu kesäkuuhun 2020 mennessä.

Helsingin ja Tallinnan välillä on vuonna 2018 solmittu kaksoiskaupunkisopimus, jossa määritellään yhteistyön kärkiä vuoteen 2021 asti. Osana yhteistyötä edistetään myös kaupunkien välistä elinkeinotoimintaa.

”Tavoitteemme on toteuttaa kaksoiskaupunkikonseptia konkreettisissa hankkeissa, kuten kaupunkien välisen liikenteen sujuvoittamisessa ja markkinoinnissa. Yhteistyöhömme kumpuaa hyötyjä myös kaupunkiemme välisistä eroavaisuuksista. Esimerkiksi startup-ekosysteemit ovat molemmissa kaupungeissa vahvat, mutta ominaispiirteiltään erilaiset. Yhdistämällä osaamista ja jakamalla kokeilualustoja voimme kiihdyttää yhä useampia alueen yrityksiä globaaliin menestykseen”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Pormestarien tapaamisen yhteydessä järjestetään myös kaupunkien elinkeinojohtajien kokous.

Suunnitteilla tiiviimpää yhteistyötä data- ja digitalisaatiokehityksessä

Tulevaisuuden suhteen kaupungit ryhtyvät selvittämään mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötä dataan ja digitalisaatioon liittyvässä kehittämisessä.

Helsingin tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Viro, kuten Suomikin, on sähköisen hallinnoinnin kärkimaita maailmassa. Datayhteistyössä Tallinnan kanssa nähdään paljon potentiaalia, ja se voisi osaltaan profiloida kaksoiskaupunkialuetta innovatiivisena ja houkuttelevana kohteena osaajille, yrityksille ja sijoittajille.


Taustatietoa

Nykyinen Helsinki–Tallinna-yhteistyösopimus koskee vuosia 2018–2021. Sopimuksen painopistealueina on ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden edistäminen, liikkuvalle työvoimalle ja muille kaupungissa vieraileville suunnattujen palvelujen kehittäminen, Itämeren tilan parantaminen sekä kaksoiskaupungin yhteisen kilpailukyvyn ja markkinoinnin kehittäminen.

Pormestarit tapasivat edellisen kerran syyskuussa 2019 Helsingissä järjestetyn World Tourism Cities Federation -verkoston vuosikokouksessa. Tuolloin pormestarit pitivät kävelykokouksen Töölönlahden ympäristössä osallistuen samalla Itämeren suojelemiseksi käynnissä olleeseen kävelyhaasteeseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginsihteeri Henri Kähönen, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 040 132 7100, s-posti: henri.kahonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PRESS INVITATION / MEDIAKUTSU: Mayor’s coronavirus situation info in English on 31. March at 5:30 pm / Pormestarin info koronavirustilanteesta 31.3. kello 17.30 englanniksi30.3.2020 15:53:15 EESTTiedote

Mayor Vapaavuori's info will cover the current coronavirus situation and responses in Helsinki. The live stream will be in English. / Pormestari Jan Vapaavuori kertoo suorassa lähetyksessä 31. maaliskuuta kello 17.30 ajankohtaista tietoa liittyen koronavirustilanteeseen Helsingissä. Lähetys toteutetaan englanninkielisenä.

MEDIAKUTSU: Pormestarin infossa tietoa Helsingin kaupungin uusimmista päätöksistä koronavirustilanteeseen liittyen tänään kello 1727.3.2020 13:45:58 EETKutsu

Pormestarin info lähetetään suorana Helsinki-kanavalla kello 17 alkaen. Pormestari Jan Vapaavuori kertoo infossa muun muassa kaupungin yritysvuokralaisiin liittyvistä päätöksistä sekä muista uusista koronakriisiin liittyvistä päätöksistä. Lisäksi infossa ovat mukana ikääntyneille kohdennetun Helsinki-avun edustajina palvelun johtaja Tiina Hörkkö ja Helsingin seurakuntayhtymän johtaja Juha Rintamäki. Palvelu on juuri saatu käynnistettyä ja myös ensimmäiset yrityskumppanit vahvistettua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme