Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Satamaselvitys ja dataan liittyvä yhteistyö Helsingin ja Tallinnan välisen pormestaritapaamisen pääaiheita

Jaa

Pormestari Jan Vapaavuori matkustaa perjantaina 21. helmikuuta Tallinnaan tapaamaan pormestari Mihhail Kõlvartia.

Tapaamisessa pormestarit vaihtavat tietoa kaupunkien välisten yhteistyöhankkeiden tilasta. Pormestari Vapaavuori kertoo kollegalleen muun muassa Helsingin keskusta-alueen satamatoimintojen tulevaisuuteen liittyvästä selvityksestä, joka valmistuu kesäkuuhun 2020 mennessä.

Helsingin ja Tallinnan välillä on vuonna 2018 solmittu kaksoiskaupunkisopimus, jossa määritellään yhteistyön kärkiä vuoteen 2021 asti. Osana yhteistyötä edistetään myös kaupunkien välistä elinkeinotoimintaa.

”Tavoitteemme on toteuttaa kaksoiskaupunkikonseptia konkreettisissa hankkeissa, kuten kaupunkien välisen liikenteen sujuvoittamisessa ja markkinoinnissa. Yhteistyöhömme kumpuaa hyötyjä myös kaupunkiemme välisistä eroavaisuuksista. Esimerkiksi startup-ekosysteemit ovat molemmissa kaupungeissa vahvat, mutta ominaispiirteiltään erilaiset. Yhdistämällä osaamista ja jakamalla kokeilualustoja voimme kiihdyttää yhä useampia alueen yrityksiä globaaliin menestykseen”, pormestari Jan Vapaavuori sanoo.

Pormestarien tapaamisen yhteydessä järjestetään myös kaupunkien elinkeinojohtajien kokous.

Suunnitteilla tiiviimpää yhteistyötä data- ja digitalisaatiokehityksessä

Tulevaisuuden suhteen kaupungit ryhtyvät selvittämään mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötä dataan ja digitalisaatioon liittyvässä kehittämisessä.

Helsingin tavoitteena on olla maailman parhaiten digitalisaatiota hyödyntävä kaupunki. Viro, kuten Suomikin, on sähköisen hallinnoinnin kärkimaita maailmassa. Datayhteistyössä Tallinnan kanssa nähdään paljon potentiaalia, ja se voisi osaltaan profiloida kaksoiskaupunkialuetta innovatiivisena ja houkuttelevana kohteena osaajille, yrityksille ja sijoittajille.


Taustatietoa

Nykyinen Helsinki–Tallinna-yhteistyösopimus koskee vuosia 2018–2021. Sopimuksen painopistealueina on ihmisten ja tavaroiden liikkuvuuden edistäminen, liikkuvalle työvoimalle ja muille kaupungissa vieraileville suunnattujen palvelujen kehittäminen, Itämeren tilan parantaminen sekä kaksoiskaupungin yhteisen kilpailukyvyn ja markkinoinnin kehittäminen.

Pormestarit tapasivat edellisen kerran syyskuussa 2019 Helsingissä järjestetyn World Tourism Cities Federation -verkoston vuosikokouksessa. Tuolloin pormestarit pitivät kävelykokouksen Töölönlahden ympäristössä osallistuen samalla Itämeren suojelemiseksi käynnissä olleeseen kävelyhaasteeseen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kaupunginsihteeri Henri Kähönen, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 040 132 7100, s-posti: henri.kahonen@hel.fi

Viestinnän yhteyshenkilö:
viestintäasiantuntija Laura Itävaara, Helsingin kaupunginkanslia, puh. 050 547 5706, s-posti: laura.itavaara@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Senaatintorin kesä aukeaa30.6.2020 09:49:14 EESTTiedote

Kulinaristinen keidas tarjoilee makuelämyksiä ja urbaania siirtolapuutarhatunnelmaa. Senaatintorin kesä -jättiterassialue aukeaa keskiviikkona 1. heinäkuuta. Helsingin pääaukiolla, Senaatintorilla, voi elokuun loppuun asti nauttia helsinkiläisten laaturavintoloiden makuelämyksiä urbaanissa siirtolapuutarhatunnelmassa. Kyseessä on ainutlaatuinen kokeilu, ja siitä toivotaan piristysruisketta koko koronasta toipuvan kaupunkikeskustan elävöittämiseen.

Helsinki panostaa turvalliseen matkailukokemukseen29.6.2020 14:07:43 EESTTiedote

Pitkän koronasulun jälkeen avautuva Helsinki haluaa varmistaa, että pääkaupungin tarjoamien tapahtumien pariin palaavien vieraiden kokemus olisi mahdollisimman miellyttävä ja luotettava. Helsinki toteutti palvelumuotoilutoimisto Hellonin kanssa tutkimuksen, jonka avulla tunnistettiin asiakkaiden mielenrauhaa ja yleistä turvallisuuden tunnetta tapahtumissa ja matkailupalveluiden parissa tuottavat toimenpiteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme