Satapäinen lapsijoukko tutustuu luonnontieteisiin Viikin kampuksella

Jaa
Tervetuloa seuraamaan, kun yli sata lasta vanhempineen saapuu Helsingin yliopiston järjestämään Jippo-tiedepäivään ihmettelemään luonnontieteiden maailmaa. Viikin kampuksella järjestettävä Jippopäivä antaa lapsille mahdollisuuden tutustua niin kemian, fysiikan, matematiikan, maantieteen kuin biologiankin salaisuuksiin. Päivä on täynnä kokeellista ja elämyksellistä toimintaa.

Lapset pääsevät näkemään, miten erilaisiin asioihin luonnontieteet vaikuttavat. Tiedepolun aktiviteetit vievät heidät jännittävälle matkalle läpi koko luonnontieteen kentän. Työpajoissa lapset pääsevät tutkailemaan bakteereja mikroskoopeilla, valmistamaan superpalloja kemian menetelmin ja hämmästelemään jättisuurten saippuakuplien mysteeriä. Käytännönläheiset tehtävät tuovat iloa ja onnistumisen elämyksiä.

Paikalla on fossiiliasiantuntija Mikko Haaramo, joka esittelee erilaisten fossiilien avulla muinaista elämää. Lapset voivat tuoda paikalle myös omia aarteitaan tunnistettaviksi. Toimituksenne edustaja on tervetullut mukaan menoon ja meininkiin!

Aika: 9.5.2009 klo 12–15
Aloituspaikka: Infokeskus Korona, Sali1, Viikinkaari 11

OHJELMA

12.00–12.15 Tervetuloa!
Maija Aksela, LUMA-keskus ja Terttu Jussila, BioPoP-keskus
12.15–12.50 Kiehtovat kasvit
Professori Jouko Rikkinen, kasvibiologia
12.50–13.00 Jakautuminen pienryhmiin Jippo-tiedepolulle
13.00–15.00 Aktiviteetteja tiedepolulla biologiasta, fysiikasta, kemiasta, maantieteestä ja matematiikasta Jippo-oppaiden ohjauksella

Lisätietoa:

BioPoP-yhteyshenkilö Terttu Jussila
Terttu.jussila@helsinki.fi
Puh. 040 586 3013

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen yhteisö, joka tuottaa tieteen voimalla kestävää tulevaisuutta koko maailman parhaaksi. Se sijoittuu kansainvälisissä yliopistovertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon. Monitieteinen yliopisto toimii neljällä kampuksella Helsingissä sekä Lahden, Mikkelin ja Seinäjoen yliopistokeskuksissa. Lisäksi sillä on kuusi tutkimusasemaa eri puolilla Suomea ja yksi Keniassa. Yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme