Sateenkaariperheet rySateenkaariperheet ry

Sateenkaariperheet ry - 20 vuotta lapsen asialla

Jaa

Sateenkaariperheet ry on lastensuojelu- ja perhejärjestö, joka edistää sateenkaariperheissä elävien lasten oikeuksia ja hyvinvointia. Yhdistyksen järjestämä vertaistoiminta tavoittaa tuhansia ihmisiä valtakunnallisesti. Yhdistys juhlistaa 20-vuotista taivaltaan koko perheen Halloween-juhlalla Helsingin Kaapelitehtaalla la 28.10. kello 10-16.

Sateenkaariperheet ry on toiminut 20 vuoden ajan sateenkaariperheissä elävien lasten aseman, oikeuksien ja hyvinvoinnin edistäjänä. Vuosien saatossa on saavutettu merkittäviä lapsen oikeuksien voittoja, kuten perheen sisäisen adoption mahdollistuminen ja parannuksia perhevapaisiin.

Tehtävää yhdistykselle riittää myös tulevina vuosina. Tavoitteena on äitiyslain läpimenon jälkeen mahdollistaa lapsen tapaamisoikeus sosiaaliseen vanhempaan, vanhemmuus useammalla kuin kahdelle ja korjata vanhemmuuteen liittyvä lainsäädäntö huomioimaan sukupuolen moninaisuus. Valtiovaltaa vastuutetaan ottamaan vihdoinkin kokonaisvastuu seksuaali- ja sukupuolivähemmistöpolitiikasta valtionhallinnon toimintaohjelman muodossa.

1990-luvun puolivälissä sateenkaarivanhemmat organisoituivat Setan piirissä ja perustivat vuonna 1997 Sateenkaariperheet ry:n, joka on toiminut perustamisestaan lähtien yhtenä Setan valtakunnallisista jäsenjärjestöistä. Yhdistys on tarjonnut monenlaista vertaistukea erilaisissa sateenkaariperheissä eläville lapsille ja vanhemmille, sekä vanhemmuutta suunnitteleville sateenkaari-ihmisille.

Nykyään Sateenkaariperheet järjestää monipuolista vertaistoimintaa 13 paikkakunnalla ympäri Suomen. Yhdistys järjestää perhevalmennusta sateenkaarivanhemmuutta suunnitteleville ja tarjoaa neuvontaa perheiden kohtaamiin lukuisiin byrokraattisiin, lainsäädäntöön ja etuuksiin liittyviin haasteisiin. Tästä vuodesta lähtien on tarjottu myös psykososiaalista ammatillista tukea erityisen hankalassa perhetilanteessa eläville, osana uutta Perhesuhdekeskus-toimintaa.

Sateenkaariperheet ry:stä on kehittynyt 20 vuoden aikana aktiivinen lasten ja perheiden tukija sekä arvostettu asiantuntija lapsi- ja perhepolitiikan ja -palveluiden kehittämistyössä. Yhdistyksen palveluksessa toimii tällä hetkellä 8 työntekijää, mutta valtaosa vertaistoiminnasta järjestetään kymmenien vapaaehtoisten arvokkaalla työpanoksella. Toimintaa rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi Veikkaus-varoilla ja kaupunkien avustuksilla. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 11.11.2017.

Juhlistaakseen 20-vuotista työtään, Sateenkaariperheet ry järjestää kaikille avoimen koko perheen juhlan Helsingin Kaapelitehtaalla lauantaina 28.10. kello 10-16.

Halloween-teemaisessa juhlassa on Musiikkiteatteri Käpsäkin esityksiä, lapsille toimintapisteitä ja vauvoillekin oma mönkimisalue. Kaikille teeman mukaisesti pukeutuneille lapsille palkintopussi! Kahvitarjoilu.

Musiikkiteatteri Kapsäkki tarjoaa juhlapäivän kunniaksi makupaloja Katriina Rosavaara uudesta teoksesta, jonka on säveltänyt Tuija Rantalainen. Esitys n. klo 10.30.

Musiikkiteatteri Kapsäkin Vahtikoiran vieraanvara – hulvaton musiikkiteatteriseikkailu klo 11.00. Vahtikoira Veikko järjestää juhlat. Mitä vieraille tarjotaan? Minkälaista ohjelmaa Veikko järjestää? Ja miksi aika aina kiiruhtaa, kun on kivaa?
Esitys jatkaa duo Tuija Rantalaisen ja Veini Nupposen aiempien esitysten osallistavaa linjaa; lapset saavat laulaa ja leikkiä mukana! Esityksen kesto n. 40min, ikäsuositus yli 3-vuotiaille.

Iltapäivällä kello 14 puheenvuoroja ja muistelua.

Mukana juhlahumussa näppärä Jenni Peikko, joka loihtii ilmapalloeläimiä koko juhlan ajan!

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sateenkaariperheet ry
Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

050 525 7999http://www.sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperheet ry on vuonna 1997 perustettu lastensuojelu- ja perhejärjestö. Se toimii Suomen sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien sekä perhettä suunnittelevien ja vanhemmuudesta kiinnostuneiden ihmisten kontaktifoorumina, vertaistuen tarjoajana, oikeuksien puolustajana, tiedonvälittäjänä ja edunvalvojana sekä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttajana.

Sateenkaariperheet ry hallinnoi kaikkien sateenkaarijärjestöjen yhteistä Perhesuhdekeskusta, joka pyrkii lisäämään hyvinvointia sateenkaarikansan perhesuhteisiin. www.perhesuhdekeskus.fi

Sateenkaariperheet ry haluaa kiinnittää huomiota siihen, että erilaisten perheiden näkökulma tulee lähtökohtaisesti aina huomioida lainsäädäntötyössä, jotta uudistettavat käytännöt huomioivat kaikki lapset ja perheet. Perheiden monimuotoisuutta edustaa yksittäisten perhejärjestöjen lisäksi Monimuotoiset perheet -verkosto, jonka asiantuntemus on lainsäätäjän käytettävissä. www.monimuotoisetperheet.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sateenkaariperheet ry

Sateenkaariperheet ry tarjoaa asiallista tietoa ja tukea kumppanuusvanhemmuuteen4.1.2018 14:15Kutsu

Nelosen suunnitelma uudesta kumppanuusvanhemmuutta seuraavasta TV-ohjelmasta sai aikaan laajan ja tunteikkaankin keskustelun ilmiöstä. Sateenkaariperheissä kumppanuusvanhemmuus on tuttua jo pitkältä ajalta. Sateenkaariperheet ry tarjoaa monipuoliseen kokemukseen perustavaa asiallista tietoa siitä, mitä kumppanuusvanhemmuutta harkitsevien olisi hyvä ottaa huomioon ennen perheen perustamista, ja mitkä ovat kumppanuusvanhemmuuden koetinkivet. Yhdistys tarjoaa perhevalmennusta, tietoa, neuvontaa ja tukea kaikille kumppanuusvanhemmuutta pohtiville.

Elämäntyöpalkinto Kaisa Niittyselle sateenkaariperheiden eteen tehdystä työstä30.10.2017 17:01Kutsu

Sateenkaariperheet ry juhlisti viikonloppuna 20-vuotista taivaltaan. Juhlan yhteydessä yhdistys myönsi elämäntyöpalkinnon Kaisa Niittyselle, joka on toiminut useissa eri tehtävissä yhdistyksessä 18 vuoden ajan. Yhdistyksen hallituksen mukaan Niittynen on hoitanut tehtäviään omistautuneesti, täydellä sydämellään ja koko olemuksellaan. Hänen perintönään yhdistyksessä on opittu tekemään yhdessä ihmeitä pienillä resursseilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme