Sateenkaariperheet ry

Sateenkaariperheet ry tarjoaa asiallista tietoa ja tukea kumppanuusvanhemmuuteen

Jaa

Nelosen suunnitelma uudesta kumppanuusvanhemmuutta seuraavasta TV-ohjelmasta sai aikaan laajan ja tunteikkaankin keskustelun ilmiöstä. Sateenkaariperheissä kumppanuusvanhemmuus on tuttua jo pitkältä ajalta. Sateenkaariperheet ry tarjoaa monipuoliseen kokemukseen perustavaa asiallista tietoa siitä, mitä kumppanuusvanhemmuutta harkitsevien olisi hyvä ottaa huomioon ennen perheen perustamista, ja mitkä ovat kumppanuusvanhemmuuden koetinkivet. Yhdistys tarjoaa perhevalmennusta, tietoa, neuvontaa ja tukea kaikille kumppanuusvanhemmuutta pohtiville.

Kumppanuusvanhemmuudesta puhutaan kun lapsen vanhemmuutta jaetaan ilman, että ollaan parisuhteessa keskenään. Lapsi asuu tällöin useinmiten kahdessa eri kodissa alusta lähtien. Sateenkaariperheet ovat perustaneet jo pitkään niin sanottuja apilaperheitä, joissa lapsen vanhemmuutta jakaa useampi kuin kaksi vanhempaa. Vanhemmuutta ovat alkaneet jakamaan esimerkiksi miespari ja naispari yhdessä. Apilaperheet ovat miespareille ja hbt-miehille yleisin tapa lapsiperheellistyä Suomessa.

Viime vuosina kumppanuusvanhemmuutta ovat ryhtyneet harkitsemaan yhä useammat seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuulumattomat henkilöt, yleensä nimenomaan yksittäisen naisen ja yksittäisen miehen yhteisenä päätöksenä jakaa vanhemmuutta. Voisi jopa sanoa, että apilaperhemalli alkaa valtavirtaistua.

Sateenkaariperheiden joukossa apilaperheet ovat olleet merkittävä ryhmä jo parin kymmenen vuoden ajan. Yhdistys on tarjonnut perheille tukea ja tietoa neuvontapalvelussaan. Neuvonnan kautta kertynyt tieto perheiden tilanteista ja haasteista on luonut pohjan ohjeille ja ajatuksille, joita yhdistys tarjoaa jokaiselle apilaperhettä harkitsevalle.

Ohjeemme kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneille löytyy tiiviissä muodossa nettisivuiltamme, mutta rohkaisemme kaikkia kumppanuusvanhemmuudesta kiinnostuneita osallistumaan perhevalmennukseemme. Siellä perheet saavat tietoa juridisista, byrokraattisista ja psykologisista tekijöistä, jotka on syytä huomioida vanhemmuuskumppanuuden sujuvuuden turvaamiseksi. Perhevalmennus on 20 oppitunnin kokonaisuus, jonka voi suorittaa iltakurssina (Helsingissä) tai viikonloppukurssina.

Neuvontapalvelustamme saa henkilökohtaista neuvontaa perheen perustamiseen ja vanhemmuuskumppanuuteen liittyvissä käytännöllisissä, byrokraattisissa ja juridissa kysymyksissä. Perhesuhdekeskuksemme tarjoaa apilaperheille myös lyhytaikaista psykososiaalista tukea erityisen hankalissa perhetilanteissa.

Katso oheisista linkeistä tarkemmat tiedot kaikesta yllä mainitusta.

Sateenkaariperheet ry:n toiminta rahoitetaan suurimalta osaltaan Veikkauksen tuotoilla.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Sateenkaariperheet ry
Sateenkaariperheet ry
Hämeentie 29
00500 HELSINKI

050 525 7999http://www.sateenkaariperheet.fi

Sateenkaariperheet ry on vuonna 1997 perustettu lastensuojelu- ja perhejärjestö. Se toimii Suomen sateenkaariperheiden lasten ja vanhempien sekä perhettä suunnittelevien ja vanhemmuudesta kiinnostuneiden ihmisten kontaktifoorumina, vertaistuen tarjoajana, oikeuksien puolustajana, tiedonvälittäjänä ja edunvalvojana sekä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttajana.

Sateenkaariperheet ry hallinnoi kaikkien sateenkaarijärjestöjen yhteistä Perhesuhdekeskusta, joka pyrkii lisäämään hyvinvointia sateenkaarikansan perhesuhteisiin. www.perhesuhdekeskus.fi

Sateenkaariperheet ry haluaa kiinnittää huomiota siihen, että erilaisten perheiden näkökulma tulee lähtökohtaisesti aina huomioida lainsäädäntötyössä, jotta uudistettavat käytännöt huomioivat kaikki lapset ja perheet. Perheiden monimuotoisuutta edustaa yksittäisten perhejärjestöjen lisäksi Monimuotoiset perheet -verkosto, jonka asiantuntemus on lainsäätäjän käytettävissä. www.monimuotoisetperheet.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Sateenkaariperheet ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme