Säteilyturvakeskus (STUK)

Säteilyn käytön vaatimukset ovat Sammiossa

Jaa

Säteilyturvakeskus (STUK) on julkaissut säteilylainsäädännön nettipalvelun, Sammion.

Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio

Sammio on tarkoitettu säteilyn käytön ammattilaisille teollisuudessa, terveydenhuollossa ja tutkimuksessa sekä muille säteilytoiminnan harjoittajille. Netissä toimivan säädös- ja ohjeistopalvelun osoite on sammio.stuk.fi. Sammiosta löytyvät yhdellä haulla säteilyä koskevat vaatimukset laista, asetuksista ja STUKin määräyksistä.

Sammiossa voi myös selailla säädöksiä ja määräyksiä ja sen käyttöä helpottaa muistilista, jolle voi kerätä haluamansa tiedon ja tulostaa tai jakaa sen edelleen. Usein haetut -sivulle STUK lisää valmiita hakutuloksia käyttäjien usein hakemista asioista.

Sammioon viedään jatkuvasti lisää sisältöä, esimerkiksi ohjetekstejä tuotetaan ja päivitetään jatkuvasti käyttäjien antaman palautteen perusteella. Toistaiseksi palvelu on suomeksi ja ruotsiksi. Myöhemmin Sammioon viedään myös englanninkielistä sisältöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Eija Venelampi, puh. 09 759 88 245

Kuvat

Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

STUK observerade ingen anmärkningsvärd avvikande radioaktivitet vid strålningsövervakningen av miljön år 20201.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Strålsäkerhetscentralen (STUK)) övervakar strålningen i miljön på många sätt. Föremål för övervakningen är konstgjorda radioaktiva ämnen, såsom cesium-137, som härstammar från kärnkraftsolyckan i Tjernobyl och som finns kvar i små mängder i den finländska naturen ännu under årtionden. Därtill övervakar STUK naturliga strålkällor, såsom radon. Resultaten från strålningsövervakningen av miljön finns i årsrapporten Strålningsövervakning av miljön i Finland 2020.

STUK ei havainnut ympäristön säteilyvalvonnassa merkittävää poikkeavaa radioaktiivisuutta vuonna 20201.7.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Säteilyturvakeskus (STUK) valvoo säteilyä ympäristössä monin tavoin. Valvonnan kohteena ovat keinotekoiset radioaktiiviset aineet, kuten Tšernobylin ydinvoimalaitoksen onnettomuudesta peräisin oleva cesium-137, jota on pieninä määrinä jäljellä vielä vuosikymmenten ajan Suomen luonnossa. Lisäksi STUK valvoo luonnollista alkuperää olevia säteilyn lähteitä, kuten radonia. Ympäristön säteilyvalvonnan tulokset löytyvät Ympäristön säteilyvalvonta Suomessa 2020 -vuosiraportista.

STUKin kolmannesvuosiraportti käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitushankkeen valvonnasta21.5.2021 11:30:00 EEST | Tiedote

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta vastaava Posiva Oy etenee kohti loppusijoituslaitoksen käyttölupahakemuksen jättämistä. Säteilyturvakeskus (STUK) hyväksyi huhtikuussa Eurajoen Olkiluodon kallioperään louhittavien loppusijoitustunneleiden kalliotekniset suunnitteluaineistot ja teki huhtikuun lopussa tunneleiden aloitusvalmiustarkastuksen. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen loppusijoitushankkeesta vastaava Posiva Oy saattoi aloittaa loppusijoitustunneleiden louhimisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme