Säteilyturvakeskus (STUK)

Säteilyn käytön vaatimukset ovat Sammiossa

Jaa

Säteilyturvakeskus (STUK) on julkaissut säteilylainsäädännön nettipalvelun, Sammion.

Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio

Sammio on tarkoitettu säteilyn käytön ammattilaisille teollisuudessa, terveydenhuollossa ja tutkimuksessa sekä muille säteilytoiminnan harjoittajille. Netissä toimivan säädös- ja ohjeistopalvelun osoite on sammio.stuk.fi. Sammiosta löytyvät yhdellä haulla säteilyä koskevat vaatimukset laista, asetuksista ja STUKin määräyksistä.

Sammiossa voi myös selailla säädöksiä ja määräyksiä ja sen käyttöä helpottaa muistilista, jolle voi kerätä haluamansa tiedon ja tulostaa tai jakaa sen edelleen. Usein haetut -sivulle STUK lisää valmiita hakutuloksia käyttäjien usein hakemista asioista.

Sammioon viedään jatkuvasti lisää sisältöä, esimerkiksi ohjetekstejä tuotetaan ja päivitetään jatkuvasti käyttäjien antaman palautteen perusteella. Toistaiseksi palvelu on suomeksi ja ruotsiksi. Myöhemmin Sammioon viedään myös englanninkielistä sisältöä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Eija Venelampi, puh. 09 759 88 245

Kuvat

Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Säteilylainsäädännön nettipalvelu Sammio
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Säteilyturvakeskus (STUK)
Säteilyturvakeskus (STUK)
Laippatie 4
00880 HELSINKI

Mediapalvelu: 010 850 4761http://www.stuk.fi

Säteilyturvakeskus (STUK) on sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan viranomainen, joka valvoo säteily- ja ydinturvallisuutta Suomessa. Tehtävämme on ihmisten, yhteiskunnan, ympäristön ja tulevien sukupolvien suojelu säteilyn haitallisilta vaikutuksilta. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Säteilyturvakeskus (STUK)

STUKin kolmannesvuosiraportti käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoitushankkeen valvonnasta21.5.2021 11:30:00 EEST | Tiedote

Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituksesta vastaava Posiva Oy etenee kohti loppusijoituslaitoksen käyttölupahakemuksen jättämistä. Säteilyturvakeskus (STUK) hyväksyi huhtikuussa Eurajoen Olkiluodon kallioperään louhittavien loppusijoitustunneleiden kalliotekniset suunnitteluaineistot ja teki huhtikuun lopussa tunneleiden aloitusvalmiustarkastuksen. Hyväksytyn tarkastuksen jälkeen loppusijoitushankkeesta vastaava Posiva Oy saattoi aloittaa loppusijoitustunneleiden louhimisen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme