Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Satu Sopasen 50-vuotisjuhlakonsertit 20.5. Savoy-teatterissa

Jaa

50 vuotta täyttävä pitkän linjan lastenmuusikko järjestää kaksi juhlakonserttia lauantaina 20.5. Lastenmusiikin tilan Suomessa Satu Sopanen näkee hyvänä.

Varsinkin YLE:n lastenohjelmista tutun Satu Sopasen muusikonura alkoi 6-vuotiaana kanteleen parissa. Kannel on edelleen rakas, ja Sopanen opettaakin kanteleensoittoa muusikontyönsä lisäksi.

Opettamisen ja muusikkouden yhdistäminen ei ole hänelle rajoittavaa, päinvastoin.

"Lapsioppilailtani saan ideoita, joita voin viedä lavalle", hän kertoo. 

Pitkän uransa aikana Sopanen on nähnyt, kuinka laululeikit ovat vähentyneet. Sekä muusikoiden että opettajien ammattimaisuus on tärkeää suomalaisen lastenmusiikkiperinteen vaalimiseksi.

Lastenkulttuurin tilanne on Sopasen mielestä positiivinen, sillä muun muassa kulttuurilaitokset panostavat siihen paljon. Monipuolinen ja laadukas tarjonta saa lapset pysymään lastenmusiikin parissa pidempään.

"En toivo, että kolmivuotiaat kuuntelevat pääasiassa poppareiden biisejä vaan enemmänkin lastenlauluja."

Hän kannustaakin vanhempia kuuntelemaan lasten kanssa monentyylistä lastenmusiikkia. Se ei ole "vain" lastenmusiikkia, vaan sopii koko perheelle, Sopanen muistuttaa.

Huippumuusikoiden seikkailukonsertti

Satu Sopanen kuvailee tulevia esityksiä juonellisiksi seikkailukonserteiksi.

"Se on kuin konserttimuskari, jossa on teatterielementtejä mukana. Esiintymässä nähdään huippumuusikoita erikseen ja yhdessä."

Sopasen kanssa esiintyvä Tuttiorkesteri muodostui jo opiskeluaikana Sibelius-Akatemiassa kolmisenkymmentä vuotta sitten. Proton String Quartet puolestaan tuo lavalle viulukvartetin pianolla ja bassolla vahvistettuna.

Mukana nähdään myös lastenohjelmista tuttu Tuomo Rannankari, laulaja Tarja Nyberg sekä lauluryhmä Wild Cats.

Mikä-Mikä-Satumaassa!

Savoy-teatteri la 20.5. klo 14 ja 17

Esiintyjät:

Satu Sopanen

Tuttiorkesteri: Heikki Kangasniemi, viulu, Pasi Kallio, basso, Matti Laitinen, kitara, Mikko Taipale, percussion

Proton String Quartet: Teppo Ali-Mattila, viulu, Matilda Haavisto, viulu, Maarit Holkko-Wagoner, alttoviulu, Veli-Matti Iljin, sello, Jussi Haavisto, basso, Sid Hille, piano

Tuomo Rannankari, Tarja Nyberg ja lauluryhmä Wild Cats

Lue lisää

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat, pressiliput ja haastattelupyynnöt:
tiedottaja Anne Malmström, puh. 040 334 1089, anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy YouTubessa

Savoy Twitterissä

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Kaksi kolmesta kuntien nuorisotyön esimiehistä arvioi kunnan nuorille suunnattujen digitaalisten palvelujen parantuneen viimeisen vuoden aikana29.5.2019 11:02:43 EESTTiedote

Digitaalisen nuorisotyön osaamiskeskus Verke toteutti maaliskuussa jo neljännen kerran kyselyn kuntien nuorisotyön digitalisaatiosta ja digitaalisesta nuorisotyöstä. Tänään julkaistussa Kunnallisen nuorisotyön digitalisaatio 2019 -raportista ilmenee, että digitalisaatioon suhtaudutaan myönteisesti ja digitaaliset palvelut ovat parantuneet viime vuosina.

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta tekee toisen esitutkintapyynnön päiväkotien rakennuslupa-asiassa24.5.2019 14:19:57 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuoren käynnistämässä päiväkotiselvityksessä käytiin alkukeväällä läpi sekä yksityisten että kaupungin omien päiväkotien rakennuslupia. Selvityksessä löytyi yhteensä 71 päiväkotia, joiden rakennuslupa oli puutteellinen. Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki maaliskuussa esitutkintapyynnön poliisille päiväkotiyritys Ankkalampi – Ankdammen Oy:stä. Nyt esitutkintapyyntö tehdään kaupungin omasta toiminnasta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme