Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla

Jaa

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Tavoitteena varmistaa kesätyöntekijöiden saatavuus ja osaaminen

Kaupunki hakee parhaillaan yhteistyöhön mukaan yrityksiä, joilla on tarve työntekijöistä ensi kesälle. Tavoitteena on varmistaa osaavan sesonkityövoiman saatavuus opiskelijamäärien laskiessa ensi kesänä Savonlinnan seudulla. Alueen yritykset työllistävät satoja nuoria sesongin aikana.

- Kampanja on avoin myös naapurikuntien yrityksille, sillä haluamme kehittää koko seudun elinvoimaa ja varmistaa matkailu- ja ravintola-alan yritysten positiivista kehitystä. Samalla lisäämme Savonlinnan tunnettuutta Suomen kesä- ja kulttuuripääkaupunkina ja saamme seudulle uusia nuoria, jotka toivottavasti rakastuvat kaupunkiimme, kertoo elinkeinojohtaja Janne Weander.

Kampanja toteutetaan markkinoimalla Savonlinnan alueen kesätyömahdollisuuksia ja alalle kouluttautumista. Markkinointia suunnataan Pohjois-Suomeen sekä Etelä-Suomen kaupunkeihin ja Savonlinnan lähialueille.

Rekrytoitaville on tarjolla valmis paketti, jossa SAMIedu tarjoaa kohdennetusti koulutusta esimerkiksi tarjoilijan tehtäviin, ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy räätälöivät kullekin työntekijälle sopivan asumispaketin.

Osaamisen varmistamiseksi SAMIedu tarjoaa ”Kesäduuniin”-valmennusta tai tarvittaessa yrityskohtaisesti räätälöityä koulutusta. Rekrytointien kohderyhmänä ovat sekä osaavat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset että alasta kiinnostuneet.

Yrityksille ilmaista

Kampanjan kustantavat Savonlinnan kaupunki ja Ammattiopisto SAMIedu. Ammattiopisto SAMIedun tarjoama ”Kesäduuniin”-valmennus on maksuton. Nyt toteuttava kampanja on osa laajempaa valtakunnallista Savonlinnan rekrytointimarkkinointia ja sillä luodaan laajalti monikanavaista näkyvyyttä.

Kuinka voin ilmoittaa yritykseni mukaan?

Kaupunki ja SAMIedu hakevat mukaan kaikkia Savonlinnan seudun matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä. Ilmoitathan kiinnostuksestasi sähköpostitse joko Savonlinnan kaupungille tai Ammattiopisto SAMIeduun. Kampanjan markkinointi aloitetaan jo tammikuussa, joten Ilmoittauduthan 30.12.2018 mennessä.

Ilmoittautumisia ottavat vastaan:

  • Matti Skyttä, elinkeinoasiamies, Savonlinnan kaupunki, matti.skytta@savonlinna.fi, puh. 044 417 4010
  • Tiina Mehtonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Ammattiopisto SAMIedu, tiina.mehtonen@samiedu.fi, puh. 044 550 6500

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Weander, elinkeinojohtaja, Savonlinnan kaupunki, janne.weander@savonlinna.fi, 044 417 4008
Tiina Mehtonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Ammattiopisto SAMIedu, tiina.mehtonen@samiedu.fi, puh. 044 550 6500

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme