Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla

Jaa

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Tavoitteena varmistaa kesätyöntekijöiden saatavuus ja osaaminen

Kaupunki hakee parhaillaan yhteistyöhön mukaan yrityksiä, joilla on tarve työntekijöistä ensi kesälle. Tavoitteena on varmistaa osaavan sesonkityövoiman saatavuus opiskelijamäärien laskiessa ensi kesänä Savonlinnan seudulla. Alueen yritykset työllistävät satoja nuoria sesongin aikana.

- Kampanja on avoin myös naapurikuntien yrityksille, sillä haluamme kehittää koko seudun elinvoimaa ja varmistaa matkailu- ja ravintola-alan yritysten positiivista kehitystä. Samalla lisäämme Savonlinnan tunnettuutta Suomen kesä- ja kulttuuripääkaupunkina ja saamme seudulle uusia nuoria, jotka toivottavasti rakastuvat kaupunkiimme, kertoo elinkeinojohtaja Janne Weander.

Kampanja toteutetaan markkinoimalla Savonlinnan alueen kesätyömahdollisuuksia ja alalle kouluttautumista. Markkinointia suunnataan Pohjois-Suomeen sekä Etelä-Suomen kaupunkeihin ja Savonlinnan lähialueille.

Rekrytoitaville on tarjolla valmis paketti, jossa SAMIedu tarjoaa kohdennetusti koulutusta esimerkiksi tarjoilijan tehtäviin, ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä Savonlinnan opiskelija-asunnot Oy räätälöivät kullekin työntekijälle sopivan asumispaketin.

Osaamisen varmistamiseksi SAMIedu tarjoaa ”Kesäduuniin”-valmennusta tai tarvittaessa yrityskohtaisesti räätälöityä koulutusta. Rekrytointien kohderyhmänä ovat sekä osaavat hotelli- ja ravintola-alan ammattilaiset että alasta kiinnostuneet.

Yrityksille ilmaista

Kampanjan kustantavat Savonlinnan kaupunki ja Ammattiopisto SAMIedu. Ammattiopisto SAMIedun tarjoama ”Kesäduuniin”-valmennus on maksuton. Nyt toteuttava kampanja on osa laajempaa valtakunnallista Savonlinnan rekrytointimarkkinointia ja sillä luodaan laajalti monikanavaista näkyvyyttä.

Kuinka voin ilmoittaa yritykseni mukaan?

Kaupunki ja SAMIedu hakevat mukaan kaikkia Savonlinnan seudun matkailu- ja ravintola-alan yrityksiä. Ilmoitathan kiinnostuksestasi sähköpostitse joko Savonlinnan kaupungille tai Ammattiopisto SAMIeduun. Kampanjan markkinointi aloitetaan jo tammikuussa, joten Ilmoittauduthan 30.12.2018 mennessä.

Ilmoittautumisia ottavat vastaan:

  • Matti Skyttä, elinkeinoasiamies, Savonlinnan kaupunki, matti.skytta@savonlinna.fi, puh. 044 417 4010
  • Tiina Mehtonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Ammattiopisto SAMIedu, tiina.mehtonen@samiedu.fi, puh. 044 550 6500

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Janne Weander, elinkeinojohtaja, Savonlinnan kaupunki, janne.weander@savonlinna.fi, 044 417 4008
Tiina Mehtonen, markkinointi- ja viestintäpäällikkö, Ammattiopisto SAMIedu, tiina.mehtonen@samiedu.fi, puh. 044 550 6500

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Japani-Suomi 100 – paperitaidetta Savonlinnan Riihisaaressa29.5.2019 13:13:53 EESTTiedote

Savonlinnan Riihisaaressa avautuu Japani–Suomi-diplomaattisuhteiden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Japani-Suomi 100 -paperitaidenäyttely. Näyttelyn silkki- ja paperikukkataiteilijana toimii japanilainen Yuko Sato. Japanilainen Yoshiko Shimada tekee fusumapaperimaalauksia. Puurakenteiset, paperilla päällystetyt fusumat ovat japanilaisessa arkkitehtuurissa käytettäviä, huonetilaa jakavia seinäkkeitä. Savonlinnalaisen Chieko Okabe-Silvastin kuratoima näyttely on esillä Riihisaaressa 31.5.–1.9.2019.

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme