Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki aloitti yt-neuvottelut koronaviruspandemian takia

Jaa
Koronapandemia ja valmiuslain käyttöönotto vaikuttavat merkittävästi Savonlinnan kaupungin toimintaan ja talouteen. Kaupunki aloitti yhteistoimintaneuvottelut toimintojensa sopeuttamiseksi.

Kaupunginhallitus päätti 30.3. yhteistoimintamenettelyn käynnistämisestä. Yhteistoimintaneuvottelujen esittämiseen päädyttiin koronaviruspandemian vuoksi. Valtioneuvoston päätösten mukaisesti kaupungin palveluita on suljettu 13.5. saakka, minkä seurauksena kaupungin palveluiden kysyntä on laskenut merkittävästi.

Koronapandemian vaikutukset kaupungin talouteen tulevat olemaan merkittävät. Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamenojen arvioidaan kasvavan noin 4,6 miljoonaa euroa. Verotuloja arvioidaan menetettävän noin 6 miljoonaa euroa vuodessa ja kaupungin toimintatuottojen arvioidaan vähenevän erityisesti varhaiskasvatuksen maksuvapautuksen ja muiden tuottojen osalta noin 1 miljoonaa euroa.

Yhteistoiminnassa neuvotellaan lähtökohtaisesti suljettujen toimintojen henkilöstön tehtävien uudelleenorganisoinneista ja muista tehtäväjärjestelyistä. Neuvotteluesitys sisältää myös vaihtoehtoisia keinoja, kuten työaika- ja vuosilomajärjestelyjä. Tarvittaessa kyseeseen voi tulla myös tehtävien täyttämättä jättäminen tai täyttämisen lykkääminen tai määräaikaisuuksien vähentäminen. Viimesijaisina vaihtoehtoina neuvotellaan osa-aikaistamisista tai lomautuksista. Neuvottelut eivät johda irtisanomisiin.

- Ensisijaisesti selvitämme kaikki mahdollisuudet uudelleenorganisoinnille ja muille tehtäväjärjestelyille. Pyrimme välttämään lomautuksia, mikäli toiminnan sopeuttaminen vain on muilla keinoilla tehtävissä. Kaikesta huolimatta kaupungin lakisääteinen palvelutuotanto turvataan mahdollisimman kattavasti kenenkään yleistä turvallisuutta tai terveyttä vaarantamatta, sanoo kaupunginjohtaja Janne Laine.

Mahdollisten lomautusten arvioidaan koskevan enintään 560 henkilöä. Lomauttaminen tapahtuisi enintään 90 päivän ajaksi. Mahdollisia osa-aikatyöhön siirrettäviä arvioidaan olevan enintään 50 henkilöä. Mahdolliset lomautukset ja osa-aikaistamiset arvioidaan toteutettavan 22.5.-20.8.2020 välisenä aikana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

- kaupunginjohtaja Janne Laine, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4001, janne.laine@savonlinna.fi

- henkilöstöpäällikkö Susanna Laine, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4060, susanna.laine@savonlinna.fi

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia24.4.2020 09:58:57 EEST | Tiedote

Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.

Yrjö Laakkosen investointihanke etenee Savonlinnassa – kaavoitus hyväksyttiin1.4.2020 15:46:00 EEST | Tiedote

Kaavoitus mahdollistaa maanomistajan suunnitteleman majoitus- ja kokousmatkailukokonaisuuden rakentamisen. Savonlinnan Oravin Puistoniemi sijoittuu keskeiselle paikalle Heinäveden laivareitin varteen lähelle Linnansaaren kansallispuiston luontomatkailualueita. Kaavahankkeessa on otettu huomioon laadukas historialliseen Oravin kanavakylään sopiva rakentaminen sekä matkailun vaikutukset saimaannorpan suojeluun vieressä sijaitsevassa Linnansaaren kansallispuistossa.