Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupunki lomauttaa 413 henkilöä koronakriisin takia

Jaa
Savonlinnan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Kaupunginhallitus totesi yhteistoimintaneuvottelutuloksen kokouksessaan 22.4. ja hyväksyi neuvottelussa olleen työnantajan esityksen. Yhteistoimintaneuvottelujen toimenpiteenä lomautetaan 413 henkilöä. Lomautusaika vaihtelee seitsemästä päivästä 11 viikkoon. Lomautukset toteutetaan 20.8.2020 mennessä. Lomautussuunnitelmaan voi tulla muutoksia valmiuslain palvelutuotannon muutoksista johtuen.

Kaupungin keskushallinnosta lomautetaan 20 henkilöä työllisyyspalveluista. Sivistystoimialalla lomautukset koskevat 295 henkilöä varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, kulttuuripalveluissa ja vapaa-aikapalveluissa. Tekniseltä toimialalta lomautetaan 98 henkilöä ruoka- ja siivouspalveluista.

Yhteistoimintaneuvottelut käytiin tuotannollisista ja taloudellisista syistä koronaviruspandemian vuoksi. Valtioneuvoston päätösten mukaisesti kaupungin toimintoja ja yksikköjä on jouduttu sulkemaan, minkä seurauksena kaupungin palveluiden kysyntä ja työmäärä on laskenut merkittävästi.

Yhteistoimintaneuvotteluissa haettiin vaihtoehtoisia toimintatapoja ja tehtiin tehtävien uudelleenorganisointia sekä työaika- ja vuosilomajärjestelyjä. Esimerkiksi kaupungin organisoimasta ruokakassien jakamisesta vähävaraisille perheille, kauppapalveluasiointiavusta ikäihmisille sekä puistotyötehtävistä järjestyi määräaikaisia töitä työntekijöille. Korvaavia työtehtäväjärjestelyjä jatketaan edelleen. Järjestelyistä huolimatta lomautukset ovat välttämättömiä kaupungin toiminnan sopeuttamiseksi nykyiseen tilanteeseen.

Koronapandemian vaikutukset Savonlinnan kaupungin talouteen tulevat olemaan merkittävät. Sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintamenot kasvavat arviolta 4,6 M€. Verotuloja menetetään arviolta n. 6 M€. Toimintatuotot vähenevät erityisesti varhaiskasvatuksen maksuvapautuksen ja muiden tuottojen osalta arviolta n. 1 M€.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

- Kaupunginjohtaja Janne Laine, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4001

- Henkilöstöpäällikkö Susanna Laine, Savonlinnan kaupunki, puh. 044 417 4060

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Yrjö Laakkosen investointihanke etenee Savonlinnassa – kaavoitus hyväksyttiin1.4.2020 15:46:00 EEST | Tiedote

Kaavoitus mahdollistaa maanomistajan suunnitteleman majoitus- ja kokousmatkailukokonaisuuden rakentamisen. Savonlinnan Oravin Puistoniemi sijoittuu keskeiselle paikalle Heinäveden laivareitin varteen lähelle Linnansaaren kansallispuiston luontomatkailualueita. Kaavahankkeessa on otettu huomioon laadukas historialliseen Oravin kanavakylään sopiva rakentaminen sekä matkailun vaikutukset saimaannorpan suojeluun vieressä sijaitsevassa Linnansaaren kansallispuistossa.