Finavia Oyj

Savonlinnan lentoaseman kiitotie avataan uusittuna juhannuksen jälkeen

Jaa

Lentoasemayhtiö Finavia on touko- ja kesäkuussa tehnyt mittavia perusparannustöitä Savonlinnan lentoasemalla. Ensimmäinen lento uusitulle kiitotielle laskeutuu 26. kesäkuuta 2022.

‒ Savonlinnan lentoaseman remontti on edennyt suunnitelman mukaisesti ja se valmistuu juhannuksen jälkeen. Voimme avata kiitotien lentoliikenteelle sopivasti juuri ennen heinäkuussa järjestettäviä Savonlinnan Oopperajuhlia, Finavian Keski- ja Itä-Suomen lentoasemien aluejohtaja Mari Nurminen sanoo.

Finavia käynnisti kiitotien parannustyöt 2. toukokuuta, ja ne valmistuvat 24. kesäkuuta. Ensimmäinen lento vajaat kaksi kuukautta kestäneen tauon jälkeen laskeutuu Savonlinnan uusitulle kiitotielle 26. kesäkuuta.

Parannustöiden aikana uusittiin kiitotien ja rullaustien päällysteet sekä osa lentokoneiden pysäköintipaikka-alueena toimivasta asematasosta.

Samalla voitiin vaihtaa kiitotien valojärjestelmä energiatehokkaaseen led-teknologiaan, mikä vähentää lentoaseman toiminnasta aiheutuvia päästöjä. Savonlinnan lentoasema – kuten myös muut Finavian lentoasemat – on ollut hiilineutraali vuodesta 2019 alkaen.

Finavian investointi on suuruudeltaan kolme miljoonaa euroa. Nyt tehtyjen päällystystöiden ansiosta Savonlinnan kiitotie tarjoaa lentoliikenteelle hyvän palvelutason useiksi vuosiksi eteenpäin.

– Toivotamme lentoyhtiöt ja matkustajat tervetulleiksi Savonlinnan lentoasemalle, Nurminen toteaa.

Finavia Oyj
Viestintä

Kuvia median käyttöön: 

https://finavia.materialbank.net/NiboWEB/p/scpc/19101587/116554/fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Mahdollistamme suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja varmistamme, että matkustaminen lentoasemiemme kautta on mutkatonta ja sujuvaa. Kaikki lentoasemamme ovat hiilineutraaleja. Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme