Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Moskovan Bolshoi-teatterissa 14.-15.9.

Jaa

Savonlinnan Oopperajuhlat vierailee Moskovan maineikkaassa Bolshoi-teatterissa ensi viikolla. Oopperajuhlat esittää Moskovassa Verdin klassikkoteoksen Otello, joka oli arvostelu- ja lippumenestys kuluneena kesänä myös Olavinlinnassa.

Jagon roolissa esiintyy Elia Fabbian.
Jagon roolissa esiintyy Elia Fabbian.

Otello esitetään Moskovassa kahdesti, 14. ja 15.9.2018. Liput kumpaankin näytökseen on loppuunmyyty. “On todella hienoa, että Savonlinnan Oopperajuhlilla on Moskovassa näin suuri suosio”, iloitsee Savonlinnan Oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

”Vierailu on Oopperajuhlille tärkeä tunnustus ja hienoa jatkoa pitkälle yhteistyöllemme. Bolshoi on venäläisen oopperatradition koti ja samalla yksi maailman kuuluisimmista oopperataloista. Otellon edellisestä esittämisestä Bolshoissa on kulunut jo aikaa, ja näin kiinnostus meidän tuotantoomme syntyi luontevasti", kertoo Oopperajuhlien taiteellinen johtaja Jorma Silvasti.

Oopperajuhlat ja Bolshoi ovat tehneet yhteistyötä jo pitkään

Tuotannon on ohjannut ranskalainen Nadine Duffaut. Bolshoi-teatterin orkesteria johtaa italialainen Antonello Allemandi ja mukana on myös Bolshoin lapsikuoro. Savonlinnasta tulevat solistit, kuoro, lavasteet ja puvut. Otellon nimiroolissa vierailulla laulaa Carl Tanner, Desdemonana Marina Costa-Jackson ja Jagon roolissa Elia Fabbian. Tuotanto on toteutettu yhteistyössä ranskalaisen Chorégies d’Orange -festivaalin kanssa.

Oopperajuhlat vieraili Moskovassa viimeksi vuonna 2006, jolloin ohjelmistossa oli Aulis Sallisen Ratsumies. Bolshoi-teatteri puolestaan vieraili Oopperajuhlilla toissa kesänä, ja yleisössä istuivat tuolloin myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Venäjän presidentti Vladimir Putin.

“Otamme iloisina vastaan monivuotisen ystävämme ja Euroopan vanhimman oopperafestivaalin Savonlinnan Oopperajuhlat. Bolshoi-teatteri on jo useita kertoja esiintynyt Suomessa ja tuonut Olavinlinnaan omia oopperaesityksiä. Meille erityisen tärkeä oli vuoden 2017 kesän vierailu, jolloin Jolantan esityksessä vierailivat maidemme presidentit”, kertoo Vladimir Urin, Bolshoi-teatterin johtaja. “Otello on Bolshoi-teatterin 243. sesongin ensimmäinen vieras ja Savonlinnan Oopperajuhlien ja ranskalaisen Chorégies d´Orange –festivaalin yhteinen tuotos. Bolshoi-teatterin omassa ohjelmistossa tätä Verdin mestariteosta ei ole nähty yli neljännesvuosisataan. Moskovalaista yleisöä odottaa siis epäilemättä unohtumaton kokemus. Toivotan suurta yleisömenestystä ystävillemme!”

Vierailut huipentuvat ensi kesänä maailman suosituimpaan operettiin

Huippuvierailut Savonlinnan oopperajuhlille saavat jatkoa ensi kesänä, kun Savonlinnassa nähdään maailman suosituin operetti Lepakko Wienin Volksoperin esittämänä. Lisäksi maailman kuuluisimpiin oopperataloihin lukeutuva Milanon La Scala tuo Olavinlinnaan uutuustuotantonsa Giuseppe Verdin oopperan I masnadieri eli Rosvot. Kyseessä on Savonlinnan Oopperajuhlien historian suurin taloudellinen panostus. Kiinnostus on ollut todella suurta, ja esitysten liput varattiin nopeasti loppuun.

Lisätiedot:

Savonlinnan Oopperajuhlat Moskovan Bolshoi-teatterissa
 14.9. (ensi-ilta) ja 15.9.2018


Lisätietoja Bolshoin verkkosivulla bolshoi.ru/en

Savonlinnan Oopperajuhlat

http://operafestival.fi/fi

Kumppanit:

Oopperajuhlien toimintaa tukevat yhteistyökumppanit Fortum, Gasum, Konecranes ja OP Ryhmä sekä ystäväyrityksenä Finnair.

Kutsu pressille:

Bolshoin pressitilaisuus pidetään to 13.9. klo 16.30 Bolshoi-teatterissa (Krasnaja Ploshad 3). Pressitilaisuuden jälkeen klo 18.00 median edustajat voivat osallistua myös harjoituksiin, jossa kuvausmahdollisuus. Median edustajilla on myös mahdollisuus osallistua pe 14.9. klo 19.00 ensi-iltanäytökseen (paikkoja rajoitetusti).

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Sonja Eiramo

Head of Marketing Communications

Savonlinna Opera Festival

tel. +358 40 5088828

sonja.eiramo@operafestival.fiAvainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jagon roolissa esiintyy Elia Fabbian.
Jagon roolissa esiintyy Elia Fabbian.
Lataa
Desdemonan roolissa nähdään Marina Costa-Jackson.
Desdemonan roolissa nähdään Marina Costa-Jackson.
Lataa
Elia Fabbian (Jago) ja Anna Danik (Emilia)
Elia Fabbian (Jago) ja Anna Danik (Emilia)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan Oopperajuhlat
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

http://www.operafestival.fi

Savonlinnan Oopperajuhlat on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen kulttuuritapahtuma ja yksi merkittävimpiä matkailukohteitamme. Oopperajuhlat on vuosien saatossa kasvanut kuukauden mittaiseksi kansainväliseksi festivaaliksi. Sen kävijämäärä on noin 70 000 vierasta vuodessa, siitä runsaat 10 prosenttia on ulkomaalaisia. Ooppera Savonlinnassa on kokonaisvaltainen elämys, joka muodostuu korkeatasoisista oopperaesityksistä ja konserteista, keskiaikaisen Olavinlinnan ainutlaatuisesta tunnelmasta ja kesäisestä Savonlinnasta luonnonkauniine ympäristöineen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan Oopperajuhlat

Savonlinnan Oopperajuhlat siirtyy kesään 2021 hallituksen linjauksen mukaisesti – tämän kesän lippuvaraukset siirtyvät suoraan vuoden päähän22.4.2020 21:52:33 EESTTiedote

Koronavirusepidemia siirtää Savonlinnan Oopperajuhlat tältä kesältä vuoteen 2021. Tuolloin Olavinlinnassa esitetään ohjelmisto, joka oli suunniteltu tälle vuodelle. Samalla lippuvaraukset siirretään automaattisesti seuraavaan kesään. Päätös aiheuttaa festivaalille mittavat taloudelliset menetykset. Oopperajuhlilla kannetaan huolta myös taiteilijoiden ja henkilökunnan toimeentulosta sekä Savonlinnan alueen yrittäjistä, joille Oopperajuhlat on merkittävä sesonki. ”Tärkeintä on kuitenkin yleisömme, henkilökuntamme ja seudun asukkaiden terveys”, sanoo festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Viikingit-sarjasta tuttu Wardruna Savonlinnan Oopperajuhlille10.9.2019 18:00:00 EESTTiedote

Muinaispohjoismaisesta perinteestä ammentava norjalaisyhtye Wardruna esiintyy Savonlinnan Oopperajuhlilla ensi kesänä. Yhtyeen vanhalla viikinkikielellä kirjoitetut tekstit pohjautuvat ikiaikaisiin myytteihin ja riimuihin. Ambient-henkiset konsertit ovat tunnettuja rituaalinomaisesta ja maagisesta tunnelmastaan. Konsertti järjestetään Olavinlinnassa lauantaina 1.8.2020. Lipunmyynti alkaa maanantaina 16.9. klo 9 Lippupisteessä ja Oopperajuhlien lipunmyynnissä.

Oopperajuhlat päättyi lauantaina – lipunmyynti ensi kesälle käy jo vilkkaana6.8.2019 11:02:40 EESTTiedote

Kesä oli menestyksekäs lauantaina päättyneille Savonlinnan Oopperajuhlille. Yleisön erityissuosikkeja olivat Oopperajuhlien oma uutuustuotanto Sevillan parturi ja Milanon La Scalan vierailuesitykset. 4,5 viikon mittainen festivaali oli taiteellisen johtajan Jorma Silvastin viimeinen. Häntä seuraa tehtävässä Ville Matvejeff, jonka ensimmäinen ohjelmisto kiinnostaa: Ennakkomyynti ensi kesälle on vilkasta.