Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnan pääkirjasto Joelin 5-vuotissyntymäpäivää juhlitaan ensi viikolla

Jaa

Nyt syyskuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun uusi pääkirjasto Joeli avasi ovensa asiakkaille. Sen kunniaksi kirjastolla vietetään Joelin 5v. –synttäreitä 17.-22.9.

Juhlaviikolla järjestetään paljon tapahtumia kaikenikäisille. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Maanantaina
klo 10 Kari Valovirta avaa Kuvia kulttuurisillalta-näyttelynsä Tuike-näyttelytilassa
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Tiistaina
klo 17-19 Blackout poetry –työpaja – runoja poistokirjoista!

Keskiviikkona
klo 9:19 Toiminnallinen synttärisatutuokio
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Torstaina
klo 14 Majakka-elokuvia Miitti-tilassa

Lauantaina
klo 10 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 11 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 13 Kirjailijavieraana Paula Havaste – ”Kirjailijalle kirjastot ovat elinehto”

Koko viikon ajan:
- Onnittele Joelia katuliitutaideteoksella! (Liituja voi kysyä kirjaston infosta)
- ”Sanoppa sananen” –palautetaulu kirjaston aulassa
- Käsityötaidetta Joelin edustalla
- Selfieseinä lasten- ja nuortenosastolla

Kirjaston väki toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan 5-vuotiasta Joelia!

Tapahtumaviikon ohjelmat järjestävät Savonlinnan kaupunginkirjasto, kulttuuritoimi, Savonlinnan Kaikukortti/Etelä-Savon maakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus.

Pääkirjasto Joelin arkkitehtuuri

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, pääsuunnittelija arkkitehti Markku Puumala. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2012, ja kirjasto avasi ovensa syyskuussa 2013. Yleisökilpailun tuloksena se sai Joel Lehtosen mukaan nimen Joeli.

Kirjaston julkisivut ovat käsittelemätöntä Siperian lehtikuusta, joka harmaantuu kauniisti ajan mittaan. Pitkiä julkisivuja koristaa metalliverkko, jonka on suunnitellut graafikko Aimo Katajamäki. Verkon runko on terästä ja kuviot alumiinia.

Molemmissa julkisivuissa on samat kuviot, mutta eri järjestyksessä: ahven, ankkuri, balettitanssija, hirvenpää, höyrylaiva, jousi, kapellimestari, karhu, kirjojen kantaja, kirkonkello, avoin kämmen, laulajan pää, lehmä, lukeva mies, mänty, norppa, Olavinlinna, oopperalaulajatar, orava, tiedon portaat, pässinpää, pöllö, saksofonin soittaja, soutuvene ja kirjaimet SAVO.

Sisätilojen seinä- ja kattopintoja hallitsee puun ja betonin kontrasti, mutta samalla harmoninen tasapaino. Arkkitehtuuriin keskeisesti liittyvä taide-elementti ja kiintopiste on pääportaikko, joka on paikalla valettu teräsbetonista.

Rakennuksen suunnittelun lähtökohtia olivat helppo saavutettavuus, monikäyttöisyys ja esteettömyys. Kirjaston haluttiin olevan elämyksellinen, inspiroiva ympäristö – viihtyisä tila, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat toisensa.

Kirjastolla on näyttävä sijainti ikään kuin porttirakennuksena kaupungin läntisen sisääntulotien varrella. Suunnittelijat asettivat tehtäväkseen sovittaa uusi kirjasto luonnonkauniiseen rantamaisemaan ja antaa sille selkeä kulttuurirakennuksen olemus.

Syksyllä 2018 Pääkirjasto Joeli sai erinomaiset arvostelut Library Ranking Europe –rankingissa, jossa pitkän linjan kirjastoalan ammattilaiset kiertävät Euroopan kirjastoja ja katsovat niitä asiakkaan näkökulmasta. Pääkirjasto Joeli sai kiitosta tilan käytöstä ja sen erinomaisista mahdollisuuksista kehittää uusia palveluita ja toimintoja. ”Kirjastolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä tärkeäksi kohtaamispaikaksi Savonlinnassa. Keskeisellä paikalla sijaitseva kahvila on yksi edistävä tekijä.” Myös kirjaston kokoelman runsaus sai kehuja. (Lähde: http://libraryranking.com/review/joeli/)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatikko Marjo Levänen, puh. 044 417 4420

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Rymy-Eetu-sarjakuvaoriginaaleja Savonlinnan Riihisaareen5.11.2018 10:04Tiedote

Rymy-Eetu, supisuomalainen supermies, on taiteilija Erkki Tantun luoma sympaattinen sarjakuvahahmo, joka ilmestyi suomalaisissa aikakausilehdissä 1930–70-luvuilla. Savonlinnalaisen keräilijän Tapio Nenosen omistamia Rymy-Eetu-originaalikuvia tulee nyt ensi kertaa nähtäville Savonlinnan Riihisaaressa 6.11. avattavaan näyttelyyn. Näyttelyn noin 30 kuvaa on valittu koko Rymy-Eetun elinkaaren ajalta, jolloin hahmon luonteen kehitys sekä osittain myös julkaisuajankohdan vaikutus töiden sisältöihin nousee esille.

Savonlinnassa tehdään yhteistyötä työvoiman saamiseksi12.10.2018 13:24Tiedote

Savonlinnassa on menossa vahva yritysten ja investointien kasvuvaihe, ja kaupungissa on avoinna satoja työpaikkoja. Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, SAMI-Palvelut Oy ja Savonlinnan Vuokratalot Oy sekä alueen yritykset suunnittelevat yhteistä rekrytointikampanjaa. Tavoitteena on kouluttaa osaajia räätälöidysti suoraan avoinna oleviin työpaikkoihin. Kaupunkikonserniin kuuluva Savonlinnan Vuokratalot Oy tarjoaa rekrytoiduille vuokravapaita kuukausia.

Sahakuutio suunnittelee investointia Savonlinnaan5.10.2018 08:30Tiedote

Sahakuutio Oy tavoittelee sahaustoiminnan tuotantomäärän kasvattamista yli 30 prosentilla ja suunnittelee 6 miljoonan euron investointia tuotantovälineisiin ja rakennuksiin Savonlinnassa. Kaupunginjohtaja on neuvotellut investoinnin toteuttamisesta mahdollisen tonttijärjestelyn ja siihen liittyvän mahdollisen rahoitusjärjestelyn avulla. Osapuolet allekirjoittivat aiesopimuksen perjantaina 5.10.2018. Kaupunginjohtajan esitykset tontti- ja rahoitusjärjestelyistä menevät teknisen lautakunnan ja elinkeinojaoston päätettäviksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme