Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnan pääkirjasto Joelin 5-vuotissyntymäpäivää juhlitaan ensi viikolla

Jaa

Nyt syyskuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun uusi pääkirjasto Joeli avasi ovensa asiakkaille. Sen kunniaksi kirjastolla vietetään Joelin 5v. –synttäreitä 17.-22.9.

Juhlaviikolla järjestetään paljon tapahtumia kaikenikäisille. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Maanantaina
klo 10 Kari Valovirta avaa Kuvia kulttuurisillalta-näyttelynsä Tuike-näyttelytilassa
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Tiistaina
klo 17-19 Blackout poetry –työpaja – runoja poistokirjoista!

Keskiviikkona
klo 9:19 Toiminnallinen synttärisatutuokio
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Torstaina
klo 14 Majakka-elokuvia Miitti-tilassa

Lauantaina
klo 10 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 11 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 13 Kirjailijavieraana Paula Havaste – ”Kirjailijalle kirjastot ovat elinehto”

Koko viikon ajan:
- Onnittele Joelia katuliitutaideteoksella! (Liituja voi kysyä kirjaston infosta)
- ”Sanoppa sananen” –palautetaulu kirjaston aulassa
- Käsityötaidetta Joelin edustalla
- Selfieseinä lasten- ja nuortenosastolla

Kirjaston väki toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan 5-vuotiasta Joelia!

Tapahtumaviikon ohjelmat järjestävät Savonlinnan kaupunginkirjasto, kulttuuritoimi, Savonlinnan Kaikukortti/Etelä-Savon maakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus.

Pääkirjasto Joelin arkkitehtuuri

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, pääsuunnittelija arkkitehti Markku Puumala. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2012, ja kirjasto avasi ovensa syyskuussa 2013. Yleisökilpailun tuloksena se sai Joel Lehtosen mukaan nimen Joeli.

Kirjaston julkisivut ovat käsittelemätöntä Siperian lehtikuusta, joka harmaantuu kauniisti ajan mittaan. Pitkiä julkisivuja koristaa metalliverkko, jonka on suunnitellut graafikko Aimo Katajamäki. Verkon runko on terästä ja kuviot alumiinia.

Molemmissa julkisivuissa on samat kuviot, mutta eri järjestyksessä: ahven, ankkuri, balettitanssija, hirvenpää, höyrylaiva, jousi, kapellimestari, karhu, kirjojen kantaja, kirkonkello, avoin kämmen, laulajan pää, lehmä, lukeva mies, mänty, norppa, Olavinlinna, oopperalaulajatar, orava, tiedon portaat, pässinpää, pöllö, saksofonin soittaja, soutuvene ja kirjaimet SAVO.

Sisätilojen seinä- ja kattopintoja hallitsee puun ja betonin kontrasti, mutta samalla harmoninen tasapaino. Arkkitehtuuriin keskeisesti liittyvä taide-elementti ja kiintopiste on pääportaikko, joka on paikalla valettu teräsbetonista.

Rakennuksen suunnittelun lähtökohtia olivat helppo saavutettavuus, monikäyttöisyys ja esteettömyys. Kirjaston haluttiin olevan elämyksellinen, inspiroiva ympäristö – viihtyisä tila, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat toisensa.

Kirjastolla on näyttävä sijainti ikään kuin porttirakennuksena kaupungin läntisen sisääntulotien varrella. Suunnittelijat asettivat tehtäväkseen sovittaa uusi kirjasto luonnonkauniiseen rantamaisemaan ja antaa sille selkeä kulttuurirakennuksen olemus.

Syksyllä 2018 Pääkirjasto Joeli sai erinomaiset arvostelut Library Ranking Europe –rankingissa, jossa pitkän linjan kirjastoalan ammattilaiset kiertävät Euroopan kirjastoja ja katsovat niitä asiakkaan näkökulmasta. Pääkirjasto Joeli sai kiitosta tilan käytöstä ja sen erinomaisista mahdollisuuksista kehittää uusia palveluita ja toimintoja. ”Kirjastolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä tärkeäksi kohtaamispaikaksi Savonlinnassa. Keskeisellä paikalla sijaitseva kahvila on yksi edistävä tekijä.” Myös kirjaston kokoelman runsaus sai kehuja. (Lähde: http://libraryranking.com/review/joeli/)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatikko Marjo Levänen, puh. 044 417 4420

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

Mullankaivajat Saimaalla – koululaiset arkeologeina17.4.2019 10:32:18 EESTTiedote

Mullankaivajat Saimaalla –hanke innosti Savonlinnan seudun sadat koululaiset arkeologian maailmaan sekä mahdollisti esihistoriallisen näyttelyn toteuttamisen. Arkeologian ja historian tutkimukseen sekä kotiseutunsa kulttuuriperinnön taltiointiin osallistui hankkeen kautta yhteensä noin 300 lasta ja nuorta Enonkosken, Kerimäen ja Punkaharjun kouluista. Hyvä työ palkittiin ja Suomen Kulttuurirahaston rahoittama hanke sai myös jatkoa.

EMBARGO 1.4.2019 KLO 00:01. Savonlinnan kaupunki palkkaa viisi norpankouluttajaa1.4.2019 00:01:00 EESTTiedote

Savonlinnan kaupunki vastaa matkailuväen toiveisiin palkkaamalla viisi osavuotista norpankouluttajaa. Töitä on tarjolla kokopäiväisesti toukokuun alusta syyskuun loppuun. Tehtäviin annetaan kolme viikkoa kestävä täsmäkoulutus, josta vastaa Ammattiopisto SAMIedu yhteistyössä Miamin yliopiston (University of Miami) kanssa. Miamin yliopisto on erikoistunut mm. delfiinien ja haikalojen tutkimiseen.

Argus Spectrum Internationalin tehdas sijoittuu Teknologiakeskus Elektroniaan20.3.2019 09:09:03 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International on solminut vuokrasopimuksen, jolla se sijoittuu Savonlinnan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan huhtikuun alusta lähtien. Yhtiö vuokrasi 1000 m² suuruisen toimitilan ja aikoo investoida tuotantotilojensa perustamiseen 2-3 miljoonaa euroa. Teknologiakeskus Elektronian tilat on räätälöity palvelemaan erityisesti elektroniikka-alaa. Siellä sijaitsee entuudestaan mm. elektroniikan testilaboratorio ja yksi elektroniikka-alan yritys.

Barbie juhlii kuusikymppisiään Savonlinnan Riihisaaressa5.3.2019 08:39:06 EETTiedote

Barbie-nukke esiteltiin 9.3.1959 New Yorkin lelumessuilla. Barbie on monelle sukupolvelle tuttu, ja edelleenkin tämä 60-vuotias ajaton kaunotar on voimissaan eri puolilla maailmaa. Barbie ei ole tavanomainen lelu, sillä se on seurannut aikaansa sekä kuvastanut kulttuurin muutoksia ja muodin virtauksia. Savonlinnan Riihisaaressa lauantaina 9.3. avautuvassa Barbie 60 vuotta –näyttelyssä on esillä yli 300 Barbie-nukkea 1960-luvulta nykypäiviin. Näyttelyn on tuottanut Savonlinnan maakuntamuseo.

Argus Spectrum Internationalin tehdas Savonlinnaan4.3.2019 11:04:38 EETTiedote

Kansainvälinen korkean teknologian palonsuojatuotteiden ja varhaisen varoituksen järjestelmien valmistaja Argus Spectrum International, ASI Oy Ltd tulee sijoittumaan kaupungin omistamaan Teknologiakeskus Elektroniaan. Kaupunginjohtaja Janne Laine allekirjoitti yhteistyösopimuksen yrityksen sijoittumisesta Savonlinnaan. Yhtiö investoi tuotantotilojen perustamiseen 2-3 M€. Tuotannollisen toiminnan on tarkoitus alkaa vuonna 2019. Yrityksen tavoitteena on laajentaa tuotantoa siten, että Savonlinnassa tarvitaan noin 100 uutta työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme