Savonlinnan kaupunkiSavonlinnan kaupunki

Savonlinnan pääkirjasto Joelin 5-vuotissyntymäpäivää juhlitaan ensi viikolla

Jaa

Nyt syyskuussa tulee kuluneeksi viisi vuotta siitä, kun uusi pääkirjasto Joeli avasi ovensa asiakkaille. Sen kunniaksi kirjastolla vietetään Joelin 5v. –synttäreitä 17.-22.9.

Juhlaviikolla järjestetään paljon tapahtumia kaikenikäisille. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Maanantaina
klo 10 Kari Valovirta avaa Kuvia kulttuurisillalta-näyttelynsä Tuike-näyttelytilassa
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Tiistaina
klo 17-19 Blackout poetry –työpaja – runoja poistokirjoista!

Keskiviikkona
klo 9:19 Toiminnallinen synttärisatutuokio
klo 14-19 Tule kokeilemaan vr-laseja ja tekemään valomaalauksia!

Torstaina
klo 14 Majakka-elokuvia Miitti-tilassa

Lauantaina
klo 10 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 11 Täti-Tiikerin nauravat nakit – lasten teatteriesitys
klo 13 Kirjailijavieraana Paula Havaste – ”Kirjailijalle kirjastot ovat elinehto”

Koko viikon ajan:
- Onnittele Joelia katuliitutaideteoksella! (Liituja voi kysyä kirjaston infosta)
- ”Sanoppa sananen” –palautetaulu kirjaston aulassa
- Käsityötaidetta Joelin edustalla
- Selfieseinä lasten- ja nuortenosastolla

Kirjaston väki toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi juhlimaan 5-vuotiasta Joelia!

Tapahtumaviikon ohjelmat järjestävät Savonlinnan kaupunginkirjasto, kulttuuritoimi, Savonlinnan Kaikukortti/Etelä-Savon maakuntaliitto ja Taiteen edistämiskeskus.

Pääkirjasto Joelin arkkitehtuuri

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen Oy, pääsuunnittelija arkkitehti Markku Puumala. Rakentaminen aloitettiin keväällä 2012, ja kirjasto avasi ovensa syyskuussa 2013. Yleisökilpailun tuloksena se sai Joel Lehtosen mukaan nimen Joeli.

Kirjaston julkisivut ovat käsittelemätöntä Siperian lehtikuusta, joka harmaantuu kauniisti ajan mittaan. Pitkiä julkisivuja koristaa metalliverkko, jonka on suunnitellut graafikko Aimo Katajamäki. Verkon runko on terästä ja kuviot alumiinia.

Molemmissa julkisivuissa on samat kuviot, mutta eri järjestyksessä: ahven, ankkuri, balettitanssija, hirvenpää, höyrylaiva, jousi, kapellimestari, karhu, kirjojen kantaja, kirkonkello, avoin kämmen, laulajan pää, lehmä, lukeva mies, mänty, norppa, Olavinlinna, oopperalaulajatar, orava, tiedon portaat, pässinpää, pöllö, saksofonin soittaja, soutuvene ja kirjaimet SAVO.

Sisätilojen seinä- ja kattopintoja hallitsee puun ja betonin kontrasti, mutta samalla harmoninen tasapaino. Arkkitehtuuriin keskeisesti liittyvä taide-elementti ja kiintopiste on pääportaikko, joka on paikalla valettu teräsbetonista.

Rakennuksen suunnittelun lähtökohtia olivat helppo saavutettavuus, monikäyttöisyys ja esteettömyys. Kirjaston haluttiin olevan elämyksellinen, inspiroiva ympäristö – viihtyisä tila, jossa ihmiset ja ideat kohtaavat toisensa.

Kirjastolla on näyttävä sijainti ikään kuin porttirakennuksena kaupungin läntisen sisääntulotien varrella. Suunnittelijat asettivat tehtäväkseen sovittaa uusi kirjasto luonnonkauniiseen rantamaisemaan ja antaa sille selkeä kulttuurirakennuksen olemus.

Syksyllä 2018 Pääkirjasto Joeli sai erinomaiset arvostelut Library Ranking Europe –rankingissa, jossa pitkän linjan kirjastoalan ammattilaiset kiertävät Euroopan kirjastoja ja katsovat niitä asiakkaan näkökulmasta. Pääkirjasto Joeli sai kiitosta tilan käytöstä ja sen erinomaisista mahdollisuuksista kehittää uusia palveluita ja toimintoja. ”Kirjastolla on hyvät mahdollisuudet kehittyä tärkeäksi kohtaamispaikaksi Savonlinnassa. Keskeisellä paikalla sijaitseva kahvila on yksi edistävä tekijä.” Myös kirjaston kokoelman runsaus sai kehuja. (Lähde: http://libraryranking.com/review/joeli/)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Informaatikko Marjo Levänen, puh. 044 417 4420

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Savonlinnan kaupunki
Savonlinnan kaupunki
Olavinkatu 27
57130 Savonlinna

(015) 527 4000http://www.savonlinna.fi/

Savonlinna – kansainvälinen kulttuuri- ja sivistyskaupunki Saimaan sydämessä

Savonlinna on kansainvälisesti kiinnostava ja vireä kulttuuri-, teollisuus-, koulutus- ja matkailukaupunkikeskus. Tunnelmallinen ja kaunis saaristokaupunki tarjoaa viehättävät puitteet sekä asumiselle että matkailulle. Yli puoli miljoonaa matkailijaa vuosittain sekä vahva ja kasvava metsäteollisuus ja teknologia-ala ovat vireän Savonlinnan tunnusmerkkejä. Kansainvälisesti Savonlinna tunnetaan keskiaikaisesta Olavinlinnasta ja oopperajuhlista sekä ainutlaatuisesta Saimaan järviluonnosta saimaannorppineen. Matkaa maanteitse tai rautateitse Helsingistä on runsaat 300 km ja lentäen Savonlinnaan pääsee alle tunnissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Savonlinnan kaupunki

St. Petersburg and Lake Saimaa attract international tourists together17.1.2019 09:43Tiedote

St. Petersburg, Lake Saimaa and Leningrad Region start cooperation in tourism promotion in order to attract international tourists from China, South Korea and Central Europe. The aim of the cooperation is to raise awareness and develop contacts with tour operators to increase high-value incoming tourism outside the main tourism season. In Lake Saimaa are Imatra, Lappeenranta, Mikkeli and Savonlinna – the cities that form the Lake Saimaa – Purest Finland brand consortium.

Pietari ja Saimaa aloittavat yhteistyön matkailun kehittämisessä17.1.2019 09:35Tiedote

Pietari, Leningradin alue ja Saimaan kaupungit aloittavat yhteistyön matkailun markkinoinnissa, tuotekehityksessä ja myynnissä. Tavoitteena on houkutella matkailijoita Pietariin ja Saimaalle Kiinasta, Etelä-Koreasta ja Keski-Euroopasta. Yhteistyön tuloksena lisätään matkanjärjestäjien tietoisuutta mahdollisuudesta yhdistää nämä kaksi kohdetta rajanylittävässä matkailussa ja tuoda asiakkaita kokemaan elämyksiä ympäri vuoden – myös huippusesonkien ulkopuolella. Saimaalta mukana yhteistyössä ovat Imatra, Lappeenranta, Mikkeli ja Savonlinna, jotka yhdessä muodostavat Lake Saimaa Purest Finland markkinointikonsortion.

Majoitus- ja kokousmatkailuinvestointi Savonlinnaan17.12.2018 11:05Tiedote

Liikemies Yrjö Laakkonen on lähtemässä toteuttamaan matkailuliiketoiminnan kasvattamista Savonlinnan Oraviin. Puistoniemen alueelle on suunnitteilla kansainvälisesti korkeatasoinen majoitus- ja kokousmatkailutilojen rakentamishanke. Investoinnin suuruus on noin 6 miljoonaa euroa. Savonlinnan kaupunki huolehtii alueen kaavoituksesta ja avustaa investointituen hakemisessa sekä liiketoimintasuunnitelman laatimisessa.

Savonlinna hakee kesätyöntekijöitä valtakunnallisesti avaimet käteen -paketilla29.11.2018 13:17Tiedote

Savonlinnan kaupunki, Ammattiopisto SAMIedu, Savonlinnan seudun matkailu ja Savonlinnan Vuokratalot Oy käynnistävät yhdessä kausityöntekijöiden rekrytointikampanjan. Kampanja käynnistyy alkuvuodesta 2019. Kampanjan tavoitteena on rekrytoida jo valmiiksi osaavia sesonkityöntekijöitä kesäksi sekä työntekijöitä, jotka haluavat kesätöihin matkailu- ja ravintola-alalle Suomen kesäpääkaupunkiin Savonlinnaan ja sen ympäristökuntiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme