Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy JAZZFest saa jatkoa ensi vuoden maaliskuussa ja julkistaa ensimmäiset esiintyjät

Jaa

Nelipäiväisen festivaalin avaa maailmanluokan trio Richard Bona & Alfredo Rodriguez featuring The Pocket Queen. Savoy JAZZFestissä esiintyy myös palkittu yhdysvaltalaistrumpetisti Tom Harrell.

Tom Harrell
Tom Harrell

Jazzmusiikin kansainvälistä ja kotimaista parhaimmistoa esittelevä Savoy JAZZFest järjestettiin ensi kertaa maaliskuussa 2019, ja se oli heti sekä yleisö- että arvostelumenestys. Seuraava Fest pidetään 5.-8.3.2020. Nelipäiväisen tapahtuman lipunmyynti käynnistyy huomenna torstaina, kun Early Bird -festivaalipassit tulevat myyntiin.

Savoy JAZZFestin avaa torstaina maailmanluokan trio Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen, joka tarjoaa tyylikkään sekoituksen kuubalaisia ja kamerunilaisia rytmejä R&B -maustein. Karismaattisena esiintyjänä tunnettu ja maailman parhaaksi basistiksikin tituleerattu Richard Bona tutustui Alfredo Rodrigueziin tuottaja Quincy Jonesin esiteltyä miehet toisilleen Montreux Jazz -festivaaleilla Sveitsissä. Musikaaliset miehet löysivät nopeasti yhteyden ja yhteistyö alkoi kauniilla Raices-kappaleella, joka löytyy kansainvälisesti arvostetun Alfredo Rodriguezin vuonna 2016 julkaistulta albumilta Tocororo.  Savoy JAZZFestissä Richard Bonan ja Alfredo Rodriguezin kanssa lavalle astelee kysytty losangelesilaisrumpali Taylor Gordon

Savoy JAZZFest esittelee ensi vuonna laajasti jazzin eri tyylilajeja. Perjantaina Savoy-teatterin lavalla tullaan näkemään kaksi konserttia, joista ensimmäisenä julkistetaan perinteisempää jazzia edustavan legendaarisen yhdysvaltalaistrumpetisti Tom Harrelin konsertti. Nimekkäistä soittajista koostuvan Infinity Quintetin kanssa esiintyvä Tom Harrell on aikamme luovimpia ja dynaamisimpia jazz-instrumentalisteja ja säveltäjiä. Muun muassa Dizzy Gillespien, Horace Silverin, Joe Lovanon ja Gerry Mulliganin kanssa työskennellyt Harrell on jazz-ilmaisun mestari, joka etsii jatkuvasti uusia haasteita ja vaikutteita. Jazz-ikonin asemaan nousseen miehen tuorein Infinity-albumi julkaistiin keväällä 2019. 

Mediakuvathttp://bit.ly/33w73pd

Savoy JAZZFest 5.-8.3.2020

Liput: lippu.fi,

157/147/57 €, premium: 197 €

Rajattu määrä 4 pv festivaalipasseja myynnissä Early Bird -hintaan 6.12.2019 asti. Festivaalipassi sisältää naulakkomaksun ja lipun Savoy JAZZFest -konsertteihin neljänä päivänä. 

Savoy JAZZFest

Jazzmusiikin kansainvälistä ja kotimaista parhaimmistoa esittelevä Savoy JAZZFest järjestetään vuosittain maaliskuussa. Festivaalin ensimmäisen kolmivuotiskauden 2019-21 taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola. Festivaali julkistaa lisää ohjelmistoaan loppuvuoden aikana. Festivaalin pääyhteistyökumppanina jatkaa Hotel Haven.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liekki Promotion / Nora Norrlin
Tel. + 358 40 846 016 / nora.norrlin@liekkipromotion.com

Savoy-teatteri
Sirpa Hynninen / tuottaja / producent / producer
tel. +358 50 428 0365/ sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Tom Harrell
Tom Harrell
Lataa
Lataa
Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen. Kuva: Adam Hart
Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen. Kuva: Adam Hart
Lataa
Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen. Kuva: Adam Hart
Richard Bona & Alfredo Rodriguez Featuring The Pocket Queen. Kuva: Adam Hart
Lataa
Jukka Eskola, trumpetti, kuva Atte Mäläskä
Jukka Eskola, trumpetti, kuva Atte Mäläskä
Lataa
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten kevätohjelmisto on julkaistu23.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Stoa ja Vuotalo ovat julkistaneet kevään ohjelmistonsa. Keskuksissa nähdään kevään aikana lähes tuhat tapahtumaa koko perheen työpajoista tanssiesityksiin sekä teatteri- ja sirkusesityksistä konsertti-iltoihin, näyttelyihin ja elokuvanäytöksiin. Ohjelmisto on tuttuun tapaan kaikille avoin, korkeatasoinen, monipuolinen ja osallistava. Osa tapahtumista on maksuttomia.

Vårens program för Helsingfors kulturhus har publicerats23.1.2020 07:59:00 EETTiedote

Annegården, Caisa, Gamlasgården, Malms kulturhus, Stoa och Nordhuset har publicerat sitt program för våren. I Helsingfors kulturcentraler ordnas nästan tusen evenemang under våren, från verkstäder för hela familjen till dansföreställningar och från teater- och cirkusföreställningar till konsertkvällar, utställningar och filmvisningar. Programmen är i vanlig ordning öppna för alla, högklassiga, mångsidiga och inkluderande. En del av evenemangen är avgiftsfria. Program finns också på svenska.

Savoy-teatteri teki kaikkien aikojen kävijäennätyksen 201917.1.2020 12:07:07 EETTiedote

Savoy-teatterin kävijämäärä kasvoi viime vuonna ennätykselliseen lukuun 120 100. Viime vuosi oli muutoinkin Savoy-teatterille menestyksekäs: ensi kertaa järjestetty Savoy JAZZFest keräsi salit täyteen ja sai kriitikoilta loistavat arviot. Muita yleisömenestyksiä olivat mm. maailmanmusiikkikonsertit, joiden esiintyjinä olivat The Mystery of Bulgarian Voices ja Gisela João, Fado Flamenco -esitykset, UMO Helsinki Jazz Orchestran lounaskonsertit sekä kotimaisten artistien Juha Tapion ja Anneli Saariston konsertit.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme