Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy JAZZFestin 2023 tähtinä Dave Holland, Gerald Clayton ja Samara Joy

Jaa

2023 Savoy JAZZFestissä esiintyvät mm. basisti Dave Holland, pianisti Gerald Clayton sekä nousukiidossa oleva laulaja Samara Joy. Maaliskuussa viidennettä kertaa järjestettävän festivaalin ohjelma on uuden taiteellisen johtajan Kaisa Mäensivun käsialaa.

Samara Joy. Kuva: Meredith Truax
Samara Joy. Kuva: Meredith Truax

Viides Savoy JAZZFest järjestetään maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Vuoden 2023 festivaalin avaa torstaina 2.3. Samara Joy, sielukas jazzsensaatio New Yorkista. Voitettuaan vuonna 2019 Sarah Vaughn -laulukilpailun vain 21-vuotiaana, huikeassa nousukiidossa oleva laulaja esiintynyt jazzikonien kuten Christian McBriden and Bill Charlapin kanssa sekä kerryttänyt miljoonia Tiktok-tykkäyksiä lauluvideoillaan. Joyta onkin kutsuttu z-sukupolven ensimmäiseksi jazzvokalistitähdeksi.

Lauantaina 4.3. kuullaan pianisti Gerald Claytonin erikoiskonsertti White Cities: A Musical Tribute to Charles White. Konsertissa Claytonin rinnalla esiintyy jazzin kärkinimistä koottu all stars -kokoonpano: vibrafonisti Joel Ross, trumpetisti Marquis Hill, saksofonisti Logan Richardson ja kitaristi Jeff Parker. Kuusi Grammy-ehdokkuutta kerännyt Clayton pureutuu White Cities -teoksessaan rotuun liittyviin jännitteisiin. Teos on saanut inspiraationsa kuvataiteilija Charles Whiten (1918–1979) kantaaottavasta muraalisarjasta Five Great American Negroes (1939-1940). Claytonin produktio kuullaan myös Tampereen G Livelabissa 3.3.

Savoy JAZZFestin lauantain päättää huippuvierailu: maailman arvostetuimpiin jazzbasisteihin lukeutuva, moninkertainen Grammy-voittaja Dave Holland konsertoi Savoy-teatterissa kitaristi Kevin Eubanksin ja rumpali Eric Harlandin kanssa. Miles Davisin ja Stan Getzin yhtyeissä uransa aloittanut Holland on sittemmin soittanut muun muassa Chick Corean, Herbie Hancockin ja John McLauglinin kanssa. Maaliskuussa trio esiintyy myös Turku Jazz Festivaleilla 3.3.

Festivaalin loput konsertit sekä oheisohjelma julkaistaan joulu-tammikuun aikana.

Ohjelmisto on tuoreen taiteellisen johtajan Kaisa Mäensivun käsialaa.

”Oman NYC-taustani myötä festivaalilla tulee näkymään myös New Yorkin skenessä huomiota herättäneitä, suuremmalle yleisölle kenties uusia nimiä”, Mäensivu kertoo.

”On ainutlaatuista saada tuoda jazzmaailman suuruuksia ja harvinaisuuksia suomalaiselle yleisölle ja tehdä Savoy-teatterista ja sen ympäristöön kehkeytyvistä jatkojameista jazzin mekka yhden viikonlopun ajaksi.”

Savoy JAZZFest 2.–5.3.2023

Vuonna 2023 viidettä kertaa järjestettävä Savoy JAZZFest lukeutuu pääkaupunkiseudun jazztapahtumien kärkikaartiin. Festivaalin ohjelmisto esittelee erityisesti kansainvälisen jazzin suuria nimiä ja nousevia tähtiä. Savoy-teatterin tuottaman tapahtuman pääyhteistyökumppani on Hotelli Haven.

To 2.3.2023     Samara Joy

Pe 3.3.2023     TBA                         

La 4.3.2023     Gerald Clayton: White Cities

                          Dave Holland Trio with Kevin Eubanks and Eric Harland

Su 5.3.2023     TBA

Lisää esiintyjiä julkaistaan joulu-tammikuussa.

Liput

Dave Holland Trion liput ovat myynnissä Lippu.fi: https://www.lippu.fi/artist/savoyjazzfest/

Muiden lippujen myynti alkaa perjantaina 11.11. klo 12.00

https://www.lippu.fi/artist/savoyjazzfest/

Yksittäisten konserttien liput: 17-67 €

Lauantain päivälippu (sis. molemmat konsertit): 75 €

Festivaalipassi 4 päivää: Early Bird (myynnissä 15.1.2023 asti) 160 € (norm. 185 €)

Lisäksi toimitusmaksu toimituskanavasta riippuen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, kuvat, haastattelupyynnöt ja pressiliput:
Vastaava tuottaja Sirpa Hynninen, sirpa.hynninen@hel.fi, +358 50 428 0365

Kuvat

Samara Joy. Kuva: Meredith Truax
Samara Joy. Kuva: Meredith Truax
Lataa
Dave Holland
Dave Holland
Lataa
Gerald Clayton. Kuva: Devin DeHaven
Gerald Clayton. Kuva: Devin DeHaven
Lataa
Kaisa Mäensivu. Kuva: Lindsey Thoeng
Kaisa Mäensivu. Kuva: Lindsey Thoeng
Lataa
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Hotel Haven on SavoyJAZZFestin pääyhteistyökumppani.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin kulttuurikeskusten joulu tarjoaa kymmeniä tapahtumia ympäri kaupunkia – luvassa muun muassa upeita konsertteja ja lastenteatteria30.11.2022 09:43:11 EET | Tiedote

Helsingin Annantalo, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo täyttyvät lähiviikkoina jouluisista tapahtumista. Kulttuurikeskusten lavoille nousevat joulukuussa muun muassa Emma Salokoski & Ilmiliekki Quartet, Lenni-Kalle Taipale ja Osmo Ikonen sekä suosittu lastenmusiikkiyhtye Mimmit. Luvassa on myös Nukketeatteri Sampon perinteikkäitä jouluesityksiä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme