Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

Savoy-teatteri tuo John Paul Jonesin, Magnus Lindbergin ja Anssi Karttusen trion Helsinkiin

Jaa

Led Zeppelin -ikoni ja nykytaidemusiikki kohtaavat Kolmen kojootin konsertissa 5.4.

Keskiviikkona 5.4. Savoy-teatterin lavalla esiintyy brittiläis-suomalainen superkokoonpano Kolme kojoottia (Tres Coyotes). Konsertissa soittavat Led Zeppelin -basisti ja musiikin monitoimimies John Paul Jones, sellisti Anssi Karttunen ja palkittu nykysäveltäjä, pianisti Magnus Lindberg.

Faneilleen John Paul Jones huomauttaa, että luvassa ei ole Led Zeppelin -nostalgiaa, vaan pian kuultava harvinainen konsertti perustuu kolmikon improvisaatioon. Luvassa on intiimi ilta täynnä yllätyksiä, instrumentteina ainakin basso, piano, sello ja jopa mandoliini.

Sellisti Anssi Karttusen mukaan improvisaatio ei noudata mitään erityistä genreä. ”Improvisaatiomme ei sijoitu mihinkään tiettyyn laatikkoon, vaan etsimme uusia suuria ja avoimia laatikoita, joihin mahtuu mahdollisimman paljon siitä kokemuksesta, jonka olemme erikseen ja yhdessä koonneet."

Monen musiikin mestarit

Idea konserttiin syntyi vuonna 2016 Yhdysvalloissa, missä kolmikko oli kouluttamassa musiikin opiskelijoita mestarikurssilla. Yhteistyö oli niin antoisaa, että Karttunen ja Lindberg kutsuivat Paul Jonesin Suomeen kanssaan konsertoimaan.

John Paul Jones on venyttänyt musiikin tyylirajoja myös muissa projekteissaan Led Zeppelinin vetäydyttyä tauolle. Niihin lukeutuvat muun muassa rockyhtye Them Crooked Vultures Dave Grohlin ja Josh Hommen kanssa sekä Aavesonaatti-oopperan säveltäminen.

Kansainvälisesti menestynyt sellisti Anssi Karttunen on tunnettu intohimostaan moderniin säveltaiteeseen. Säveltäjä ja pianisti Magnus Lindbergin on luonnehdittu olevan yksi sukupolvensa lahjakkaimmista eurooppalaisista säveltäjistä.

Kolme kojoottia, improvisoitu konsertti keskiviikkona 5.4. klo 19 Savoy-teatterissa

Anssi Karttunen, sello

John Paul Jones, basso, mandoliini

Magnus Lindberg, piano

Kesto n. 1,5 h, sisältää väliajan

Tuotanto Savoy-teatteri

Lisätietoja konsertista

Lisätietoja yhtyeestä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, valokuvat ja haastattelupyynnöt: Tiedottaja Anne Malmström, puh. 040 334 1089, anne.malmstrom@hel.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki - Helsingfors stad
Helsingin kaupunki - Helsingfors stad

00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1691https://www.hel.fi

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy Teatern/ Savoy Theatre
Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi
Savoy Facebookissa
Savoy Instagramissa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki - Helsingfors stad