Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Savoy-teatterin keväässä rumpuspektaakkeli Kodo, laulaja-huilisti Naïssam Jalal ja amerikkalaisyhtye Ranky Tanky

Jaa

Savoy-teatterin kevät tarjoilee rytmejä maailmalta. Kevään suurin ja epäilemättä kovaäänisin konsertti on japanilainen taiko-rumpuryhmä Kodo. Toinen kiinnostava julkistus on syyrialais-ranskalainen jazzlaulaja ja huilisti Naïssam Jalal.

Kodo esiintyy Savoy-teatterissa maaliskuussa Kuvaaja: Takashi_Okamoto
Kodo esiintyy Savoy-teatterissa maaliskuussa Kuvaaja: Takashi_Okamoto

Kodon esityksessä traditionaaliseen tanssiin ja lauluun yhdistyvä taiko-rumpuryhmä luovat väkevän visuaalisen ja musiikillisen spektaakkelin.

Kodo One Earth Tour 2022: Tsuzumi-kiertueella juhlistetaan Kodon 40-vuotista taivalta. Konsertissa on luvassa ikonisia teoksia ja Kodon vuosikymmeniä hiomia rytmikulkuja.  Edellisen kerran Kodo esiintyi Savoy-teatterin loppuunmyydylle katsomolle maaliskuussa 2018. Esityksiä on tarjolla neljä kappaletta.

Kodon konsertti on osa Savoy-teatterin Savoy World -sarjaa, joka esittelee musiikkia monipuolisesti eri puolilta maailmaa. Kevään toinen Savoy World -sarjan esiintyjä on syyrialais-ranskalainen jazzlaulaja ja huilisti Naïssam Jalal.

Jalal on vuosien varrella soittanut erilaisissa kokoonpanoissa, joissa keskiössä ovat olleet niin perinteinen arabimusiikki, afrikkalainen musiikki, jazz kuin räppikin. Jalalin omien yhtyeiden ilmaisussa kohtaavat improvisaatio, itäiset ja läntiset estetiikat sekä vahva humaani viesti.

Savoy-teatterissa Jalal esiintyy Quest of The Invisible -triokokoonpanolla, jossa muut jäsenet ovat brasilialainen pianisti Leonardo Montana ja ranskalaisbasisti Claude Tchamitchian.

Konsertti järjestetään 22.2.22. Konserttiyhteistyössä ovat mukana Helsinki Jazz, Tour’n’sol prod ja Vapaat äänet.

Savoy WORLD -konserttisarjan päättää yhdysvaltalainen Ranky Tanky 1.6.22. Yhtyeen piti esiintyä Savoy-teatterissa jo keväällä 2020, mutta koronasyistä konsertti siirtyi ensi keväälle. Ranky Tanky ammentaa traditionaalisesta Gullah-kulttuurista. Gullah syntyi orjien kieleksi, ja siinä on paljon afrikkalaisia ja karibialaisia vaikutteita. Yhtyeen musiikki vaihtelee perinteisistä negrospirituaaleista lastenlaulujen rytmeihin ja tanssimusiikkiin, ja sen asenne on tinkimättömän työväenluokkainen, kuten Gullah-kulttuuriin kuuluu. 

Lisätiedot konserteista:

Savoy WORLD: Naïssam Jalal

22.2.22 klo 19

Liput tulevat myyntiin pe 9.12. klo 12 tästä.

Savoy WORLD: Kodo One Earth Tour 2022: Tsuzumi

Ke 16.3.22 klo 19

To 17.3.22 klo 19

Pe 18.3.22 klo 17 ja klo 20.30

Liput tulevat myyntiin pe 9.12. klo 12. Lippuja voi ostaa tästä.

Savoy WORLD: Ranky Tanky

1.6.22 klo 19

Liput myynnissä: https://www.lippu.fi/artist/ranky-tanky/

Kolmen em. Savoy World -konserttisarjan sarjalippu.

Liput tulevat myyntiin pe 9.12. klo 12. Lippuja voi ostaa tästä.

Huom! Kodon konserteista sarjalipussa on ke 16.3.22.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Kulttuurituottaja Liisa Eerola, liisa.eerola@hel.fi, +35840 121 7453

Pressiliput ja haastattelupyynnöt:
Vastaava tuottaja Sirpa Hynninen, sirpa.hynninen@hel.fi, +358 50 428 0365

Kuvat

Kodo esiintyy Savoy-teatterissa maaliskuussa Kuvaaja: Takashi_Okamoto
Kodo esiintyy Savoy-teatterissa maaliskuussa Kuvaaja: Takashi_Okamoto
Lataa
Naïssam Jalal. Kuvaaja: Alexandre Lacombe
Naïssam Jalal. Kuvaaja: Alexandre Lacombe
Lataa
Ranky Tanky. Kuvaaja: Peter Franck Edwards
Ranky Tanky. Kuvaaja: Peter Franck Edwards
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Savoy-teatteri on kansainvälinen estradi Helsingin sydämessä. Teatterin ohjelmistossa on mm. konsertteja, musiikkiteatteria, tanssia, stand uppia ja elokuvia.

Savoy-teatteri / Savoy-teatern/ Savoy Theatre

Kasarmikatu 46-48, PL /P.O. Box 4731, FI - 00099 Helsingin kaupunki

www.savoyteatteri.fi

Savoy Facebookissa

Savoy Instagramissa

Savoy Twitterissä 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

In the exhibition Between Objects, Estonian artists present their interpretations of works from HAM’s collection27.1.2022 09:31:24 EET | Press release

The exhibition Between Objects presents artworks acquired for HAM’s collection over the past 10 years, in dialogue with artworks by contemporary artists from Estonia. The exhibition is based on a gamified method developed by Curator Denis Maksimov where he has invited five Estonian artists to each respond to a work from the HAM collection by choosing an existing artwork of their own to be exhibited alongside the collection piece.

Utställningen Föremål emellan presenterar estniska konstnärers tolkningar av HAM:s samlingsverk27.1.2022 09:24:18 EET | Tiedote

I utställningen Föremål emellan presenteras verk som skaffats till HAM:s samling under de senaste tio åren i en dialog med estniska nutidskonstnärers verk. Utställningen grundar sig på kuratorn Denis Maksimovs spelifierade metod. Maksimov har bjudit in fem konstnärer från Estland för att reagera på HAM:s samlingsverk genom att välja ett motpar från sin egen produktion som ska ställas ut tillsammans med verket.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme