Schildts & Söderströms

Schildts & Söderströms och Förlaget M ordnar gemensam bokfrukost i Stockholm – Sverige håller ögonen på Finland nu!

Dela
Förlagen står värd för en gemensam frukost på van der Nootska palatset i Stockholm onsdag 29 mars kl. 8.30–11.00.
Ellen Strömberg, Eva Frantz och Philip Teir besöker Stockholm
Ellen Strömberg, Eva Frantz och Philip Teir besöker Stockholm

– Härom månaden läste vi att mindre än var tionde svensk är intresserad av att lära sig mer om Finlands kulturliv. Det här tar vi förstås som vår uppgift att ändra på. Det känns extra roligt att kunna göra det tillsammans, det skrivs så otroligt bra böcker på svenska i Finland just nu, säger Andrea Svanbäck, marknadsföringschef på Förlaget M. 

Under bokfrukosten bjuds det på följande författardiskussioner:

  1. Visst är det dags för det finlandssvenska deckarundret nu! Samtal med bokaktuella deckarförfattarna Eva Frantz (Ungen min får du aldrig) och Simon Ventus (Den som offrar sig)
  2. Edith Hammar, konstnär och författare, berättar om nya serieromanen Portal – om queer kultur i efterkrigstida Finland och idag.
  3. Kärleken övervinner – vad? Journalisterna Philip Teir, höstaktuell med biografin J&B – scener ut ett skenäktenskap (om Jörn Donner och Bitte Westerlund) och Sofia Torvalds, aktuell med feel sad-romanen Kaféet samtalar om otydliga relationer. 
  4. Augustvinnaren Ellen Strömberg om nya vuxenromanen Bli utan. Vad händer när barnplanerna inte vill infria sig?

Dessutom blir det plock bland guldkornen ur höstens utgivning hos båda förlagen. Som moderator fungerar Titti Schultz, en av Sveriges främsta programledare.

– Det här är det enda rätta, vi är båda små förlag i Sverige, men gemensamt hoppas vi på att fånga svenskarnas uppmärksamhet. Och det verkar lyckas, vi har redan fått flera tiotals anmälningar. Det är också skönt att kunna bidra med något annat än Nato-frågor, säger Jonas Sundström, marknadsföringschef på Schildts & Söderströms.

Ännu hinner du anmäla dig. Gör det här!

Bokfrukosten ordnas med stöd från Svenska kulturfonden.

Kontakter

Bilder

Ellen Strömberg, Eva Frantz och Philip Teir besöker Stockholm
Ellen Strömberg, Eva Frantz och Philip Teir besöker Stockholm
Ladda ned bild

Länkar

Om

Schildts & Söderströms
Schildts & Söderströms
Snellmansgatan 13
00170 Helsingfors

https://litteratur.sets.fi/

Schildts & Söderströms har verkat för den finlandssvenska litteraturen sedan 1891.

Följ Schildts & Söderströms

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Schildts & Söderströms

Naturväktarna – allas vår radiofavorit i bokformat23.5.2023 08:20:00 EEST | Tiedote

Kan älgar anfalla människor? Kan ormar klättra? Ska fågelholken städas? Vilken insekt sticker värst? Under mer än fem decennier har lyssnarnas frågor till Naturväktarna varit av många slag. Och experterna i Svenskfinlands mest älskade radioprogram har nästan alltid kunnat ge ett svar. I den här boken har vi samlat de intressantaste frågorna och svaren. Här finns också berättelsen om hur programmet kom till och hur det utvecklats sedan starten 1971. Tove Virta har intervjuat människorna bakom radioprogrammet och lyfter i personporträtt fram såväl experter som programledare, bland andra: Rolf Grönblom, Harry Krogerus, Göran Bergman, Björn Federley, Bo Ekstam, Anders Albrecht, Camilla Ekblad och Joakim Lax. Herta Donner har illustrerat djur och natur som diskuteras, och människorna bakom de välkända radiorösterna. Naturväktarna har recensionsdatum tisdag 30.5.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum