Schneider Electric

Schneider Electric jo 12:tta kertaa mukana maailman vastuullisimpien yritysten listalla

Jaa
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
  • Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
  • Vuosittain julkaistavan listan kokoaa riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys.
  • Myös Schneider Electricin vastuullisuusraportointi on saanut kansainvälistä tunnustusta.

Espoo, 6.2.2023 – Schneider Electric, digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa, on jälleen mukana arvostetulla Global 100 -listalla, johon kootaan vuosittain maailman vastuullisimmat yritykset. Schneider Electric on oman alansa yrityksistä ainoa, joka on valittu listalle joka vuosi jo vuodesta 2012 alkaen.

Valinnat tekee vuosittain riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys, joka on yritysten vastuullisuuteen keskittyvä tutkimusyhtiö. Global 100 -listalla arvioidaan yrityksiä, joiden liikevaihto on yli miljardi dollaria. Vuonna 2021 Schneider Electric saavutti koko listan ensimmäisen sijan.

Schneider Electricin hyvään menestykseen tänäkin vuonna on vaikuttanut vahva sitoutuminen ympäristövastuullisuuteen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen, kuten kestävään tulopohjaan ja investointeihin, sukupuolten tasa-arvoon ja vastuullisuustavoitteiden vaikutukseen palkkauksessa.

Tunnustuksia vastuullisesta toiminnasta ja ESG-raportoinnista

Global 100 -listasijoituksen lisäksi Schneider Electric on viime aikoina saanut useita tunnustuksia vastuullisesta toiminnastaan. Yritys sai loppuvuonna 2022 huippuarviot ESG-​raportoinnistaan ja kestävää kehitystä edistävistä toimintatavoistaan kolmelta eri taholta: Standard & Poor’s -luottoluokitusyksiköltä, Carbon Disclosure Project -järjestöltä (CDP) sekä Moody’s -luottoluokitusyhtiön ESG Solutions -yksiköltä. Schneider Electricin ilmastostrategia ja yrityksen sitoutuminen ympäristöasioihin liittyvään avoimuuteen validoitiin ensimmäisten joukossa maailmassa SBTi-aloitteen (Science Based Targets, Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet) Net-Zero Standardin mukaan jo vuoden 2022 puolivälissä.

Schneider Electricille myönnetään tänä vuonna myös Terra Carta Seal -tunnustus, jonka saajia on yhteensä vain 19. Tunnustus on suunnattu globaaleille yrityksille, jotka edistävät innovointia, osoittavat sitoutuneisuutta ja tähtäävät kohti aidosti vastuullisia markkinoita. Tunnustus on osa Sustainable Markets Initiative -aloitetta, jonka tarkoitus on kannustaa yksityistä sektoria kiireellisempiin toimiin ilmastonmuutosta vastaan. Aloitteen teki kuningas Charles III tammikuussa 2021 ollessaan vielä Walesin prinssi.

– Nämä saavutukset tekevät vuoden 2023 aloittamisesta todella innostavan. Ne osoittavat, että johdonmukaisuus, sitoutuneisuus ja konkreettiset teot huomataan. Ne toimivat myös muistutuksena siitä, että meillä ja muilla Global 100 -listalla olevilla yrityksillä on aidosti mahdollisuus vaikuttaa asioihin niin liike-elämässä kuin myös ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyen, sanoo Gwenaelle Avice-Huet, Schneider Electricin Chief Strategy & Sustainability Officer.

Lue lisää Schneider Electricin ESG-raportoinnista

Schneider Electricin suoriutumista ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon liittyvissä asioissa (ESG) seurataan ja julkistetaan kvartaaleittain osana taloudellista tulosta.

-        Sustainability Reports

-        ESG Frequently Asked Questions (FAQ)

-        Schneider awards and recognitions

Lisätietoja:

Schneider Electric, VP Global Marketing, Nordic Baltic

Sirpa Ikola

puh. 040 638 6639

sirpa.ikola@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Schneider Electricin jakelukeskus paransi tuotantokapasiteettiaan ja energiatehokkuuttaan uraauurtavalla ohjelmistolla10.3.2023 08:17:00 EET | Tiedote

Vuonna 2022 Schneider Electricin jakelukeskus Ruotsin Örebrossa kasvatti tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia. Muutos toteutettiin Rotabin kuljetinjärjestelmän, Watek Teknik & Automationin ohjelmoinnin ja Schneider Electricin palkitun EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän avulla. Projekti on erinomainen esimerkki nykyaikaisen teknologian hyödyntämisestä, joka lisää tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja voi luoda suuria säästöjä teollisuudessa. Tiedote, 10.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric modernisoi Örebrossa sijaitsevan jakelukeskuksensa automaatioteknologiaa. Investoinnin taustalla oli tarve lisätä kasvavien toimitusvirtojen vaatimaa kapasiteettia sekä saada toimitusten laatuun ja hallittavuuteen enemmän varmuutta. Örebron jakelukeskuksesta lähtee Schneider Electricin tuotteita kaikkiin Pohjoismaihin. Jakelukeskuksen uusi järjestelmä loi lisää vuorovaikutusta laitteiden ja ohjelmistojen välille. Keskukselle toimitettiin

Selkeät savunpoiston ohjauskeskukset turvaavat Siltasairaalan toimintoja – innovatiivinen kerroskartta toi uutta käyttöliittymään16.2.2023 10:34:07 EET | Tiedote

Sairaaloissa savunpoiston tarkalla suunnittelulla on väliä, vaikka tavoitteena on, ettei järjestelmälle ikinä tule käyttöä. Caverion Suomi Oy halusi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Siltasairaalan savunpoistoautomatiikan toteuttajaksi Nodeon Finland Oy:n, joka on älykkään infrastruktuurin teknologia-asiantuntija. Toteutuksen automaatio hoidettiin Schneider Electricin Modicon M580 -sarjan avulla.

Schneider Electric ja Atea syventävät yhteistyötään – kestävämpiä IT-ratkaisuja Pohjoismaihin15.2.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Schneider Electric on nimennyt Atean ensimmäiseksi pohjoismaiseksi Elite IT Solution Provider -kumppanikseen. Yhteistyö tukee Atean ympäristöstrategiaa ja auttaa Atean kumppaniyrityksiä kehittämään IT-infrastruktuurihankintojensa vastuullisuutta. Markkinajohtajien yhteistyöllä pyritään parantamaan kestävien IT-ratkaisuiden saatavuutta Pohjois-Euroopassa. Ecovadis on nimennyt molemmat yritykset kestävän kehityksen kärkiyrityksiksi, koska ne ovat vakaasti sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin ja nollapäästöihin. Tiedote 15.2.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on laajentanut yhteistyötään Atean kanssa. Atea on yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita palveleva IT-palvelutalo sekä IT-infrastruktuuritoimittaja, ja se on alallaan Pohjoismaiden ja Baltian johtava toimija. Yhteistyön tavoitteena on parantaa vihreiden ja kestävien IT-palveluiden saatavuutta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Atea on nimetty Schneider Electricin ensimmäisek

Älykodissa ei tarvitse tinkiä sisustustyylistä3.2.2023 09:53:16 EET | Tiedote

Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän voi liittää useaan eri pistorasia- ja kytkinmalliin, joten älykoti on mahdollista luoda tyylikkäästi ja sisustuksen tyylistä tinkimättä. Älykotijärjestelmä on tehokas apu energiansäästössä, sillä sen avulla voi säätää kodin toimintoja aina lämmityksestä valaistukseen ja seurata laitteiden energiankulutusta. Tiedote 3.2.2023 - Energiansäästö voi olla myös sisustussilmää miellyttävää: uudet älykkäät sähkökalusteet voi helposti saada luontevaksi osaksi sisustusta valitsemalla talon henkeen ja aikakauteen sopivia kytkimiä ja pistorasioita. Energiansäästön lisäksi älykotijärjestelmä tekee kodista turvallisemman ja etäohjattavan. Älykotijärjestelmä on mahdollista asentaa lähes mihin tahansa kohteeseen, myös vanhoihin asuinrakennuksiin. Espoon Soukassa sijaitsevaan Juho ja Oanh Siitosen kotiin asennettiin sähköremontin yhteydessä Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmä. – Asuntomme sisäpinnat olivat lähes alkuperäiskunnossa, mukaan lukien a

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme