Schneider Electric

Schneider Electric jo 12:tta kertaa mukana maailman vastuullisimpien yritysten listalla

Jaa
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
  • Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
  • Vuosittain julkaistavan listan kokoaa riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys.
  • Myös Schneider Electricin vastuullisuusraportointi on saanut kansainvälistä tunnustusta.

Espoo, 6.2.2023 – Schneider Electric, digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa, on jälleen mukana arvostetulla Global 100 -listalla, johon kootaan vuosittain maailman vastuullisimmat yritykset. Schneider Electric on oman alansa yrityksistä ainoa, joka on valittu listalle joka vuosi jo vuodesta 2012 alkaen.

Valinnat tekee vuosittain riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys, joka on yritysten vastuullisuuteen keskittyvä tutkimusyhtiö. Global 100 -listalla arvioidaan yrityksiä, joiden liikevaihto on yli miljardi dollaria. Vuonna 2021 Schneider Electric saavutti koko listan ensimmäisen sijan.

Schneider Electricin hyvään menestykseen tänäkin vuonna on vaikuttanut vahva sitoutuminen ympäristövastuullisuuteen ja sosiaaliseen vastuullisuuteen, kuten kestävään tulopohjaan ja investointeihin, sukupuolten tasa-arvoon ja vastuullisuustavoitteiden vaikutukseen palkkauksessa.

Tunnustuksia vastuullisesta toiminnasta ja ESG-raportoinnista

Global 100 -listasijoituksen lisäksi Schneider Electric on viime aikoina saanut useita tunnustuksia vastuullisesta toiminnastaan. Yritys sai loppuvuonna 2022 huippuarviot ESG-​raportoinnistaan ja kestävää kehitystä edistävistä toimintatavoistaan kolmelta eri taholta: Standard & Poor’s -luottoluokitusyksiköltä, Carbon Disclosure Project -järjestöltä (CDP) sekä Moody’s -luottoluokitusyhtiön ESG Solutions -yksiköltä. Schneider Electricin ilmastostrategia ja yrityksen sitoutuminen ympäristöasioihin liittyvään avoimuuteen validoitiin ensimmäisten joukossa maailmassa SBTi-aloitteen (Science Based Targets, Tieteeseen perustuvat ilmastotavoitteet) Net-Zero Standardin mukaan jo vuoden 2022 puolivälissä.

Schneider Electricille myönnetään tänä vuonna myös Terra Carta Seal -tunnustus, jonka saajia on yhteensä vain 19. Tunnustus on suunnattu globaaleille yrityksille, jotka edistävät innovointia, osoittavat sitoutuneisuutta ja tähtäävät kohti aidosti vastuullisia markkinoita. Tunnustus on osa Sustainable Markets Initiative -aloitetta, jonka tarkoitus on kannustaa yksityistä sektoria kiireellisempiin toimiin ilmastonmuutosta vastaan. Aloitteen teki kuningas Charles III tammikuussa 2021 ollessaan vielä Walesin prinssi.

– Nämä saavutukset tekevät vuoden 2023 aloittamisesta todella innostavan. Ne osoittavat, että johdonmukaisuus, sitoutuneisuus ja konkreettiset teot huomataan. Ne toimivat myös muistutuksena siitä, että meillä ja muilla Global 100 -listalla olevilla yrityksillä on aidosti mahdollisuus vaikuttaa asioihin niin liike-elämässä kuin myös ympäristöön, yhteiskuntaan ja talouteen liittyen, sanoo Gwenaelle Avice-Huet, Schneider Electricin Chief Strategy & Sustainability Officer.

Lue lisää Schneider Electricin ESG-raportoinnista

Schneider Electricin suoriutumista ympäristöön, yhteiskuntaan ja hallintoon liittyvissä asioissa (ESG) seurataan ja julkistetaan kvartaaleittain osana taloudellista tulosta.

-        Sustainability Reports

-        ESG Frequently Asked Questions (FAQ)

-        Schneider awards and recognitions

Lisätietoja:

Schneider Electric, VP Global Marketing, Nordic Baltic

Sirpa Ikola

puh. 040 638 6639

sirpa.ikola@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Schneider Electricin uudet palvelut auttavat kiinteistönomistajia vähentämään energiakustannuksia ja tukevat kestävää kehitystä31.3.2023 08:13:00 EEST | Tiedote

Kiinteistöt kuluttavat noin 40 prosenttia tuotetusta energiasta ja aiheuttavat noin 30 prosenttia kaikista hiilipäästöistä. Schneider Electric vastaa kansainväliseen energiakriisiin lanseeraamalla uuden kiinteistöille tarkoitetun palveluvalikoiman, jonka avulla kiinteistöistä saadaan energiatehokkaampia. Schneider Electricin asiantuntijat ja teknologiaratkaisut auttavat kiinteistöjen omistajia ja käyttäjiä sekä rakennusurakoitsijoita ennakoimaan EU:n tavoitetta tehdä kaikista rakennuksista hiilineutraaleja vuoteen 2050 mennessä. Uusi palveluvalikoima on räätälöity vastaamaan Pohjoismaiden tarpeita Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa, sillä Schneider Electricillä on näiden Pohjoismaiden kiinteistöpalvelumarkkinoilla valmiiksi vahva asema. Tiedote, Espoo 31.3.2023 – Energianhallinta- ja automaatioratkaisujen digitalisaation edelläkävijäSchneider Electric on lanseerannut uudenlaisen valikoiman kiinteistöpalveluita, joiden avulla rakennuksen energiankulutusta ja hiilipäästöjä voidaa

Älykäs kiinteistönhallinta tehostaa Savilahden uuden kampuksen ylläpitoa29.3.2023 08:19:00 EEST | Tiedote

Savon ammattiopiston Savilahden uusi kampus hyödyntää modernia kiinteistönhallintajärjestelmää rakennusten ylläpidossa. Kiinteistönhallintajärjestelmään on liitetty suurin osa rakennusten kiinteistötekniikasta. Isossa osassa toimintoja on integraatiomahdollisuus automaatiojärjestelmään. Pilvipalveluna toimivan eValvomon kautta koko kampuksesta saadaan tietokoneen näytölle kattava kuva, ja laitteet on helppo paikantaa palvelun avulla. Tiedote, 29.3.2023 – Savon ammattiopiston moderni Savilahden kampus valmistui kesän 2022 lopulla. Kampuksen jokaisessa rakennuksessa on Schneider Electricin moderni kiinteistönhallintajärjestelmä, joka pitää kampuksen energiatehokkaana ja helposti hallittavana. Kiinteistönhallintajärjestelmän käyttöliittymä toimii internet-selaimella mistä tahansa, missä on käytössä verkkoyhteys. Schneider Electricillä ja Savon ammattiopistolla eli Sakkylla on sovittuna yhteinen maali, jota kohti projektin aikana on menty. – Meillä on alusta asti ollut ideana, että olemme

Enerz Group on Suomen ensimmäinen Schneider Electric Sustainability Impact Award -voittaja27.3.2023 14:26:53 EEST | Tiedote

Enerz Group palkittiin poikkeuksellisesta työstä, jota se on tehnyt asiakkaidensa hiilipäästöjen vähentämiseksi. Uusi palkinto on osa Schneider Electricin aloitetta, jonka avulla sen kumppanit voivat kehittää toimintaansa entistäkin kestävämmäksi. Tiedote, 27.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin Sustainability Impact Award -palkinnon voittajaksi Suomessa on valittu Enerz Group. Enerz Group palkittiin työstään vastuullisuuden parissa. Enerz Group onnistui saavuttamaan merkittävän läpimurron kehitystyössään, jossa laaja ohjelmisto- ja energia-asiantuntijoiden tiimi loi ainutlaatuisen energiahankekonseptin. Konsepti mahdollistaa kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen pienentämisen tuomalla kiinteistöihin tarvittavan älykkyyden ja laitteet. Lisäksi Enerz Groupin ainutlaatuinen energiahankekonsepti on osoittautunut erittäin tehokkaaksi, sillä hankkeissa on onnistuttu jopa puolittamaan asiakkaan primäärienergian tarve. Tämä on

Enerz Group ja Integrio Oy ovat Schneider Electricin uudet Master-tason EcoXpertit™ Suomessa22.3.2023 09:16:00 EET | Tiedote

EcoXpert™ on Schneider Electricin koulutettu kumppani, joka on erikoistunut EcoStruxure™-teknologiaan ja mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa yhteisille asiakkaille. Kumppanuusohjelman korkeimman eli Master-tason sertifiointi vaatii koulutusohjelman läpäisyä ja vankkaa, todennettua kokemusta vaativien järjestelmien toteutuksesta. Kumppanuusohjelma takaa, että Schneider Electricin EcoStruxure-kumppaneilla on aina käytössään uusin tieto ja osaaminen. Tiedote, 22.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kumppanuusohjelma EcoXpert Partner Program yhdistää Schneider Electricin ja eri alojen ratkaisutoimittajien maailmanlaajuisen verkoston. Kumppanuusohjelma tarjoaa monitasoista asiantuntijakoulutusta ja antaa arvokasta osaamista ja taitoja, joita tarvitaan älykkäämpien rakennusten ja kotien luomiseen. EcoXpert-kumppanit auttavat Schneider Electricin EcoStruxure™-järjestelmien käyttöönotossa kaikkialla maailmassa. Ensimmäiset suomalaiset

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme