Schneider Electric

Schneider Electric tuo elintarvikemessuille maailmanluokan digitaaliset automaatiojärjestelmät

Jaa
  • Messuilla on esillä Schneider Electricin elintarviketeollisuudessa laajalti käytössä olevat automaatiojärjestelmät eri kokoisiin elintarviketuotantoyksiköihin
  • Clean-in-Place Advisor ratkaisee puhdistuksen ja ruokaturvallisuuden haasteita ja tehostaa tuotevaihtoja
  • Schneider Electricin ProLeiT on CPG-prosessinohjausjärjestelmä, johon on sisäänrakennettuna MES-toiminnallisuudet
  • Plant Advisor on teollisuuden digitalisaatioalusta useiden laitosten tai laitteistotoimittajien ympäristöihin
  • EcoStruxure™Automation Expert yhdistää uniikisti tuotannon ja informaatiojärjestelmät

Tiedote, 13.9.2022 – Schneider Electric tuottaa elintarviketeollisuutta palvelevia automaatiojärjestelmiä. Järjestelmät ovat ympäri maailman käytössä suurasiakkailla, mutta saatavilla on automaatioratkaisuja eri kokoisiin tuotantolaitoksiin ja -yksiköihin. Elintarvikemessuilla 14.–15.9.2022 Tampereella voi tutustua elintarviketeollisuuden digitaalisiin energianhallinta- ja automaatioratkaisuihin, joilla parannetaan kannattavuutta, sujuvoitetaan tuotannonohjausta, parannetaan ruoanvalmistuksen turvallisuutta sekä jäljitettävyyttä – tietoturvaa ja ympäristön hyvinvointia unohtamatta. Moni Schneider Electricin digitaalinen ratkaisu antaa myös valmiita vastauksia tulevan EU-lainsäädännön varalle.

Schneider Electricin osasto on C 629.

EcoStruxure™ Clean-in-Place Advisor

Elintarviketeollisuudelle kehitetty EcoStruxure™ Clean-in-Place Advisor optimoi ja tehostaa CIP-prosesseja. Clean-in-Place Advisorin toiminnasta jää digitaalinen jälki, jolloin ruokaturvallisuus tehostuu ja nopeutuneet tuotevaihdot tehostavat laitosten toimintaa.

– Kun pesuun käytettyä aikaa, vesimäärää ja pesuaineita on mahdollista optimoida ja turhia pesuja jättää kokonaan tekemättä, seuraavien tuotantoajojen aloittaminen sujuu nopeammin ja säästetään puhdistukseen käytettäviä resursseja, kertoo järjestelmäasiantuntija Harry Nyqvist Schneider Electricilta.

Lue lisää

Lisätietoja: harry.nyqvist@se.com

p. 040 844 7619

ProLeiT on prosessinohjausjärjestelmä, johon on integroitu MES-toiminnot

ProLeiT on kokonainen ohjelmistopaketti prosessinohjausjärjestelmille, johon on integroituna valmiiksi MES-toiminnot CPG (consumer packed goods) -asiakkaille. ProLeiT on Schneiderin tuoteportfoliossa Suomessa uusi ohjelmistokokonaisuus ja on jo nyt herättänyt elintarviketeollisuuden kiinnostuksen. IT- ja OT-tason tiedot saadaan kokonaisvaltaisesti ja läpinäkyvästi päätöksenteon tueksi.

– Asiakkaat ovat selvästi kaivanneet ProLeiT-tyyppistä prosessinohjausratkaisua, jossa on sisäänleivottuna MES-toiminnot. Ketteryys, terveys, turvallisuus ja tietysti kestävän kehityksen haasteet ovat kaikki helpompia saavuttaa yhden ohjelmiston avulla, kuvailee Schneider Electricin raktaisumyyntipäällikkö Jussi Eho.

ProLeiT mahdollistaa erilaiset reseptinhallinnan, tuotantotietojen hallinnan, prosessinohjauksen sekä MES:n, raportoinnin ja analytiikan.

Lue lisää

Lisätietoja: jussi.eho@se.com

p. 040 165 6767

 

EcoStruxure™ Plant Advisor, vertailukelpoisen tiedon kerääminen eri toimipisteistä

Schneider Electricin Plant Advisor mahdollistaa harmonisoidun tiedonkeruun ja tuotannon tehokkuuden seurannan silloinkin, kun tuotantoyksiköt ja niiden käyttämät laitteistot ovat hajallaan ja käyttävät erilaisia järjestelmiä.

– Kyseessä on oikeastaan kokonainen ekosysteemi, joka mahdollistaa IT/OT-integraation siten, että teollisuusyritysten johdolla on käytettävissä reaaliaikainen, harmonisoitu tieto kullekin teollisuudenalalle tärkeimmistä mittareista. Oman liiketoiminnan optimointi helpottuu, ei tarvitse uusia kaikkea eikä ehjää rikkoa, vaan rakennetaan ja tarvittaessa räätälöidään vanhan päälle, selkeyttää tuotepäällikkö Marko Latvasalo Schneider Electricilta.

Pilvipohjainen Plant Advisor auttaa myös tuotehallinnassa. Jäljitettävyys on sisäänrakennettuna järjestelmään, jolloin tuotantoerien tunnistaminen mahdollistuu alkutuottajalta kauppaan saakka.

Lue lisää

Lisätietoja: marko.latvasalo@se.com

p. 050 414 0124

 

EcoStruxure™ Automation Expert integroi IT- ja OT-järjestelmät tietoturvallisesti

EcoStruxure™ Automation Expert on maailman ensimmäinen teollisuuden automaatiojärjestelmä, jossa koodi ei ole enää rautasidonnainen. Sen myötä tehostuvat häiriötilanteiden sietokyky, tuottavuus, joustavuus ja se mahdollistaa entistä vapaamman tavan innovoida. Kestävän kehityksen mukainen toiminta helpottuu.

Automation Expert auttaa yhdistämään eri tuotantoyksiköistä, koneista ja laitteista saatavan tiedon yhdenmukaiseen muotoon. Automation Expert -järjestelmä ei edellytä laitekannan tai käytettävien ohjelmistojen muuttamista, vaan sen avulla pystytään teollisuuden automaation ja IT-järjestelmien rajapinnat saamaan yhdenmukaisiksi silloinkin, kun linjastojen koneet ovat eri valmistajilta.

– Automation Expert on vähän sama asia kuin että sinfoniaorkesterille keksittäisiin vasta nyt kapellimestari. Hänhän auttaa eri soittimia soittamaan samaa sävelmää. Meidän Automation Expert -järjestelmä orkestroi tuotannon olemassa olevan ja modernimman systeemin soimaan yhteen siten, että tuotannonohjaukseen saadaan linjastojen toiminnoista välitön tieto, jolla taas tuotantoa on helpompi tehostaa ja optimoida, kertoo tuotepäällikköMarko Latvasalo Schneider Electricilta.

Lue lisää

Lisätietoja: marko.latvasalo@se.com

p. 050 414 0124

 

Tampereen Elintarvikemessut on elintarviketeollisuuden tarpeisiin kohdennettu tapahtuma, joka esittelee alan koneita, laitteita, prosesseja ja järjestelmiä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Toni Kylkisalo vahvistamaan Schneider Electricin konesaliratkaisuista vastaavaa yksikköä25.11.2022 07:55:00 EET | Tiedote

Tiedote, 25.11.2022 – Schneider Electric Finland Oy:n Secure Power Suomen ja Baltian yksikön uudeksi myyntijohtajaksi on 1.8.2022 alkaen valittu sähkötekniikan diplomi-insinööri Toni Kylkisalo, jolla on viidentoista vuoden kokemus teollisuuden ja energia-alan myyntitehtävistä. Kylkisalon tehtäviin kuuluu myös yrityksen konesalisegmentistä vastaaminen. Kylkisalo työskenteli aiemmin Schneider Electricin globaalissa sähköntuotannon hankkeita kehittävässä roolissa. Secure Power -yksikön tehtäviin kuuluvat muun muassa konesalien jäähdytykseen ja varmennettuun sähkönsyöttöön liittyvät teknologiaratkaisut ja sovellukset sekä niihin liittyvä konsultointi sidosryhmien kanssa. – Epävarmassa energiamarkkinatilanteessa on tärkeää, että kriittiset toiminnot yrityksissä ja esimerkiksi sairaaloissa voidaan turvata. Secure Power -yksikkö vastaa siitä, että asiakkaidemme kriittisiä järjestelmiä turvaavat laitteistot, kuten UPS-järjestelmät, saavat oikea-aikaista huoltoa. Yksikön on myös mahdollista tuo

Uusi innovaatio syrjäyttää ilmastopahiksena tunnetun SF6-kaasun8.11.2022 12:34:07 EET | Tiedote

SF6-kaasu on hiilidioksidia yli 20 000 kertaa voimakkaampi kasvihuonekaasu, jota hyödynnetään sähköteollisuudessa eristeenä. SF6-kaasuilla on myös poikkeuksellisen pitkä hajoamisaika, yli 3 000 vuotta, jonka takia nopeille ratkaisuille on tarvetta. SF6 tunnetaan myös nimellä rikkiheksafluoridi. Se on kolme kertaa ilmaa parempi sähköeriste, mikä käytännössä tarkoittaa huomattavasti pienempää tilantarvetta. Sitä kautta syntyvä ympäristön, materiaalien ja energian säästö on merkittävää varsinkin suurissa yksiköissä, kuten sähkö- ja datakeskuksissa. Schneider Electricin ratkaisu yhdistää puhdasta ilmaa ja tyhjiötekniikkaa. Ratkaisu sekä tukee kestävää kehitystä että auttaa hallinnoimaan sähköverkkoja turvallisemmin. EU sallii SF6-kaasun käytön sähköteollisuudessa ainakin vuoteen 2031 saakka. Monet yritykset ovat alkaneet toimia lainsäätäjääkin nopeammin. Tiedote, 8.11.2022 Ilmastonmuutosta kampitetaan monella eri rintamalla. SF6-kaasu on kaikkein voimakkain kasvihuonekaasu, 20 000 kertaa h

Data jää vielä hyödyntämättä sairaanhoitopiireissä – Schneider Electricin haastattelut paljastivat kiinteistöjen kehityskohteita26.10.2022 14:41:16 EEST | Tiedote

Schneider Electric toteutti sairaanhoitopiireille suunnatun trendikyselyn Sairaalatekniikan päivillä 31.5.–1.6.2022 ja jälkikäteen järjestetyillä puhelinhaastatteluilla. Tiedolla johtaminen, vastuullisuus ja modernin teknologian käyttäminen kiinteistöjen energiatehokkuuden ja huoltojen parantamisessa kiinnostavat sairaanhoitopiireissä, mutta tarvittavaa teknologiaa ei ole vielä laajalti käytössä. Tiedote, 26.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric haastatteli viiden suomalaisen sairaanhoitopiirin henkilöstöä kartoittaakseen nykyisiä kiinteistö- ja vastuullisuustrendejä. Tarkoituksena oli muun muassa selvittää, millaisia keinoja datan keräämiseen sairaalakiinteistöistä on ja miten saatuja tietoja hyödynnetään. Ajantasaiseen ja laadukkaaseen dataan perustuva päätöksenteko eli tiedolla johtaminen oli haastateltaville tuttu käsite, mutta huolto- ja energiatehokkuuden parantamisessa ei yleisesti hyödynnetty reaaliaikaista kiinteistöistä kerättä

Asiantuntija vinkkaa: ”Talvi on täällä - näin paljon säästät rahaa lohkolämmittimellä!”24.10.2022 11:37:21 EEST | Tiedote

Tämänkaltainen teksti tupsahtaa otsikoihin vuosittain aina näihin aikoihin, kun ensimmäiset aamupakkaset kipristävät nenänpäätä ja tajutaan myös autojen lämmityskauden alkavan. Usein mukana kulkee laskelma, kuinka paljon säästäisi lohkoa lämmittäen tai vaihtoehtoisesto sähkön käyttöä varoen. Yksinkertainen kaava lohkolämmityksen ja sisätilanlämmittimen kuluttaman sähkönhinnan laskentaan on seuraavanlainen: Lämmityspäivien määrä * lämmittimien teho * päivittäinen käyttöaika * sähkön hinta Esimerkiksi 120vrk*2.2kW*1h*0.13€=34.32€ Talvella 2022–2023 kaavassa on toki kerroin, jonka merkitys on kasvanut – sähkön hinta, jonka nouseminen tuntuu meidän kaikkien takataskussa kovin keventävästi. Tästä tullaan varmasti puhumaan otsikkotasolla – ja paljon. Veikkaan silti, että jokaisessa uutisoinnissa tälläkin kertaa palataan aiemman yhtälön kannalta merkittävimpään tekijään. Nimittäin siihen, joka määrittelee, milloin lämmitetään ja kauanko lämmitetään. Peruslaiskaan otukseen nimeltä ihminen, jok

Kiinteistöjen energiatehokkuuden optimointi on osa yhteiskuntavastuuta – etäasiantuntijapalvelulla nopeita säästöjä20.10.2022 15:12:46 EEST | Tiedote

Kiinteistöjen energiatehokkuuden parantaminen nopeasti onnistuu uusilla digitaalisilla ratkaisuilla ja helppokäyttöisillä toiminnoilla. Schneider Electricin Etäasiantuntijapalvelulla rakennuksesta saatavaa dataa voidaan hyödyntää kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin. Tiedote, 20.10.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on tarjonnut Suomessa etäasiantuntijapalvelua kiinteistöjen energiankulutuksen ja toiminnan optimointiin yli 20 vuoden ajan. Palveluille on käyttöä, sillä energiakriisi on herättänyt muun muassa kunnat, kaupungit ja yritykset pohtimaan tapoja parantaa kiinteistöjen energiatehokkuutta. Aurinkopaneelien ja maalämmön kaltaisten ratkaisujen kysyntä on kasvanut voimakkaasti kuluvan vuoden aikana. Oma tuotanto parantaa kiinteistön energiaomavaraisuutta, mutta muutosten toteuttamiseen voi nykytilanteessa kulua liikaa aikaa. Nopeampia vaikutuksia kiinteistöjen energiatilanteeseen saadaan optimoimalla kiinteistöj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme