Schneider Electric

Schneider Electricin jakelukeskus paransi tuotantokapasiteettiaan ja energiatehokkuuttaan uraauurtavalla ohjelmistolla

Jaa
  • Vuonna 2022 Schneider Electricin jakelukeskus Ruotsin Örebrossa kasvatti tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia.
  • Muutos toteutettiin Rotabin kuljetinjärjestelmän, Watek Teknik & Automationin ohjelmoinnin ja Schneider Electricin palkitun EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän avulla.
  • Projekti on erinomainen esimerkki nykyaikaisen teknologian hyödyntämisestä, joka lisää tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja voi luoda suuria säästöjä teollisuudessa.

Tiedote, 10.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric modernisoi Örebrossa sijaitsevan jakelukeskuksensa automaatioteknologiaa. Investoinnin taustalla oli tarve lisätä kasvavien toimitusvirtojen vaatimaa kapasiteettia sekä saada toimitusten laatuun ja hallittavuuteen enemmän varmuutta. Örebron jakelukeskuksesta lähtee Schneider Electricin tuotteita kaikkiin Pohjoismaihin.

Jakelukeskuksen uusi järjestelmä loi lisää vuorovaikutusta laitteiden ja ohjelmistojen välille. Keskukselle toimitettiin Rotabin kuljetinjärjestelmät, joiden ohjelmoinnista vastasi Watek Teknik & Automation. Kokonaisuuden ohjaamiseen käytetään Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ohjelmistoa, joka tekee teollisuusautomaatiosta joustavampaa.

– Uuteen järjestelmään tarvittiin toiminnallisuuksia toimitusvirtojen tehokkaampaan käsittelyyn, mutta meillä oli muitakin vaatimuksia. Tarvitsimme ratkaisun, joka parantaa toimitusten hallittavuutta ja laadun varmuutta. Meille oli myös tärkeää löytää pitkäaikainen ratkaisu, joka skaalautuu toimintamme mukana. Lisäksi energiankulutus oli meille ydinkysymys: kasvavasta toiminnasta huolimatta halusimme vähentää energiankulutusta. Lyhyesti sanottuna haluamme olla nykyaikaisen teollisuuden edelläkävijä, kertoo Håkan Eriksson, Schneider Electricin turvallisuus- ja kiinteistöpäällikkö Örebron jakelukeskuksessa.

Ohjelmistokeskeinen automaatio vähensi laiteriippuvuutta

Teollisuudessa on perinteisesti totuttu ohjelmoimaan automaatio valitun laitteiston mukaisesti. Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert on automaatioalusta, joka helpottaa tietotekniikan ja operatiivisen teknologian yhdistämistä toisiinsa ja vähentää automaation laitesidonnaisuutta.

– EcoStruxure Automation Expert kääntää perinteisen asetelman päälaelleen, mikä tekee ohjelmistosta ainutlaatuisen. Lopullisen ratkaisun kokoaminen aloitetaan automaation ohjelmoinnista, minkä jälkeen voi vapaasti ja laitetoimittajasta riippumattomasti valita laitteiston valmiin ohjelman perusteella, kuvailee Schneider Electricin OEM-myyntipäällikkö Josef Lindholm.

Toisin kuin nykyiset automaatiojärjestelmät, joissa ohjelmiston suoritus on syklistä, EcoStruxure Automation Expert toimii tapahtumalähtöisesti. Laitteisiin integroidulla järjestelmällä koneet suorittavat tehtävänsä vain haluttuun aikaan, mikä auttaa optimoimaan turvallisuutta ja energiankulutusta.

Laite- ja ohjelmistopäivitykset kasvattivat tuotantokapasiteettia yli 50 prosenttia

Schneider Electricin jakelukeskus on alansa edelläkävijä ohjelmoinnin, elektroniikan ja toimintojen ainutlaatuisen vuorovaikutuksen ansiosta. Yhdistettynä Rotabin kuljetushihnaratkaisuihin se on suunnannäyttäjä myös toimituksen ja laadun suhteen.

– Annamme tilausten kulkea lajittelulaitoksen läpi. Siellä pakkaukset punnitaan ja niitä verrataan siihen, mitä sisällön ja tuotteiden pitäisi painaa. Tällä automaattisella laadunvalvonnalla vähennetään inhimillisiä virheitä ja varmistetaan asiakkaan toimitusten laatu, kertoo Rotabin myyntipäällikkö Fredrik Solenberg.

– Uuden ratkaisun myötä kapasiteettimme on noussut 2 300 paketista 3 700 pakettiin päivässä. Onnistuimme parantamaan sekä toimitusvirtoja että toimintamme energiatehokkuutta, ja olemme nyt varustautuneet paremmin nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. EcoStruxure Automation Expert -ohjelmiston ja Machine Advisor -työkalun kautta saamme tietoa, jonka avulla voimme jatkuvasti seurata sähkönkulutusta ja pyrkiä vähentämään sitä edelleen, Håkan Eriksson kertoo.

Automaatiosta tuli joustavampaa Automation Expertillä

EcoStruxure Automation Expert -järjestelmä edistää kestävää ja pitkäaikaista tuotantoa. Esimerkiksi kuljettimet, joilla ei ole aktiivista tuotantoa, eivät enää kuluta energiaa tarpeettomasti. Itsenäisen ohjelmiston joustavuus mahdollistaa myös tulevat laajennukset, sillä olemassa oleva ohjelmisto on helppo lisätä lisälaitteistoon.

– Uusittu lajittelukeskus ja EcoStruxure Automation Expert luovat yhdessä automaatiojärjestelmällemme täydellisen digitaalisen elinkaaren, mikä lisää tehokkuuttamme ja kykyä hallita työtä reaaliajassa. Tämän päivän markkinat ja kysyntä muuttuvat nopeasti, ja EcoStruxure Automation Expertin avulla olemme valmiita hyödyntämään alan digitaalista kehitystä, lisää Schneider Electricin pohjoismainen LT-johtaja Radim Raus.

Lisätietoja:

Tuomas Korhonen, Head of Marketing, Industry

+358 50 544 2943

tuomas.korhonen@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Loviisan Asuntomessujen Lilla Hygge on kuin luotu älykotoiluun1.6.2023 13:28:38 EEST | Tiedote

Tiedote, 1.6.2023 – Kirjailija Hannele Lampelan ja psykoterapeutiksi opiskelevan Markus Lampelan perheen unelmien kotikaupunki löytyi puolitoista vuotta sitten Loviisasta, joka sijaitsee meren rannalla Porvoon ja Kotkan puolivälissä. Loviisassa oli perheen kaipaamaa idyllistä tunnelmaa, jota löytyy myös heidän vakituisesta lomakohteestaan Kalajoen hiekkasärkiltä. Elokuussa Lampelat pääsevät muuttamaan uuteen kotiinsa Loviisanlahden itäiselle rannalle, mutta sitä ennen heidän talonsa Lilla Hygge on osa vuoden 2023 Asuntomessuja. Messualueena on tänä vuonna Kuningattarenranta, josta on vain lyhyt kävelymatka Loviisan historialliseen vanhaan kaupunkiin ja keskustaan. Messualueella on pientaloja, rivitaloja, kerrostalo ja jopa kelluvien asuintalojen kortteli, jossa on tilaa yhdeksälle kelluvalle kodille. Lampeloiden tie asuntomessujen rakentajaperheeksi kulki pienen mutkan kautta. – Minua kiehtoi ajatus messutalosta, joten vakoilin messujen verkkosivuja ja taivuttelin Markusta suunnitelman

Innovatiivinen APC Smart-UPS Ultra on ratkaisu hybridi-IT-ympäristöjen haasteisiin25.5.2023 11:43:53 EEST | Tiedote

Kompakti APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan kevyin 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS. APC Smart-UPS Ultra hyödyntää seuraavan sukupolven puolijohde- ja litiumioniteknologiaa, mikä helpottaa IT-laitteistolle tarkoitetun tilan tehokasta käyttöä. Tiedote, 25.5.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin 1-vaiheinen 5 kW:n APC™ Smart-UPS™ Ultra on innovatiivinen ratkaisu hybridi-IT-infrastruktuurin haasteisiin. APC Smart-UPS Ultra -sarjan uusin lanseeraus Suomessa hyödyntää EcoStruxure™-ratkaisua etävalvontaan, -hallintaan ja -palveluihin. APC Smart-UPS Ultra 5kW on alan ensimmäinen 2U-kokoinen 1-vaiheinen 5 kW:n UPS, ja litiumioniakkujensa ansiosta se on myös markkinoiden kevyin teholuokassaan. – Reunalaskenta yleistyy kovaa vauhtia, ja hybridi-IT-ympäristöjä hallinnoivat ammattilaiset kaipaavat tehokkaampia ja joustavampia ratkaisuja kokonaiskustannuksiltaan alhaisempaan hintaan. APC Smart-UPS Ultra 5 kW vastaa asiakkaiden haasteisiin ja reunalask

Mediakutsu: Loviisan Asuntomessut, mediatilaisuus 25.5.202323.5.2023 08:12:00 EEST | Kutsu

Älykkäitä ja ekologisia talokohteita Asuntomessuilla Tervetuloa Loviisan asuntomessualueelle tutustumaan älykkäisiin ja ympäristöystävällisiin talokohteisiin. Schneider Electric on tuottanut ratkaisuja kahteen messualueen kohteeseen, Lilla Hyggeen ja Villa Auroraan. Dekotalo Lilla Hygge on kaksikerroksinen puutalo, joka on suunniteltu nelihenkisen perheen tarpeisiin. Perheen arkea helpottamassa on Wiser-älykotijärjestelmä, joka tuo hallittavuutta talon toimintoihin. Wiseriin on muun muassa liitetty valaistuksenohjaus, jota voi ohjata puhelimella ja perinteisesti seinäpainikkeista. Wiserin avulla taloon voi luoda erilaisia valaistustiloja. Asukkaiden arkea helpottamaan on esimerkiksi asennettu aamiaiskaappiin älykäs pistorasia, jolla voi ohjata keittiön kaikkia laitteita. Älykästä ja skaalautuvaa Wiseria on helppo päivittää tulevaisuudessa vastaamaan aina sen hetkisiä tarpeita. Villa Aurora on hirsitalo, jonka tuleville asukkaille ekologisuus on tärkeä arvo. Talossa on hyödynnetty ELKO

Mediakutsu: Energiamurroksen liiketoimintamahdollisuudet ti 23.5. Espoossa2.5.2023 15:59:28 EEST | Kutsu

Innovation Day Suomi 2023, Espoo Tiistai 23.5.2023 klo 9.00–15.00 Minkälaisia liiketoimintamahdollisuuksia energiamurros tuo mukanaan? Muuttuvassa energiaympäristössä toimiminen vaatii enemmän kuin uusien energialähteiden käyttöönottoa. Digitalisaatio ja sen mahdollistama energiankäytön optimointi on tehtävä osana vihreää siirtymää, josta voi tulla yksi tärkeimmistä Suomen talouden vetureista. Schneider Electricillä on ilo kutsua median edustajat Innovation Day Suomi 2023 -tapahtumaan tiistaina 23. toukokuuta kello 9–15 kuulemaan energiamurroksen mukanaan tuomista mahdollisuuksista. Tapahtuma järjestetään Schneider Electricin pääkonttorilla Espoon Leppävaarassa. Tutustu päivän ohjelmaan täältä. Osallistua voit myös vain osaan päivästä. Tapahtumassa järjestetään myös medialounas, jossa voit tavata aiheen huippuasiantuntijoita. Innovation Day -tapahtumassa Danske Bankin Jaakko Jukarainen puhuu vastuullisuuden korostumisesta rahoituksessa ja OX2:n Veli-Pekka Alkula kertoo energiamuutokses

Easy UPS 3-Phase Modular on skaalautuva ja helppokäyttöinen 3-vaiheinen varavoimajärjestelmä26.4.2023 12:29:30 EEST | Tiedote

Modulaarinen 3-vaiheinen UPS-järjestelmä ja sen Live Swap -tehomoduulit turvaavat pieniä ja keskisuuria datakeskuksia ja liiketoimintakriittisiä sovelluksia. Järjestelmä tarjoaa luotettavaa, skaalautuvaa varakapasiteettia ja luokkansa tasaisinta tehonsyöttöä kompaktissa koossa. Schneider Electricin Green Premium -merkki takaa pienemmän ekologisen jalanjäljen. Tiedote, 26.4.2023 – Energianhallinta- ja automaatioratkaisujen digitalisaation edelläkävijä Schneider Electric on tuonut markkinoille kestävän ja vakaan Easy UPS 3-Phase Modular -varavoimajärjestelmän. Se suojaa kriittisiä prosesseja ja laitteita varmistamalla häiriöttömän sähkönsyötön, ja tarjoaa samalla riippumattoman kolmannen osapuolen sertifioiman Live Swap -ominaisuuden tehomoduuleille. Easy UPS 3-Phase Modular on saatavilla 50–250 kW:n teholuokissa, ja se mahdollistaa skaalautuvan N+1-kytkennän. Järjestelmä on EcoStruxureTM-yhteensopiva, joten sitä voi valvoa etänä. Easy UPS 3-Phase Modular kuuluu Schneider Electricin Gree

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme