Schneider Electric

Schneider Electricin jakelukeskus paransi tuotantokapasiteettiaan ja energiatehokkuuttaan uraauurtavalla ohjelmistolla

Jaa
  • Vuonna 2022 Schneider Electricin jakelukeskus Ruotsin Örebrossa kasvatti tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia.
  • Muutos toteutettiin Rotabin kuljetinjärjestelmän, Watek Teknik & Automationin ohjelmoinnin ja Schneider Electricin palkitun EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän avulla.
  • Projekti on erinomainen esimerkki nykyaikaisen teknologian hyödyntämisestä, joka lisää tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja voi luoda suuria säästöjä teollisuudessa.

Tiedote, 10.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric modernisoi Örebrossa sijaitsevan jakelukeskuksensa automaatioteknologiaa. Investoinnin taustalla oli tarve lisätä kasvavien toimitusvirtojen vaatimaa kapasiteettia sekä saada toimitusten laatuun ja hallittavuuteen enemmän varmuutta. Örebron jakelukeskuksesta lähtee Schneider Electricin tuotteita kaikkiin Pohjoismaihin.

Jakelukeskuksen uusi järjestelmä loi lisää vuorovaikutusta laitteiden ja ohjelmistojen välille. Keskukselle toimitettiin Rotabin kuljetinjärjestelmät, joiden ohjelmoinnista vastasi Watek Teknik & Automation. Kokonaisuuden ohjaamiseen käytetään Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert -ohjelmistoa, joka tekee teollisuusautomaatiosta joustavampaa.

– Uuteen järjestelmään tarvittiin toiminnallisuuksia toimitusvirtojen tehokkaampaan käsittelyyn, mutta meillä oli muitakin vaatimuksia. Tarvitsimme ratkaisun, joka parantaa toimitusten hallittavuutta ja laadun varmuutta. Meille oli myös tärkeää löytää pitkäaikainen ratkaisu, joka skaalautuu toimintamme mukana. Lisäksi energiankulutus oli meille ydinkysymys: kasvavasta toiminnasta huolimatta halusimme vähentää energiankulutusta. Lyhyesti sanottuna haluamme olla nykyaikaisen teollisuuden edelläkävijä, kertoo Håkan Eriksson, Schneider Electricin turvallisuus- ja kiinteistöpäällikkö Örebron jakelukeskuksessa.

Ohjelmistokeskeinen automaatio vähensi laiteriippuvuutta

Teollisuudessa on perinteisesti totuttu ohjelmoimaan automaatio valitun laitteiston mukaisesti. Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert on automaatioalusta, joka helpottaa tietotekniikan ja operatiivisen teknologian yhdistämistä toisiinsa ja vähentää automaation laitesidonnaisuutta.

– EcoStruxure Automation Expert kääntää perinteisen asetelman päälaelleen, mikä tekee ohjelmistosta ainutlaatuisen. Lopullisen ratkaisun kokoaminen aloitetaan automaation ohjelmoinnista, minkä jälkeen voi vapaasti ja laitetoimittajasta riippumattomasti valita laitteiston valmiin ohjelman perusteella, kuvailee Schneider Electricin OEM-myyntipäällikkö Josef Lindholm.

Toisin kuin nykyiset automaatiojärjestelmät, joissa ohjelmiston suoritus on syklistä, EcoStruxure Automation Expert toimii tapahtumalähtöisesti. Laitteisiin integroidulla järjestelmällä koneet suorittavat tehtävänsä vain haluttuun aikaan, mikä auttaa optimoimaan turvallisuutta ja energiankulutusta.

Laite- ja ohjelmistopäivitykset kasvattivat tuotantokapasiteettia yli 50 prosenttia

Schneider Electricin jakelukeskus on alansa edelläkävijä ohjelmoinnin, elektroniikan ja toimintojen ainutlaatuisen vuorovaikutuksen ansiosta. Yhdistettynä Rotabin kuljetushihnaratkaisuihin se on suunnannäyttäjä myös toimituksen ja laadun suhteen.

– Annamme tilausten kulkea lajittelulaitoksen läpi. Siellä pakkaukset punnitaan ja niitä verrataan siihen, mitä sisällön ja tuotteiden pitäisi painaa. Tällä automaattisella laadunvalvonnalla vähennetään inhimillisiä virheitä ja varmistetaan asiakkaan toimitusten laatu, kertoo Rotabin myyntipäällikkö Fredrik Solenberg.

– Uuden ratkaisun myötä kapasiteettimme on noussut 2 300 paketista 3 700 pakettiin päivässä. Onnistuimme parantamaan sekä toimitusvirtoja että toimintamme energiatehokkuutta, ja olemme nyt varustautuneet paremmin nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin. EcoStruxure Automation Expert -ohjelmiston ja Machine Advisor -työkalun kautta saamme tietoa, jonka avulla voimme jatkuvasti seurata sähkönkulutusta ja pyrkiä vähentämään sitä edelleen, Håkan Eriksson kertoo.

Automaatiosta tuli joustavampaa Automation Expertillä

EcoStruxure Automation Expert -järjestelmä edistää kestävää ja pitkäaikaista tuotantoa. Esimerkiksi kuljettimet, joilla ei ole aktiivista tuotantoa, eivät enää kuluta energiaa tarpeettomasti. Itsenäisen ohjelmiston joustavuus mahdollistaa myös tulevat laajennukset, sillä olemassa oleva ohjelmisto on helppo lisätä lisälaitteistoon.

– Uusittu lajittelukeskus ja EcoStruxure Automation Expert luovat yhdessä automaatiojärjestelmällemme täydellisen digitaalisen elinkaaren, mikä lisää tehokkuuttamme ja kykyä hallita työtä reaaliajassa. Tämän päivän markkinat ja kysyntä muuttuvat nopeasti, ja EcoStruxure Automation Expertin avulla olemme valmiita hyödyntämään alan digitaalista kehitystä, lisää Schneider Electricin pohjoismainen LT-johtaja Radim Raus.

Lisätietoja:

Tuomas Korhonen, Head of Marketing, Industry

+358 50 544 2943

tuomas.korhonen@se.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Enerz Group ja Integrio Oy ovat Schneider Electricin uudet Master-tason EcoXpertit™ Suomessa22.3.2023 09:16:00 EET | Tiedote

EcoXpert™ on Schneider Electricin koulutettu kumppani, joka on erikoistunut EcoStruxure™-teknologiaan ja mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa yhteisille asiakkaille. Kumppanuusohjelman korkeimman eli Master-tason sertifiointi vaatii koulutusohjelman läpäisyä ja vankkaa, todennettua kokemusta vaativien järjestelmien toteutuksesta. Kumppanuusohjelma takaa, että Schneider Electricin EcoStruxure-kumppaneilla on aina käytössään uusin tieto ja osaaminen. Tiedote, 22.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kumppanuusohjelma EcoXpert Partner Program yhdistää Schneider Electricin ja eri alojen ratkaisutoimittajien maailmanlaajuisen verkoston. Kumppanuusohjelma tarjoaa monitasoista asiantuntijakoulutusta ja antaa arvokasta osaamista ja taitoja, joita tarvitaan älykkäämpien rakennusten ja kotien luomiseen. EcoXpert-kumppanit auttavat Schneider Electricin EcoStruxure™-järjestelmien käyttöönotossa kaikkialla maailmassa. Ensimmäiset suomalaiset

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Selkeät savunpoiston ohjauskeskukset turvaavat Siltasairaalan toimintoja – innovatiivinen kerroskartta toi uutta käyttöliittymään16.2.2023 10:34:07 EET | Tiedote

Sairaaloissa savunpoiston tarkalla suunnittelulla on väliä, vaikka tavoitteena on, ettei järjestelmälle ikinä tule käyttöä. Caverion Suomi Oy halusi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Siltasairaalan savunpoistoautomatiikan toteuttajaksi Nodeon Finland Oy:n, joka on älykkään infrastruktuurin teknologia-asiantuntija. Toteutuksen automaatio hoidettiin Schneider Electricin Modicon M580 -sarjan avulla.

Schneider Electric ja Atea syventävät yhteistyötään – kestävämpiä IT-ratkaisuja Pohjoismaihin15.2.2023 08:15:00 EET | Tiedote

Schneider Electric on nimennyt Atean ensimmäiseksi pohjoismaiseksi Elite IT Solution Provider -kumppanikseen. Yhteistyö tukee Atean ympäristöstrategiaa ja auttaa Atean kumppaniyrityksiä kehittämään IT-infrastruktuurihankintojensa vastuullisuutta. Markkinajohtajien yhteistyöllä pyritään parantamaan kestävien IT-ratkaisuiden saatavuutta Pohjois-Euroopassa. Ecovadis on nimennyt molemmat yritykset kestävän kehityksen kärkiyrityksiksi, koska ne ovat vakaasti sitoutuneet kestävän kehityksen tavoitteisiin ja nollapäästöihin. Tiedote 15.2.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on laajentanut yhteistyötään Atean kanssa. Atea on yrityksiä ja julkisen sektorin organisaatioita palveleva IT-palvelutalo sekä IT-infrastruktuuritoimittaja, ja se on alallaan Pohjoismaiden ja Baltian johtava toimija. Yhteistyön tavoitteena on parantaa vihreiden ja kestävien IT-palveluiden saatavuutta Pohjoismaissa ja Baltiassa. Atea on nimetty Schneider Electricin ensimmäisek

Schneider Electric jo 12:tta kertaa mukana maailman vastuullisimpien yritysten listalla6.2.2023 12:20:29 EET | Tiedote

Schneider Electric on Global 100 -listan mukaan maailman seitsemänneksi vastuullisin yritys ja oman alansa yrityksistä vastuullisin. Vuosittain julkaistavan listan kokoaa riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys. Myös Schneider Electricin vastuullisuusraportointi on saanut kansainvälistä tunnustusta. Espoo, 6.2.2023 – Schneider Electric, digitalisaation edelläkävijä energianhallinta- ja automaatioratkaisuissa, on jälleen mukana arvostetulla Global 100 -listalla, johon kootaan vuosittain maailman vastuullisimmat yritykset. Schneider Electric on oman alansa yrityksistä ainoa, joka on valittu listalle joka vuosi jo vuodesta 2012 alkaen. Valinnat tekee vuosittain riippumaton Corporate Knights -konsulttiyritys, joka on yritysten vastuullisuuteen keskittyvä tutkimusyhtiö. Global 100 -listalla arvioidaan yrityksiä, joiden liikevaihto on yli miljardi dollaria. Vuonna 2021 Schneider Electric saavutti koko listan ensimmäisen sijan. Schneider Electricin hyvään menestykseen tänäkin vuonna on

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme