Schneider Electric

Schneider Electricin uusilla EcoStruxure™-ratkaisuilla kohti kiinteistöjen hiilineutraaliutta

Jaa
 • EcoStruxure Building Operation 2022 helpottaa kiinteistöjen teknisten järjestelmien ja datan yhdistämistä sisäisesti ja ulkoisesti. Sen avulla kiinteistö voidaan myös integroida vaivattomasti uusiutuviin energianlähteisiin.
 • SpaceLogic Insight -sensori kerää jäsenneltyä olosuhdedataa, mikä parantaa toiminnan tehokkuutta ja auttaa ympäristö- ja hyvinvointisertifikaattien hakemisessa.

Tiedote, 20.6.2022 – Kestävän kehityksen, energianhallinnan ja automaation digitalisoinnin edelläkävijä Schneider Electric on lanseerannut kaksi uutta ratkaisua, jotka parantavat kiinteistöjen energiatehokkuutta, asumismukavuutta ja hiilineutraaliutta. EcoStruxure™ Building Operation 2022 on avoin ja helposti integroitava älykäs kiinteistönhallintajärjestelmä, ja SpaceLogic™ Insight -huonesensori mahdollistaa tilojen ja huoneiden käyttäjämääriin pohjautuvan olosuhteiden ohjaamisen ja valvonnan. EcoStruxure Building -ratkaisut tuovat asiakkaille jopa 40 %:n säästön1 energiankulutukseen, tehostavat tilojen käyttöä sekä parantavat käyttäjätyytyväisyyttä.

Parannuksia kiinteistöjen asumismukavuuteen ja hiilineutraaliuteen

Rakennukset tuottavat lähes 40 % maailman hiilidioksipäästöistä.2 EcoStruxure Building Operator 2022 ja SpaceLogic Insight -sensori tarjoavat kiinteistönomistajille ja -hoitajille avoimia ja integroituja kiinteistöjärjestelmiä ja laitteita, jossa data liikkuu joustavasti eri toimintojen välillä. Ratkaisujen avulla kiinteistöistä saatava arvokas data on helpommin käytettävissä standardisoidussa ja tietoturvallisessa muodossa. Tekoälyä ja koneoppimista hyödyntämällä datan käyttö ja analysointi on tehokasta myös ennakoivassa huollossa.

"Schneider Electric on ylpeä voidessaan auttaa murrosvaiheessa olevan kiinteistöalan kehitystä. Uudet, johtavat ratkaisumme auttavat kiinteistöjen omistajia, kiinteistönhoitajia ja Schneiderin EcoXpert-kumppaneita vastaamaan tehokkaammin kohtaamiinsa haasteisiin", kertoo Offer Management Director Jani Salmela Schneider Electriciltä.

EcoStruxure Building Operation 2022 vie järjestelmäintegraation uudelle tasolle

EcoStruxure Building Operation on osa EcoStruxure Building -ekosysteemiä, joka on avoin ja skaalautuva uuden sukupolven kiinteistönhallintaratkaisu. Sen avulla eri sidosryhmien on mahdollista seurata, kontrolloida ja optimoida järjestelmiä sekä tilaolosuhteita yhden hallintakeskuksen kautta. Siiloajattelulle perinteisesti rakentuneet järjestelmät saadaan yhdistettyä merkkiriippumattomasti yhdeksi saumattomaksi hallintakokonaisuudeksi.

Building Operation 2022 on helppo integroida LVI-, sähkö-, valaistus-, turvallisuus- ja palojärjestelmiin. Lisäksi sen voi yhdistää mikroverkkoihin, sähkökulkuneuvojen latausasemiin ja uusiutuviin energianlähteisiin kiinteistön hiilineutraaliuden edistämiseksi.

EcoStruxure Building Operation 2022:n uudet edut ja ominaisuudet:

 • Skaalautuvat ohjelmistolisenssivaihtoehdot ja tilauspohjainen tuki- ja huoltopalvelu, joka tukee järjestelmän jatkuvaa ajantasaisuutta ja varmistaa häiriöttömän toiminnan.
 • Entistä paremmat raportit ja visualisoidut järjestelmien koontinäytöt, kuten Alarm Management, jonka avulla saadaan selkeitä havaintoja toiminnasta ja ennakoivia ilmoituksia mahdollisista ongelmista.
 • Helpommin ymmärrettävää ja käsiteltävää teknistä dataa huoltohenkilöstölle.
 • Datan saatavuuden paraneminen etenkin yhdistetyistä huonekohtaisista IoT-laitteista.
 • Alan johtavat yhdenmukaisuus- ja kyberturvallisuusominaisuudet, mm. uusi BACnet /SC (Secure Connect), SAML 2.0 Single Sign-On (SSO), Secure Boot SpaceLogic Automation Server ja TLS 1.5 -salaus.
 • Mukavampia ja energiatehokkaampia tiloja SpaceLogic™ Insight -sensoreiden avulla

Schneider Electric on lisäksi kehittänyt kattoon asennettavan SpaceLogic Insight -sensorin, joka seuraa huoneen tai alueen olosuhteita kuudella mittarilla. Se reagoi huoneen käyttäjämäärän muutoksiin ja tilan käyttöön tai käyttämättömyyteen nopeasti säätämällä ilmanvaihtoa ja valaistusta. Sensori seuraa myös melutasoa, valotasoa, lämpötilaa ja ilmankosteutta. SpaceLogicin sensorin toiminta ei pohjaudu perinteisiin hiilidioksiditasojen seurantaan vaan anonymisoituun teknologiaan, joka reagoi tarkasti tilassa olevien ihmisten määrän muutoksiin.

SpaceLogic Insight -sensorin ominaisuuksia ja etuja:

 • Nopea asennus ja käyttöönotto huoneen IP-infrastruktuurin perusteena olevan SpaceLogic RP-C -kontrollerin natiivi-integraation kautta (osana EcoStruxure Connected Room -ratkaisuja).
 • Kerros- ja työalueiden helppo uudelleenohjelmointi tilojen todellisten käyttötapojen perusteella.
 • Kauko-ohjaus, sijainti- ja paikannuspalvelut ja muut käyttäjäpalvelut toimivat Bluetooth iBeacon -lähetinteknologian ja kolmannen osapuolen lähetinsovellusten kautta
 • Jäsennellyn energiankäyttödatan ja hyvinvointianalytiikkatietojen (lämpötila, valotaso, melutaso) avulla on helpompi täyttää LEED-, WELL- tai BREEAM-luokitusten tai muiden kiinteistö- ja rakennusalan ympäristöluokitusten vaatimukset.
 • Lisätietoja:

Linkki verkkosivuille

Jani Salmela, Offer Management Director

jani.salmela@se.com

Jopa 40 %:n energiansäästö tyypilliselle EcoStruxure Building Operation -asiakkaalle (perustuen 27:ään viimeaikaiseen tapaustutkimukseen) verrattuna alalla tyypilliseen 10–25 %:n säästöön tavanomaisesta kiinteistönhallintajärjestelmästä (lähde: American Council for Energy Efficiency Economy).

2 Architecture 2030, 2020.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Huipputunnustus Microsoftilta: Schneider Electric on vuoden 2022 energian ja kestävän kehityksen kärkikumppani1.7.2022 10:31:02 EEST | Tiedote

Schneider Electricin EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut erottuivat edukseen yli 3 900 ehdotuksen joukosta. Ehdotuksia saapui Microsoftille yli sadasta maasta. Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon voitto on uusi osoitus siitä, että Schneider Electricin ratkaisut ja palvelut auttavat asiakkaita saavuttamaan omat hiilineutraaliustavoitteensa. Tiedote, 1.7.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on voittanut Energy & Sustainability 2022 Microsoft Partner of the Year -palkinnon. Microsoft valitsi Schneider Electricin innovatiiviset EcoStruxure™-ohjelmistoratkaisut voittajaksi lukuisien kansainvälisten toimijoiden joukosta. Schneider Electric palkittiin edistyksellisistä asiakasratkaisuista ja -palveluista energian ja kestävän kehityksen alalla. Microsoftin Partner of the Year -palkinnoilla annetaan tunnustusta kumppaneille, jotka ovat kehittäneet ja ottaneet käyttöön poikkeuksellisen onnistuneita Microsoft-pohjaisia

Tunnustusta yhdenvertaisuudesta – Schneider Electric Equileapin sadan tasa-arvoisimman yrityksen listalla29.6.2022 09:30:00 EEST | Tiedote

Schneider Electric nousi 20. sijalle Equileapin kansainvälisessä 2022 Gender Equality -raportissa, jossa seurattiin sukupuolten välisen tasa-arvon toteutumista yrityksissä. Viidettä kertaa julkaistussa raportissa tarkasteltiin kansainvälisiä yrityksiä yhdeksällätoista mittarilla. Tiedote, 29.6.2022 – Schneider Electric on 20 parhaan yrityksen joukossa Equileapin viidennessä vuosittaisessa Gender Equality Global Report & Ranking -raportissa. Equileap listasi sata kansainvälistä yritystä, joissa sukupuolten tasa-arvo toteutuu parhaiten. Equileapin raportti tarjoaa kokonaiskatsauksen eri maiden ja liiketoiminta-alueiden tilanteeseen sukupuolten tasa-arvon saralla. Tasa-arvon toteutumista tarkasteltiin yhteensä 19 kriteerillä, kuten palkkatasa-arvo, naispuolisten työntekijöiden määrä yrityksessä ja mahdollisuus maksettuun vanhempainvapaaseen sekä käytössä olevat toimenpiteet ja toimintaohjeet häirinnän torjumiseksi. Equileapin arvioinnissa oli mukana 3 895 yritystä, jotka toimivat 23 maass

Kimmo Vehviläinen hankki kotiinsa hotellimukavuutta – piiloon lisätty äly tuo kiksejä arkeen28.6.2022 09:19:33 EEST | Tiedote

Valaistus on keskeinen tunnelmantekijä. Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisun avulla erilaisia tunnelmia luodaan yhtä nappia painamalla. Järjestelmän asentaminen käy helposti ja huomaamattomasti myös jälkiasennuksena. Automaattiset toiminnot luovat koteihin lisää viihtyisyyttä ja turvallisuutta ja älykodin ohjaus toimii kätevällä älypuhelinsovelluksella. Tiedote, 28.6.2022 – Nehän on eri ihmisillä erilaisia. Esimerkiksi, että on lempinojatuoli ja lukuvalo. Siihen vielä vaikka takkatuli ja pikku pöydällä vieressä kuppi kuumaa kaakaota, maalailee Kimmo Vehviläinen mielikuvaa viihtyisästä kodin tunnelmasta. Vehviläisen kotiin on asennettu Schneider Electricin Wiser-älykotiratkaisuja, jotka sopivat viihtyisyyttä ja hyvää tunnelmaa arvostavalle perheelle. Kovimmalla kulutuksella ovat kylpyhuoneisiin asennetut liiketunnistimella toimivat valaisimet, joiden avulla valot syttyvät ja sammuvat automaattisesti. – Tuntuu pieneltä jutulta, mutta on sellaista mieltä ylentävää arjen luksusta. Y

Schneider Electricin EcoStruxure Automation Expert 22.0 on entistä joustavampi ratkaisu ohjelmistokeskeiseen automaatioon21.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Uraauurtava ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä parantaa ratkaisevasti toiminnan tuottavuutta sekä investoinneista saatavaa hyötyä. Tiedote, 21.6.2022 – Energianhallinnan ja automaatioratkaisuiden suunnannäyttäjä Schneider Electric on lanseerannut EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän version 22.0. Uuden version avulla seuraavan sukupolven automaatiovalmiuksia voidaan hyödyntää kappaletavara-automaatiossa, logistiikassa sekä veden ja jäteveden käsittelyssä entistä paremmin. EcoStruxure Automation Expert on maailman ensimmäinen avoin ohjelmistokeskeinen automaatiojärjestelmä, jonka käyttö on ennennäkemättömän joustavaa. Versiossa 22.0 järjestelmää on kehitetty entisestään parantamalla seuraavia ominaisuuksia: segmenttien komentojen ja energianhallintalaitteiden sisältökirjastoja laajennettu graafisen käyttöliittymän muutokset joustavaan koodinkehitykseen tietoturvaa parannettu entisestään Excel bulk-engineering -tuki DEXPI-liityntärajapinta PI&D-suunnitteluympäristöön laaje

ELKO toimii ympäristön puolesta: Kalaverkoista tulee kytkimiä ja pistorasioita17.6.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Sähkötarviketoimittaja ELKO on aloittanut ensimmäisenä toimijana maailmassa kierrätetyn meren muoviroskan hyödyntämisen pistorasioiden, kytkinten ja kehysten valmistuksessa. ELKO Plus Ocean Plastic -tuotteissa pintamuovit on valmistettu vanhoista kalastusverkoista tehdystä kierrätysmuovista. Ocean Plastic -sähkökalusteet ovat saatavilla mustina. Kalustuksen täydentämiseen sopivat ELKO Plus -sarjan mustat tuotteet. Tiedote, 17.6.2022 – ELKO on ensimmäisenä toimijana alalla ryhtynyt valmistamaan sähkökomponentteja merten muoviroskasta. – Yhtenä Pohjoismaiden johtavana toimittajana pidämme tärkeänä, että olemme ensimmäinen, joka valmistaa ympäristöystävällisempiä sähkökalusteita. Se on askel, joka toivottavasti johtaa siihen, että alalle tulee lisää vastuullisia tavarantoimittajia, sanoo tuotepäällikkö Eetu Mäkelä Schneider Electriciltä. ELKO on toimittanut pistorasioita, valokytkimiä ja muita sähkötarvikkeita Pohjoismaissa yli 75 vuoden ajan. Tähän saakka kalusteiden näkyvät osat ovat ko

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme