Schneider Electric

Schneider Electricin Wiser Ready -alusta yhdistää rakennusalan ammattilaiset ja älykotia haluavat kuluttajat

Jaa
  • Wiser Ready mahdollistaa rakennusliikkeille ja talotehtaille helpon ja kustannustehokkaan tavan tarjota älykotivalmiutta asiakkailleen.
  • Asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla älykkäät sähkökalusteet. Wiser-järjestelmää voi päivittää sen mukaan, mitä toimintoja haluaa lisätä itse laajan jälleenmyyjäverkoston kautta. Älykodin toiminnallisuuksia voi myöhemmin itse laajentaa kulloisenkin tarpeen mukaisesti.
  • Wiser-älykotikalusteita on saatavilla Schneider Electricin suosittuun Exxact-kalustesarjaan, joka on jo nyt vakiovarusteena monissa uusissa asunnoissa.
  • Wiser yhdistää saumattomasti yhden markkinoiden laajimmista sähköasennuskalustesarjoista älypuhelimella käytettäväksi älykotijärjestelmäksi.

Tiedote, 17.1.2022 – Schneider Electric on tuonut perinteisten sähkökalusteiden rinnalle Wiser-älykotikalusteet, jotka on helppo valita jo asuntoa suunniteltaessa. Yhä useampi rakentaja ja remontoija etsii tällä hetkellä kohteeseensa älykotiominaisuuksia, joten esimerkiksi älypistorasiat ja -valokatkaisijat herättävät kiinnostusta.

Kodin hankkijalla on myös usein toiveena voida päivittää tai muokata kotiaan elämäntilanteen muuttuessa tai silloin, kun havaitaan tarve jollekin uudelle toiminnolle. Tällöin päivitys ja laitteiden lisääminen on voitava tehdä helposti, ilman että paikalle tarvitsee erikseen kutsua ammattilaista.

– Älykoti ei useinkaan ole lopulta sellainen, millaiseksi se on alun perin suunniteltu. Tarpeet elävät ja muuttuvat, kun kotiin muutetaan. Wiser Ready -asunnon hankkivalla on oiva mahdollisuus lisätä toiminnallisuuksia jo asennettujen sähkökalusteiden lisäksi, ja kodin hallinta onnistuu helposti perheenjäsenten puhelimista myös etänä. Asukas voi itse ottaa järjestelmän käyttöön, ja tarvittaessa järjestelmän päivittämiseen saa apua. Tuotteilla on hyvä saatavuus, sillä niitä löytyy vaikka paikallisesta kodintekniikkaliikkeestä, kertoo Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa.

Wiser-kokonaisuudella älykoti kuntoon

Perinteisesti älykodin rakentaminen on ollut ammattilaisille haastavaa ratkaisujen pirstaleisuuden, nopean kehitystahdin, erilaisten sähkösuunnitelmien ja toteutuksien kirjon vuoksi. Wiser-ratkaisussa älyn langattomuus mahdollistaa asuntojen rakentajille helpon asennuksen, ja kaikki kalusteet ovat asukkaan käytettävissä heti normaaliin tapaan.

Langattomuuden ansiosta Wiser Ready on loistava ratkaisu myös esimerkiksi taloyhtiöiden sähköremonttien yhteydessä, jolloin asuntojen kalusteet on varustettu älyvalmiudella ja asukas itse päättää, haluaako käyttää älyominaisuuksia.

– Wiser on älykotimarkkinassa uniikki tuote. Laitteet on suunniteltu vastaamaan perinteisten asiakkaidemme, rakennusliikkeiden ja talotehtaiden, vaatimaa laatutasoa. Samalla helppokäyttöisyys ja yhdistettävyys on toteutettu käyttäjäystävällisesti. Wiser-järjestelmän avulla on helppo seurata omaa energiankulutustaan, säästää sähkölaskussa ja luoda ensiluokkaista asumismukavuutta. Automaatioiden ja erilaisten tilanteiden luominen sovelluksessa käy käden käänteessä, jatkaa Hallamaa.

Helppokäyttöinen, kattava ja joustava

Asunnon äly otetaan käyttöön hankkimalla Wiser-keskusyksikkö sekä lisälaitteet tarpeen mukaan kattavalta jälleenmyyjäverkostolta. Asunnosta pois muutettaessa asukas voi halutessaan ottaa nämä laitteet mukaansa.

Wiser Ready -kotiin voidaan valita valmiiksi asennettavaksi esimerkiksi kattava valaistuksen ohjaus, energiaa mittaavat ja ohjattavat pistorasiat tai piakkoin saataville tulevat älykkäät termostaatit. Asunnon omistaja voi päivittää helposti järjestelmään kameroita tai sensoreita sekä muita laitteita laajasta, jatkuvasti kasvavasta valikoimasta.

Laitteet keskustelevat uutta Matter-standardia tukevan Wiser-keskusyksikön kanssa, ja järjestelmään voidaan yhdistää jopa 120 laitetta per yksikkö. Samaan sovellukseen voidaan yhdistää myös esimerkiksi loma-asunto.

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE -sovelluksen avulla ilman asiantuntemusta vaativaa koodaamista tai aloitus- tai kuukausiveloituksia. Laitteet vastaavat rakennusalalla vaadittuja standardeja ja laatua sekä ovat sähköturvallisia. Tämän takeeksi sähkölaitteille on haettu FI-hyväksyntä.

Nykyaikaiset rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoavat kohteissaan Schneider Electricin sähkökalusteita ja Wiser Ready -älykotivalmiutta. Wiser Ready -älykodista saa lisätietoja asuntojen rakentajilta tai sähköurakoitsijoilta.

Lue lisää Wiserista

https://www.se.com/fi/fi/home/smart-home/local/wiser/homeowner.jsp

Wiser-jälleenmyyjät

https://www.se.com/fi/fi/work/campaign/local/online-channel-partners.jsp

Wiser-asentajakartta

https://www.se.com/fi/fi/locate/738-loyda-wiser-sahkoasentaja

Lisätiedot:

Juhani Hallamaa, kaupallinen tuotepäällikkö, Schneider Electric 

juhani.hallamaa@se.com, puh. 050 327 8388

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

Enerz Group on Suomen ensimmäinen Schneider Electric Sustainability Impact Award -voittaja27.3.2023 14:26:53 EEST | Tiedote

Enerz Group palkittiin poikkeuksellisesta työstä, jota se on tehnyt asiakkaidensa hiilipäästöjen vähentämiseksi. Uusi palkinto on osa Schneider Electricin aloitetta, jonka avulla sen kumppanit voivat kehittää toimintaansa entistäkin kestävämmäksi. Tiedote, 27.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin Sustainability Impact Award -palkinnon voittajaksi Suomessa on valittu Enerz Group. Enerz Group palkittiin työstään vastuullisuuden parissa. Enerz Group onnistui saavuttamaan merkittävän läpimurron kehitystyössään, jossa laaja ohjelmisto- ja energia-asiantuntijoiden tiimi loi ainutlaatuisen energiahankekonseptin. Konsepti mahdollistaa kiinteistöjen energiatehokkuuden ja hiilijalanjäljen pienentämisen tuomalla kiinteistöihin tarvittavan älykkyyden ja laitteet. Lisäksi Enerz Groupin ainutlaatuinen energiahankekonsepti on osoittautunut erittäin tehokkaaksi, sillä hankkeissa on onnistuttu jopa puolittamaan asiakkaan primäärienergian tarve. Tämä on

Enerz Group ja Integrio Oy ovat Schneider Electricin uudet Master-tason EcoXpertit™ Suomessa22.3.2023 09:16:00 EET | Tiedote

EcoXpert™ on Schneider Electricin koulutettu kumppani, joka on erikoistunut EcoStruxure™-teknologiaan ja mahdollisuuksiin, joita teknologia tarjoaa yhteisille asiakkaille. Kumppanuusohjelman korkeimman eli Master-tason sertifiointi vaatii koulutusohjelman läpäisyä ja vankkaa, todennettua kokemusta vaativien järjestelmien toteutuksesta. Kumppanuusohjelma takaa, että Schneider Electricin EcoStruxure-kumppaneilla on aina käytössään uusin tieto ja osaaminen. Tiedote, 22.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistuneen Schneider Electricin kumppanuusohjelma EcoXpert Partner Program yhdistää Schneider Electricin ja eri alojen ratkaisutoimittajien maailmanlaajuisen verkoston. Kumppanuusohjelma tarjoaa monitasoista asiantuntijakoulutusta ja antaa arvokasta osaamista ja taitoja, joita tarvitaan älykkäämpien rakennusten ja kotien luomiseen. EcoXpert-kumppanit auttavat Schneider Electricin EcoStruxure™-järjestelmien käyttöönotossa kaikkialla maailmassa. Ensimmäiset suomalaiset

Etähallinta tuo turvaa aurinkovoimalan tuotantoon14.3.2023 08:13:00 EET | Tiedote

Tampereen Teiskossa sijaitseva aurinkovoimala hyödyntää Schneider Electricin etävalvontaa, jonka avulla voimalan tilasta saadaan reaaliaikaista tietoa. Aurinkovoimala muodostaa Tampereen Ilokkaanpuiston kerrostaloalueen kanssa hajautetun energiayhteisön tuottamalla sinne vuodessa yli 700 megawattituntia energiaa. Tiedote, 14.3.2023 – Tampereen Teiskon Koivistonkylään rakennettu aurinkovoimala tuottaa energiaa noin 716 megawattituntia vuodessa. Schneider Electric on yhdessä sähkönjakelujärjestelmän tarjoaja POK Oy:n kanssa toimittanut voimalaan muuntamon ja ohjausjärjestelmän, jonka avulla voimalaa voidaan valvoa ja etäohjata helposti. Etävalvonnan ansiosta puistoon on jatkuvasti saatavilla reaaliaikainen näkymä ja mahdollisiin vikatilanteisiin voidaan reagoida heti, eikä energiantuotantoon pääse syntymään pitkiä katkoksia. Aurinkovoimala on osa Arkta Rakennus Oy:n Tampereen Koivistonkylään rakentamaa Ilokkaanpuiston kerrostaloaluetta. Kyseessä on hajautettu energiayhteisö, jossa Teisko

Schneider Electricin jakelukeskus paransi tuotantokapasiteettiaan ja energiatehokkuuttaan uraauurtavalla ohjelmistolla10.3.2023 08:17:00 EET | Tiedote

Vuonna 2022 Schneider Electricin jakelukeskus Ruotsin Örebrossa kasvatti tuotantokapasiteettiaan 50 prosenttia. Muutos toteutettiin Rotabin kuljetinjärjestelmän, Watek Teknik & Automationin ohjelmoinnin ja Schneider Electricin palkitun EcoStruxure™ Automation Expert -järjestelmän avulla. Projekti on erinomainen esimerkki nykyaikaisen teknologian hyödyntämisestä, joka lisää tehokkuutta, vähentää energiankulutusta ja voi luoda suuria säästöjä teollisuudessa. Tiedote, 10.3.2023 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric modernisoi Örebrossa sijaitsevan jakelukeskuksensa automaatioteknologiaa. Investoinnin taustalla oli tarve lisätä kasvavien toimitusvirtojen vaatimaa kapasiteettia sekä saada toimitusten laatuun ja hallittavuuteen enemmän varmuutta. Örebron jakelukeskuksesta lähtee Schneider Electricin tuotteita kaikkiin Pohjoismaihin. Jakelukeskuksen uusi järjestelmä loi lisää vuorovaikutusta laitteiden ja ohjelmistojen välille. Keskukselle toimitettiin

Selkeät savunpoiston ohjauskeskukset turvaavat Siltasairaalan toimintoja – innovatiivinen kerroskartta toi uutta käyttöliittymään16.2.2023 10:34:07 EET | Tiedote

Sairaaloissa savunpoiston tarkalla suunnittelulla on väliä, vaikka tavoitteena on, ettei järjestelmälle ikinä tule käyttöä. Caverion Suomi Oy halusi Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) Siltasairaalan savunpoistoautomatiikan toteuttajaksi Nodeon Finland Oy:n, joka on älykkään infrastruktuurin teknologia-asiantuntija. Toteutuksen automaatio hoidettiin Schneider Electricin Modicon M580 -sarjan avulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme