Schneider Electric

Schneider Electricin Wiser Ready -alusta yhdistää rakennusalan ammattilaiset ja älykotia haluavat kuluttajat

Jaa
  • Wiser Ready mahdollistaa rakennusliikkeille ja talotehtaille helpon ja kustannustehokkaan tavan tarjota älykotivalmiutta asiakkailleen.
  • Asunnon ostaja, rakentaja tai remontoija saa asuntoonsa älykotivalmiuden valitsemalla älykkäät sähkökalusteet. Wiser-järjestelmää voi päivittää sen mukaan, mitä toimintoja haluaa lisätä itse laajan jälleenmyyjäverkoston kautta. Älykodin toiminnallisuuksia voi myöhemmin itse laajentaa kulloisenkin tarpeen mukaisesti.
  • Wiser-älykotikalusteita on saatavilla Schneider Electricin suosittuun Exxact-kalustesarjaan, joka on jo nyt vakiovarusteena monissa uusissa asunnoissa.
  • Wiser yhdistää saumattomasti yhden markkinoiden laajimmista sähköasennuskalustesarjoista älypuhelimella käytettäväksi älykotijärjestelmäksi.

Tiedote, 17.1.2022 – Schneider Electric on tuonut perinteisten sähkökalusteiden rinnalle Wiser-älykotikalusteet, jotka on helppo valita jo asuntoa suunniteltaessa. Yhä useampi rakentaja ja remontoija etsii tällä hetkellä kohteeseensa älykotiominaisuuksia, joten esimerkiksi älypistorasiat ja -valokatkaisijat herättävät kiinnostusta.

Kodin hankkijalla on myös usein toiveena voida päivittää tai muokata kotiaan elämäntilanteen muuttuessa tai silloin, kun havaitaan tarve jollekin uudelle toiminnolle. Tällöin päivitys ja laitteiden lisääminen on voitava tehdä helposti, ilman että paikalle tarvitsee erikseen kutsua ammattilaista.

– Älykoti ei useinkaan ole lopulta sellainen, millaiseksi se on alun perin suunniteltu. Tarpeet elävät ja muuttuvat, kun kotiin muutetaan. Wiser Ready -asunnon hankkivalla on oiva mahdollisuus lisätä toiminnallisuuksia jo asennettujen sähkökalusteiden lisäksi, ja kodin hallinta onnistuu helposti perheenjäsenten puhelimista myös etänä. Asukas voi itse ottaa järjestelmän käyttöön, ja tarvittaessa järjestelmän päivittämiseen saa apua. Tuotteilla on hyvä saatavuus, sillä niitä löytyy vaikka paikallisesta kodintekniikkaliikkeestä, kertoo Wiser-älykotituotteiden kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa.

Wiser-kokonaisuudella älykoti kuntoon

Perinteisesti älykodin rakentaminen on ollut ammattilaisille haastavaa ratkaisujen pirstaleisuuden, nopean kehitystahdin, erilaisten sähkösuunnitelmien ja toteutuksien kirjon vuoksi. Wiser-ratkaisussa älyn langattomuus mahdollistaa asuntojen rakentajille helpon asennuksen, ja kaikki kalusteet ovat asukkaan käytettävissä heti normaaliin tapaan.

Langattomuuden ansiosta Wiser Ready on loistava ratkaisu myös esimerkiksi taloyhtiöiden sähköremonttien yhteydessä, jolloin asuntojen kalusteet on varustettu älyvalmiudella ja asukas itse päättää, haluaako käyttää älyominaisuuksia.

– Wiser on älykotimarkkinassa uniikki tuote. Laitteet on suunniteltu vastaamaan perinteisten asiakkaidemme, rakennusliikkeiden ja talotehtaiden, vaatimaa laatutasoa. Samalla helppokäyttöisyys ja yhdistettävyys on toteutettu käyttäjäystävällisesti. Wiser-järjestelmän avulla on helppo seurata omaa energiankulutustaan, säästää sähkölaskussa ja luoda ensiluokkaista asumismukavuutta. Automaatioiden ja erilaisten tilanteiden luominen sovelluksessa käy käden käänteessä, jatkaa Hallamaa.

Helppokäyttöinen, kattava ja joustava

Asunnon äly otetaan käyttöön hankkimalla Wiser-keskusyksikkö sekä lisälaitteet tarpeen mukaan kattavalta jälleenmyyjäverkostolta. Asunnosta pois muutettaessa asukas voi halutessaan ottaa nämä laitteet mukaansa.

Wiser Ready -kotiin voidaan valita valmiiksi asennettavaksi esimerkiksi kattava valaistuksen ohjaus, energiaa mittaavat ja ohjattavat pistorasiat tai piakkoin saataville tulevat älykkäät termostaatit. Asunnon omistaja voi päivittää helposti järjestelmään kameroita tai sensoreita sekä muita laitteita laajasta, jatkuvasti kasvavasta valikoimasta.

Laitteet keskustelevat uutta Matter-standardia tukevan Wiser-keskusyksikön kanssa, ja järjestelmään voidaan yhdistää jopa 120 laitetta per yksikkö. Samaan sovellukseen voidaan yhdistää myös esimerkiksi loma-asunto.

Wiser-järjestelmä on täysin käyttäjän hallittavissa Schneider Electricin tarjoaman Wiser by SE -sovelluksen avulla ilman asiantuntemusta vaativaa koodaamista tai aloitus- tai kuukausiveloituksia. Laitteet vastaavat rakennusalalla vaadittuja standardeja ja laatua sekä ovat sähköturvallisia. Tämän takeeksi sähkölaitteille on haettu FI-hyväksyntä.

Nykyaikaiset rakennusliikkeet, talotehtaat ja sähköurakoitsijat pystyvät tarjoavat kohteissaan Schneider Electricin sähkökalusteita ja Wiser Ready -älykotivalmiutta. Wiser Ready -älykodista saa lisätietoja asuntojen rakentajilta tai sähköurakoitsijoilta.

Lue lisää Wiserista

https://www.se.com/fi/fi/home/smart-home/local/wiser/homeowner.jsp

Wiser-jälleenmyyjät

https://www.se.com/fi/fi/work/campaign/local/online-channel-partners.jsp

Wiser-asentajakartta

https://www.se.com/fi/fi/locate/738-loyda-wiser-sahkoasentaja

Lisätiedot:

Juhani Hallamaa, kaupallinen tuotepäällikkö, Schneider Electric 

juhani.hallamaa@se.com, puh. 050 327 8388

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Schneider Electric
Schneider ElectricTietoa Schneider Electricistä

Schneiderilla tavoitteemme on, että energian saatavuus ja digitalisaation edut ovat kaikkien saatavilla.  Haluamme rakentaa sillan edistyksen ja kestävän kehityksen välille. Meille "Life Is On" kaikkialla kaikille, joka hetki.

Edistämme tehokkuutta ja kestävää kehitystä tarjoamalla digitaalisia energianhallinta- ja automaatioratkaisuja. Yhdistämme alan johtavat teknologiat, reaaliaikaisen automaation, ohjelmistot ja palvelut ja luomme niistä integroituja ratkaisuja koteihin, rakennuksiin, datakeskuksiin, teollisuuteen ja erilaisiin infrastruktuureihin.

Olemme globaaleja, mutta toimimme lokaalisti. Kannatamme avoimia standardeja ja kumppaniverkostoja toimijoiden kanssa, jotka jakavat arvomme: merkityksellisyyden, monimuotoisuuden ja vaikutusmahdollisuuksien kasvattamisen.

https://www.se.com/fi/fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Schneider Electric

HUS modernisoi sähkönjakelua – sairaalakiinteistöä hallitaan digitaalisuudella ja älyllä19.1.2023 08:28:51 EET | Tiedote

Automaatio- ja sähkönjakeluratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric toteutti monivaiheisen modernisointihankkeen HUS:in kiinteistöihin uusimalla laitekantaa, ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) toteutti reaaliaikaisen näkymän sähkönjakeluun digitalisoinnin avulla. Sähkönjakelun tilanne on jatkossa mahdollista tarkistaa yhdellä vilkaisulla. Tiedote, 19.1.2023 – Modernin sairaalaympäristön toimivuudelle katkeamaton sähkönjakelu on elinehto. Reaaliaikainen näkymä sähkönjakeluun toteutettiin HUS:issa digitalisoinnin avulla. Schneider Electric toimitti sairaalaan sekä modernia laitekantaa että ohjelmistoja ja datan raportointi- ja analyysipalvelusovelluksia. HUS:in sairaalaympäristön mittakaava on jättiläismäinen. Suuren kokoluokan lisäksi sairaalakiinteistöt ovat monimutkaisia ja jatkuvasti kehittyviä yksiköitä, joilta vaaditaan selkeän hallittavuuden ohella myös joustavuutta ja tietoturvallisuutta. – Meillä o

Esmi Impresia -paloilmoitinsarjan uusi vakioratkaisu tähtää virhehälytysten vähentämiseen10.1.2023 10:56:28 EET | Tiedote

Schneider Electricin Esmi-paloilmoitinjärjestelmien tuotevalikoima täydentyy uudella Esmi Impresia -kenttälaitesarjalla. Sarjaan kuuluvalla Esmi Impresia -monikäyttöilmaisimella on monta käyttötapaa osoitteellisena savu-, lämpö- tai monikriteeri-ilmaisimena. Ilmaisimista vakiona löytyvä oikosulkuerotin varmistaa järjestelmän parhaan mahdollisen toimintakyvyn mahdollisessa häiriötilanteessa ja nopeuttaa vian etsintää asennusvaiheessa. Mobiililaitteen avulla tehtävä osoitteistus nopeuttaa asennustyötä, ja samalla on mahdollista siirtää tiedot kohteesta pilvipalveluun tarkemman konfiguroinnin pohjaksi. Tiedote, 10.1.2023 – Erheelliset paloilmoitukset tuovat monille kiinteistöjen omistajille vuosittain turhia kustannuksia, kun jopa lähes 90 prosenttia automaattisten paloilmoittimien antamista palohälytyksistä on erheellisiä. Schneider Electric tuo markkinoille Esmi Sense FDP -paloilmoitinjärjestelmälle uuden kenttälaitesarjan. Esmi Impresia -sarjaan kuuluvaa monikäyttöilmaisinta voidaan kä

Joulukuun pakkasilla uusi ennätys – Wiser-älykotituotteiden miljoonan kuukausittaisen toiminnon raja ylitettiin Suomessa3.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Wiser-älykotituotteilla rikottiin miljoonan kuukaudessa suoritetun älykotitoiminnon raja jouluaaton aattona. Tämä pitää sisällään sekä käyttäjien että automaatioiden suorittamat toiminnot. 1.–23.12.2022 välisenä aikana älykotitoimintoja suoritettiin jopa 51 prosenttia enemmän kuin vastaavana aikana marraskuussa. Suurin aktiivisuuspiikki nähtiin itsenäisyyspäivän jälkeisenä pakkaskautena 7.12.–17.12. Tiedote, 3.1.2023 – Sähköenergian kohonnut hinta on herättänyt suomalaiset tehostamaan sähkön käyttöään perinteisin keinoin mutta myös älykotiratkaisuja hyödyntämällä. Tämä näkyy nyt selvästi älykotitoimintojen käyttömäärissä. Joulukuussa 2022 Schneider Electricin Wiser-älykotituotteiden toimintoja laukaistiin Suomessa ensimmäisen kerran yli miljoona kertaa kuukaudessa. Lukema saavutettiin jo jouluaaton aattona. Eroa marraskuun vastaavaan aikaan on +51 %. Suurimmat käyttöpiikit ajoittuvat 7.–17.12. väliselle ajalle eli itsenäisyyspäivää seuranneille kylmille päiville. – Älykotituotteiden tu

Schneider Electric mukana kehittämässä vastuullista kuivan maan lohenkasvatusta Ruotsissa28.12.2022 15:27:47 EET | Tiedote

Tiedote, 28.12.2022 – Energianhallintaan ja automaatioratkaisuihin erikoistunut Schneider Electric on solminut kumppanuussopimuksen RE:OCEAN-elintarviketeknologiayrityksen kanssa. RE:OCEAN on maalle rakennettuun infrastruktuuriin perustuvan lohenkasvattamisen edelläkävijä, joka haluaa yhteistyön avulla kehittää resurssitehokasta ja kiertotalouteen perustuvaa kasvatusta. Kumppanuus vauhdittaa laadukkaan, paikallisen ja kestävästi tuotetun lohen kasvattamista Ruotsin Säfflessä sijaitsevassa tuotanto- ja käsittelylaitoksessa. Yhteistyön ansiosta RE:OCEAN pääsee hyödyntämään Schneider Electricin end-to-end-laitteistoja ja -ohjelmistoja maalle rakennetun lohenkasvattamon kaikissa toiminnoissa. Schneider Electricin kestävyyskonsultointipalvelut, edistynyt teknologia ja innovatiiviset ratkaisut auttavat RE:OCEANia tuottamaan paikallista ja kestävästi tuotettua lohta hiilineutraalissa tuotanto- ja käsittelylaitoksessa. – Tavoitteemme on selkeä: kasvattaa kestävästi ja paikallisesti tuotettua l

Asiantuntija vinkkaa: ”Kausivalojen tarkistamisella voit säästää jouluna jopa 4 800 % sähköä”23.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

Tiedote, 23.12.2022 – Jouluna on syytä tarkistaa harvoin käytössä olevien kausivalojen kunto ja turvallisuus, mutta lisäksi kannattaa varmistaa myös niiden vaikutus virrankulutukseen. Schneider Electricin kaupallinen tuotepäällikkö Juhani Hallamaa suosittelee vanhojen jouluvalojen päivittämistä viimeistään tämän joulun jälkeen. – Kollegani päätti tänä jouluna tarkistaa Wiser-älypistokkeella, millainen sähkönkulutus hänen vanhoilla kuusenkynttilöillään on. Ihmetys olikin suuri, kun kulutus oli 49 wattia! Pikaisen pohdinnan jälkeen valot päätettiin vaihtaa uusiin LED-valoihin ja kulutus tipahti 1 wattiin, mikä on pienin mahdollinen arvo, jonka pistoke mittaa, kertoo Hallamaa. Jouluvalojen kulutus kuriin älyratkaisuilla Hallamaa vinkkaa, että mikäli vanhoja valoja haluaa kuitenkin käyttää, on myös mahdollista säästää himmentämällä muuta valaistusta aikaan ja tunnelmaan sopivaksi. Lisäksi avuksi rientää älykoti, jonka avulla valojen toiminta voidaan automatisoida auringon nousujen ja lasku

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme