Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

School Action Day 2018 tarjosi iloa, liikettä ja yhdessäoloa yli 7000 koululaiselle!

Jaa
Euroopan urheiluviikon Suomen päätapahtuma School Action Day keräsi tiistaina 25.9.2018 Töölön Kisahallin ympäristöön yli 7000 pääkaupunkiseudun koululaista liikkumaan ja tutustumaan eri liikuntalajeihin ja -mahdollisuuksiin. Lajiliittoja, urheiluseuroja ja yhteistyökumppaneita oli mukana kaikkiaan yli 50 ja liikuntapisteitä lähes 100, joten tekemistä löytyi jokaiseen makuun.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään 23.-30.9. Teemaviikon tavoitteena on kannustaa liikkumaan aktiivisesti sekä lisätä tietoisuutta liikunnan positiivisista vaikutuksista. Suomessa urheiluviikkoa vietetään lasten ja nuorten liikkumisen merkeissä. Viikon päätapahtuma School Action Day on yksi Euroopan suurimmista koululaisten liikuntatapahtumista ja se on liikuttanut vuosittain tuhansia oppilaita.

- Tapahtuman järjestelyt sujuivat hienosti ja oli mahtavaa, että pystyimme yhdessä Helsingin, Vantaan ja Espoon kaupunkien, Liikkuvan koulun, lajiliittojen, seurojen sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa tarjoamaan liikunnan riemua yli 7000 koululaiselle. Erasmus+ -ohjelmalla ja Euroopan urheiluviikolla pyritään edistämään hyviä käytäntöjä Euroopassa, joita School Action Day sekä muut viikon tapahtumat hienosti edustavat, kertoo Erasmus+ Sport -ohjelman vastaava asiantuntija Terhi Liintola.

Kaiken kaikkiaan tapahtuma kokosi yhteen yli 200 alakoulun sekä noin 140 yläkoulun luokkaa viettämään liikunnallista päivää sekä tutustumaan erilaisiin liikuntalajeihin. Tutuiksi tulivat muun muassa pallo- ja mailapelit, leikit, parkour, frisbeegolf sekä erilaiset kamppailulajit. Päätapahtuman lisäksi urheiluviikon ohjelmassa on lähes 30 alueellista tapahtumaa, jotka liikuttavat yli 100 000 lasta ja nuorta ympäri Suomea.

- Tapahtumaa päästiin viettämään aurinkoisissa merkeissä ja oli hienoa nähdä koululaisista välittyvää aitoa liikunnan riemua. Tapahtumatorilla vilskettä riitti ja kumppanien hienosti järjestetyt pisteet saivat kaikki oppilaat liikkumaan yhdessä. Yhteisohjelmassa oli hieno meininki ja esiintyjät saivat nostatettua #BeActive-fiiliksen kattoon. Iso kiitos kaikille yhteistyökumppaneille – ilman teitä tapahtuman järjestäminen ei olisi ollut mahdollista, iloitsee School Action Dayn tuottaja Anna Autio


Helsinki Liikkuu -perhetapahtuma 

Urheiluviikon yhteydessä järjestetään Helsinki Liikkuu -perhetapahtuma lauantaina 29.9.2018, joka tarjoaa mahdollisuuden liikkua koko perheen voimin. Tilaisuus järjestetään Allas Sea Poolin tiloissa Helsingin sydämessä. Perhetapahtuma kuuluu Euroopan urheiluviikon #BeActive Night -tapahtumiin, joita vietetään ympäri Eurooppaa. Lisätietoja löydät Facebook-tapahtumasta. #HelsinkiLiikkuu

Lisätiedot:

European Week of sport:
Terhi Liintola, vastaava asiantuntija
Opetushallitus, EU:n Erasmus+ -ohjelma
Puh. 0400 247 744
terhi.liintola@oph.fi


School Action Day:
Tytti Soini, liikunnansuunnittelija
Helsingin kaupunki, liikunta – ja hyvinvointipalvelut
puh. 09 310 87 941
tytti.soini@hel.fi #BeActive – Euroopan urheiluviikko
School Action Day on osa Euroopan komission Euroopan urheiluviikkoa (European Week of Sport, EWoS). Suomessa Euroopan urheiluviikkoa koordinoi Opetushallitus. School Action Day järjestelyistä vastaavat yhteistyössä Vantaan, Helsingin ja Espoon kaupungit sekä opetus- ja kulttuuriministeriö. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat myös Erasmus+-ohjelma ja Liikkuva koulu. Lisätietoa Euroopan urheiluviikosta englanniksi European Week of Sportin verkkosivuilla.

Avainsanat

Kuvat

Lataa
Kuva: Jonna Pennanen
Kuva: Jonna Pennanen
Lataa
Kuva: Jonna Pennanen
Kuva: Jonna Pennanen
Lataa
Kuva: Jonna Pennanen
Kuva: Jonna Pennanen
Lataa
Kuva: Jonna Pennanen
Kuva: Jonna Pennanen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme