Scouter sähköavusteinen kevytajoneuvo etenee kohti sarjatuotantoa

Jaa
Scouter LMV (Light Modular Vehicle), tamperelaisen Rideascout Oy:n valmistama tuote on edennyt lanseerausvaiheeseen. Scouter LMV on kaksipaikkainen nelipyöräinen poljettava sähkömoottoriavusteinen kevytajoneuvo. Scouter-tiimi ja Valmet Automotiven insinöörit ovat yhdessä suunnitelleet ja rakentaneet täysin uudenlaisen ajoneuvon. Suomalaisinnovaation rakenteet ja ratkaisut vastaavat ympäristövaikutuksiltaan nykyisiä ilmastopoliittisia tavoitteita.

Scouter LMV on tulevaisuuden päästötön liikennepalvelukokonaisuus kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Rideascout Oy tähtää Scouterin sarjavalmistuksen aloittamiseen vuoden 2020 alussa. Myynti- ja markkinointitoimenpiteet on aloitettu kotimaisille ja kansainvälisille markkinoille. Tulevan kesän ja syksyn aikana toteutetaan ympäri Suomea promootio-ja pilottitapahtumia, joissa testataan Scouteria erilaisissa käyttöympäristöissä ja tarkoituksissa.

- Pitkän suunnittelun ja ideoinnin tuloksena syntyi ajatus vastuullisesta ja ekologisesta ajoneuvosta, joka tuo yhden ratkaisun joustavaan, päästöttömään ja yksilölliseen liikkumiseen. Scouter vastaa omalta osaltaan ilmastopolitiikan haasteisiin, mainitsee Rideascoutin toimitusjohtaja Petri Pitkänen.

Valmet Automotive on suunnitellut ajoneuvon koko teknisen rakenteen sähköisestä voimansiirrosta alusta- ja korirakenteisiin. Lisäksi Valmet Automotive vastaa Scouter-kevytajoneuvon tuotetestauksesta ja viranomaisvaatimusten täyttymisestä. Ajoneuvon suunnittelutyön on tehnyt Valmet Automotiven tuotekehitys Uudessakaupungissa ja Turussa.

- Scouter on kevytajoneuvona aivan uudenlainen tuote Valmet Automotiven suunnittelupalvelulle. Scouterin suunnitteluprojektissa olemme kuitenkin voineet hyödyntää monipuolista autoalan osaamistamme varsinkin voimalinjaan ja koriin liittyen, kertoo Valmet Automotiven tuotekehitysjohtaja Jari Mattila.

Scouter LMV on moderni, helposti huollettava ja edullisesti ylläpidettävä. Scouter mahdollistaa lukuisat tavat varioida kevytajoneuvoa eri käyttötarkoituksiin sekä tuottaa siihen liittyviä uusia palveluita ja liiketoimintaa. Scouter on sosiaaliseen ja terveelliseen liikkumisen kannustava ajoneuvo niin kaupunki- kuin resortympäristöihin.

- Liikenteen päästöjen vähentäminen on tärkeä osa ilmastonmuutoksen hillinnässä. Tähän soveltuu mainiosti lyhyempien matkojen taittaminen kävellen, pyörällä tai vaikka erilaisilla Scouterin tyyppisillä sähköajoneuvoilla, toteaa elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Kehitysprojektin rahoituskumppanina toimii Business Finland, jolla vauhditetaan Scouter -kokonaisuus kohti kansainvälisiä markkinoita.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Petri Pitkänen
+358 50 486 7487
petri.pitkanen(at)scouter.fi
Toimitusjohtaja
Rideascout Oy

Viestintä, kuvamateriaali, haastattelupyynnöt:
Elina Viitanen
+358 50 452 8280
elina.viitanen@scouter.fi
Director, Marketing and Communications
Rideascout Oy

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Rideascout Oy
Korkeakoulunkatu 6
33720 TAMPERE

http://www.scouter.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.