SDP EDUSKUNTA

SDP:n Aki Lindén ihmettelee EK:n Häkämiehen syytöksiä: ”Hallitus on hoitanut rokotukset hyvin”

Jaa

EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies syyttää (IL 18.1.2022) Marinin hallitusta rokotusten viivästymisestä. Todellisuudessa Häkämiehellä on peiliin katsomisen paikka.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Häkämies syyttää hallitusta rokottamisen viivästymisestä ja työterveyshuollon sivuuttamisesta rokottamisurakassa. Hallitus on kuitenkin mahdollistanut työterveyshuollon osallistumisen lakiesityksellään jo 1.3.2021. Työterveyshuolto saa rokotteet ilmaiseksi ja erillisen 10 euron sairausvakuutuskorvauksen jokaisen rokotteen antamisesta. Sittemmin korvaus on nostettu 16 euroon. Toinen mahdollisuus on suorittaa rokotus normaalina työterveyshuoltona, joka korvataan Kelan työtulovakuutuksella.

Vaikuttaa siltä, että EK ei ole riittävästi informoinut jäsenyrityksiään näistä muutoksista, jotta työnantajat olisivat ryhtyneet rivakammin toimeen rokotekattavuuden nostamiseksi. Taustalla työnantajien innottomuuteen saattaa toki olla se, että ensimmäiset ja toiset rokotukset etenivät muutoinkin vauhdikkaasti ja työterveyshuollolla oli paljon muita tehtäviä. Positiivisia poikkeuksia, jotka tarttuivat annettuun mahdollisuuteen, kuitenkin oli. Työterveyshuollossa annettiin viime vuonna yli 60 000 rokotetta. Satakunnan Kansa kertoi 23.12.2021 esimerkkejä tällaisista työnantajista laajassa artikkelissa.

Häkämiehen hyökkäys on kohdistettu pääministeri Marinin hallitukseen. Hallitus on säätänyt lait, antanut ohjeistukset ja järjestänyt rahoituksen. Yksittäisten kuntien tai työnantajien saamattomuudesta ei pidä kritisoida hallitusta - vaikka hyvinvointialueiden vaalit ovatkin käsillä. Häkämiehen kannattaakin kilauttaa sekä jäsenyrityksiinsä että kavereilleen kaupunkien sote-toimialoille ja kysyä näiltä, miksi kaikki työnantajat ja kunnat eivät ole pyytäneet työterveyttä aiemmin mukaan yhteiseen urakkaan. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Naton jäsenyys antaa voimakkaan pidäkkeen sotilaallisen voiman käyttämiselle Suomea vastaan16.5.2022 16:08:24 EEST | Tiedote

Eduskunnassa tänään käytävässä lähetekeskustelusta valtioneuvoston selonteosta Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.) kertoo äänestävänsä Naton jäsenyyden puolesta, koska toivoo jäsenyyden ehkäisevän sotilaallisen hyökkäyksen Suomeen ja mahdollistavan näin turvallisemman elinolosuhteet kansalaisille elää Venäjän naapurustossa. Kiljunen korostaa puheenvuorossaan myös rauhan edistämisen ja yhteistyön merkitystä myös tulevaisuudessa.

Kansanedustaja Eloranta: Pienen maan suurin voima on yksimielisyys16.5.2022 13:53:21 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään aloittanut keskustelunsa valtioneuvoston esityksestä hakea Pohjois-Atlantin liiton jäsenyyttä. Tätä ennen olemme eduskunnan valiokunnissa ripeällä tahdilla käsitelleet valtioneuvoston ajankohtaisselontekoa turvallisuusympäristön muutoksesta, joka annettiin eduskunnalle kuukausi sitten 14.4. eli juuri ennen pääsiäistä. Samaan aikaan suomalaisten enemmistö on asettunut Natoon liittymisen kannalle. Myös Sdp:n eduskuntaryhmä ja puoluevaltuusto on päättänyt tukea Suomen Nato-jäsenyyttä.

SDP:n Kymäläinen: Nato-jäsenyydellä takaamme Suomen turvallisuutta ja vakautta16.5.2022 12:09:58 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) tukee täysin Suomen hakemista Naton jäseneksi. Koronatartunnan vuoksi hän ei pääse eduskunnan täysistuntoon keskustelemaan ja äänestämään asiasta. Eduskunta käsittelee tänään valtioneuvoston selontekoa Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon, Natoon. Kymäläinen on ilmoittanut kannattavansa jäsenyyttä jo vuodesta 2015 lähtien.

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe valtioneuvoston selonteosta liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon16.5.2022 10:20:32 EEST | Tiedote

SDP:n eduskuntaryhmän ryhmäpuhe Valtioneuvoston selonteko Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon, lähetekeskustelu 16.5.2022 Kansanedustaja Mika Kari Arvoisa puhemies, SDP:n eduskuntaryhmä antaa vahvan tukensa Suomen jäsenyydelle Pohjois-Atlantin liitossa. Suomi on läpi menneiden vuosikymmenten vahvistanut omaa puolustustaan ja rakentanut puolustuskumppanuuksia liittoumien ulkopuolella. Olemme viisaasti pitäneet kiinni mahdollisuudesta liittyä Natoon, jos turvallisuusympäristömme merkittävästi muuttuu ja jos jäsenyyden tuoma turva nähdään liittoutumattomuutta vahvemmaksi. Arvoisa puhemies, Sen aika koitti helmikuussa Venäjän aloitettua laajamittaisen sodan Ukrainaa vastaan vastoin kansainvälistä oikeutta ja Venäjän itsensä allekirjoittamia sopimuksia. Suomi hakee Natosta turvaa siltä arvaamattomuudelta ja epävakaudelta, jota naapurimaamme nyt edustaa. Tähän olemme päätyneet kevään aikana valtiojohtomme luotsaamana. Presidentin, pääministerin ja hallituksen osoittama johtajuus a

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme