SDP EDUSKUNTA

SDP:n Aki Lindén: Kokoomuksen vaaliohjelmassa sote tulee tärkeysjärjestyksessä viimeisenä

Jaa
Kansanedustaja, entinen perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén näkee kokoomuksen vaaliohjelman sosiaali- ja terveyspolitiikan tavoitteiden ja keinojen olevan täydellisessä ristiriidassa keskenään.
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP

- Kokoomukselle terveys-, vanhus- ja muut sotepalvelut ovat ongelma. Puolue lupaa niiden parantamista, mm. hoitoon pääsyä ja terapiatakuuta, mutta ei ole valmis lisäämään niiden julkista rahoitusta. Vaikka palveluja ostettaisiin yksityisiltä, tarvitaan lisää rahoitusta. Yksityistäminen ei ole mikään ”taikatemppu”, jolla asiat voidaan hoitaa ilman riittävää rahoitusta. Kokoomus esittää miljardin euron leikkausta julkisiin sotemenoihin, vaikka reaalinen tarve on yksi miljardi lisää. Säädetty rahoituslaki turvaa tuon suuruisen kasvun, Lindén huomauttaa.

- Kokoomus vaatii julkisen sektorin kutistamista. Julkiseen sektoriin lasketaan kuuluvaksi myös julkisesti rahoitetut yksityisiltä ostetut palvelut. Tällaisen linjan toteuttaminen heikentäisi palveluja ja hyvinvointia. SDP puolestaan haluaa kehittää, parantaa ja lisätä julkisia terveys- ja sosiaalipalveluita. Tarvitaan rakennemuutos, jossa vahvistetaan peruspalveluita, kuten pääsyä lääkärille, hammaslääkärille, hoitajalle ja mielenterveyden palveluihin. Myös ikäihmisten kotihoitoa ja ympärivuorokautista hoitoa on lisättävä, kuten myös omaishoidon tukea.

- Jos nyt ryhdytään leikkaamaan palveluja, kuten kokoomus esittää, vaarantuu koko palvelujärjestelmä ja rakennemuutos ei toteudu. Edessä on syvenevä kriisi.

Kuvaavaa Lindénin mielestä onkin, että kokoomuksen vaaliohjelmassa sote tulee tärkeysjärjestyksessä viimeisenä.

- Kansalaisten mielissä se on kuitenkin vaalien tärkein asia. Ei anneta kokoomuksen yksityistää terveydenhuoltoamme ja sosiaalipalveluitamme omille etupiireilleen!

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander / SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Tuula Väätäinen: Työhyvinvointi on inhimillinen tuottavuustekijä23.3.2023 10:52:03 EET | Tiedote

Viime aikoina on uutisoitu paljon työuupumuksen kasvusta työpaikoilla. Työterveyslaitoksen seurantatutkimusten mukaan joka neljäs suomalainen työntekijä oireilee tai kokee työuupumuksen uhkaa. Mielenterveyden häiriöt ovat yleisin syy, miksi työikäiset ovat pois töistä. Työntekijät, erityisesti nuoret, kokevat jopa työpahoinvointia. Työpahoinvointi työpaikoilla näkyy työkyvyttömyytenä, sairauspoissaoloina, sitoutumisen puutteena ja ennenaikaisina eläköitymisinä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme