SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Kokoomuksen pimitys ei ole reilua äänestäjille

Jaa

Kokoomus vahvisti eilen eduskunnassa, että puolue tulee vaatimaan yhden miljardin euron leikkauksia hallitukselta. Useista pyynnöistä huolimatta kokoomus ei kuitenkaan halunnut kertoa omaa leikkauslistaansa, joka sillä on suunnitteilla. Epäselväksi jäi kohdistuvatko leikkaukset esimerkiksi kuntiin ja siellä varhaiskasvatukseen, opetukseen, koulutukseen, vanhus- tai terveyspalveluihin saatikka lasten tai nuorten harrastuksiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

– Olisi kohtuullista ja reilua, että kokoomus kertoisi leikkauslistansa ennen kuntavaaleja. Kuntalaisten tulee tietää, mistä ovat äänestämässä, painottaa kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.).

Se on tiedossa, että kokoomus leikkaisi ainakin työttömyysturvaa, eläkekertymää työttömiltä, toimeentulotukea ja asumistukea. Kaikki nämä ovat tärkeitä pienituloisille ja heikommassa asemassa oleville.

 Hallituksen linja on puolestaan elvyttävä. Meillä ei ole varaa menettää uusia kasvun vuosia, kuten meillä tapahtui finanssikriisin jälkeen. Siksi me tuemme edelleen elpymistä, panostamme kuntien palveluihin ja vältämme liian aikaisin tehdyt leikkaukset, päättää Kiljunen. 

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Anneli Kiljunen: Vanhusasiainvaltuutetun virka on tervetullut11.6.2021 16:07:59 EEST | Tiedote

- Pitkään toivottu vanhusasiainvaltuutetun virka on vihdoin tulossa maahamme. Viimeiset vuodet ovat osoittaneet viran tarpeellisuuden, muun muassa vanhusten palveluiden laiminlyönnin vuoksi. Vanhusasiainvaltuutetun tehtävänä on seurata ikääntyneiden aseman ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassa. Hänen tehtävänään on puuttua epäkohtiin ja tehdä parannuksia sekä avauksia kehitettävistä toimista, iloitsee kansanedustaja Anneli Kiljunen (sd.). Ikäihmisten arki, tarpeet ja näkemykset on otettava huomioon, kun kehitetään tulevia hyvinvointialueita ja kuntia. Entistä useampi meistä asuu kotona ikääntyessämme. Koti, asuinympäristö ja tarvittavat palvelut tulee huomioida entistä tarkemmin. - Näitä palveluita ovat esimerkiksi kotiin tuotavat palvelut, liikunta- ja kulttuuripalvelut sekä omaishoidon tuki. On nimittäin hyvä huomata, että kaikesta hoivasta 80 prosenttia on omaisen tai läheisen toteuttamaa, painottaa Kiljunen. - Ikääntyminen ei ole sairastamista vaan muuttuviin elämäntarpeisiin v

SDP:n Eloranta: Vanhusasiavaltuutettu vihdoinkin Suomeen11.6.2021 13:32:05 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta iloitsee siitä, että vanhusasiavaltuutetun viran perustaminen etenee eduskunnassa. Vanhusasiavaltuutetun tehtävänä on tarkastella päätöksenteon vaikutuksia ikäihmisiin. Lisäksi valtuutettu voi antaa lausuntoja ja tehdä aloitteita, joiden kautta hän voi nostaa esille kehityskohteita ja lakiuudistustarpeita. Vanhusasiavaltuutetun toiminta tulee parantamaan ikääntyneiden asemaa ja edistämään ikääntyneiden oikeuksia. Eduskunta käsitteli sosiaali- ja terveysvaliokunnan mietintöä aiheesta eilen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme