SDP EDUSKUNTA

SDP:n eduskuntaryhmä: itäisen Suomen elinvoimaa on vahvistettava

Jaa
Venäjän perusteeton ja julma hyökkäys Ukrainaan on merkittävästi vähentänyt itäisen Suomen turismia ja kaupankäyntiä. Alueen toimijoiden, yritysten ja valtiovallan on yhdessä etsittävä keinot itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi tilanteessa, jossa itärajallemme on noussut jyrkkä seinämä. Uusia yhteistyökumppaneita ja turistivirtoja kaivataan nyt kipeästi. Siksi Sosialidemokraattinen eduskuntaryhmä esittää viittä keinoa itäisen Suomen elinvoiman vahvistamiseksi.

Nopeasti vaikuttavina toimina on ohjattava alueen yrityksille ja toimijoille erilaisia tukimuotoja, joista esimerkkeinä:

1. Riittävä tuki teollisuuden logistiikan ja raaka-ainekuljetusten turvaamiseksi

2. Perusväylänpidon vuoden 2023 määrärahojen turvaaminen, kustannusten nousun huomioiminen meneillään olevien hankkeiden osalta


Hieman pidemmällä aikavälillä korostuvat osaaminen ja tulevaisuusinvestoinnit:

3. Korkeakoulutuksen aloituspaikkojen lisääminen, T&K-toiminnan kehittäminen ja vihreän siirtymän nopeuttaminen yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa

4. Keskeisessä osassa itäisen Suomen elinvoiman turvaamisessa on logistiikka. Raideyhteyksien osalta erityisesti Karjalan radan välityskykyä ja matkanopeuksia on parannettava niin nopealla aikataululla kuin mahdollista sekä matkustajaliikenteen että teollisuuden kuljetusten sujuvoittamiseksi. Nämä parannukset tukevat Itäradan suunnittelutyötä, jota valtio yhdessä alueen kuntien kanssa vie eteenpäin. Myös Savon radan nopeuttamiseen tähtäävää työtä on jatkettava.

5. Maakuntien saavutettavuudesta on pidettävä huolta: esimerkiksi keskuskaupunkeihin on voitava matkustaa pääkaupunkiseudulta kolmessa tunnissa. Liikennejärjestelmän on oltava sellainen, että se tukee itäisen Suomen vientiteollisuutta ja matkailua. Kattavat lentoyhteydet ovat osa kokonaisuutta.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n puheenjohtajaehdokas Antti Lindtman julkaisi visionsa vuoteen 2035 – Suomen suunta on tulevaisuus9.6.2023 15:29:50 EEST | Tiedote

SDP:n puheenjohtajaehdokas, kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman on julkaissut visionsa vuoteen 2035. “Suomen suunta on tulevaisuus” -nimellä kulkeva visio tähtää siihen, että Suomi on maailman ensimmäinen hiilineutraali hyvinvointiyhteiskunta vuonna 2035. Tämä on toteutettava niin, että kaikki pysyvät mukana ja niin, että vihreään siirtymään liittyvät valtavat mahdollisuudet muuntuvat taloudellisiksi menestystarinoiksi.

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme