SDP EDUSKUNTA

SDP:n edustajat hallintovaliokunnassa: Maahanmuuttoviraston henkilöstöresurssit turvattava lisätalousarviossa

Jaa

Hallintovaliokunnassa istuvat SDP:n kansanedustajat Eveliina Heinäluoma, Aki Linden, Piritta Rantanen ja Heidi Viljanen vaativat, että hallitus turvaa Maahanmuuttoviraston henkilöstöresurssit lisäbudjetissa. Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut aloittavansa koko henkilöstöänsä koskevat yt-neuvottelut, joissa virasto harkitsee henkilöstön lomauttamista kahdeksi viikoksi loppuvuoden aikana.

- Maahanmuuttoviraston budjettivaje johtuu edellisen hallituksen riittämättömästä budjettirahoituksesta. Tarve lisärahoitukselle on selvä, jotta nykyinen palvelutaso voidaan säilyttää. On kestämätöntä ajaa virasto lomautuksiin. Siksi loppuvuoden rahoitus on turvattava, edustajat vaativat.

Maahanmuuttovirasto on hallitun maahanmuuton kannalta keskeinen viranomaistaho. Se vastaa päätöksenteosta maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa. Kansanedustajat korostavat, että kaikkien maahanmuuttoon liittyvien prosessien kannalta on tärkeää, että maahanmuuton käsittelyajat saadaan kohtuullisiksi.

- Puhutaan sitten työperäisistä oleskeluluvista tai turvapaikkahakemuksista, kaikkien osapuolten ja myös suomalaisen yhteiskunnan etu on, että käsittelyajat eivät veny kohtuuttomasti. On selvää, että kohtuulliset käsittelyajat eivät voi toteutua ilman riittäviä henkilöstöresursseja. Lisäksi on tärkeää, että Maahanmuuttoviraston toimintaa kehitetään virastosta tehtävän jatkuvan arvioinnin tulosten perusteella.

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Viitanen: Vihdoin työttömiä kurittanut aktiivimalli saa mennä 13.11.2019 13:14:57 EETTiedote

Kansanedustaja Pia Viitanen on tyytyväinen, että vihdoin myös Kokoomus on muuttanut kantansa ja on valmis purkamaan työttömiä kurittaneen aktiivimallin leikkurin. - Vielä kuukausi sitten Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo oli valmis säilyttämään aktiivimallin, kehui sen erinomaisuutta monin sanakääntein ja piti sitä kannustavana. Koko viime kauden kokoomuksen edustajat vannoivat aktiivimallin nimeen, se oli heidän mukaansa työllisyydenhoidon teholääke. Nyt kokoomuslaiset yhtenä rintamana todistivat eilisessä eduskunnan salikeskustelussa, miten kukaan heistä ei jää aktiivimallia kaipaamaan sen poistuessa ensi vuoden alussa, toteaa Viitanen. - On tietysti hyvä, että Kokoomus on vihdoin tullut sille kannalle, että työttömille keppiä tarjonnut ja köyhyyttä lisännyt aktiivimalli saa mennä. Tämän olisi kuitenkin voinut tehdä jo huomattavasti aiemmin ja säästää työttömät toimeentulon leikkauksilta, puhumattakaan nöyryytyksestä, jota työttömät ovat joutuneet kokemaan yrittäessään täyttää a

SDP:n Nurminen: Epäoikeudenmukainen aktiivimalli pian historiaa: nyt katse palveluihin1.11.2019 17:02:38 EETTiedote

SDP:n kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Ilmari Nurminen on tyytyväinen, että epäinhimillinen ja ihmisiä epäoikeudenmukaisesti kohdellut aktiivimalli on pian historiaa. Tänään julkaistun raportin mukaan aktiivimallin työllisyysvaikutuksia ei pystytä osoittamaan. - Aktiivimalli on työttömyysturvan leikkausmalli, johon on sisältänyt runsaasti ongelmia ja sitä on kritisoitu voimakkaasti. Tänään julkaistu raportti osoitti, että aktiivimallin leikkuri osui erityisesti vanhimpiin työttömiin. Yli 55-vuotiaista työttömistä päiväraha pieneni noin puolella. Luku on pysäyttävä. Jotta hyvinvointivaltion palvelut voidaan turvata, on kiinnitettävä erityistä huomiota yli 55-vuotiaiden työllisyysasteen nostamiseen, sanoo Nurminen. Hallituksen esitys aktiivimallin purkamiseksi annetaan eduskunnalle tässä kuussa. Nurminen kiittelee, että nyt katse kohdistetaan työttömien palveluiden turvaamiseen. - On ensisijaisen tärkeää, että työttömien palvelut turvataan ja niitä entisestään vahvisteta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme