SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eloranta: Varsinais-Suomeen tärkeitä avustuksia koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseksi

Jaa
Kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Eeva-Johanna Eloranta (sd) iloitsee opetus - ja kulttuuriministeriön myöntämästä valtion erityisavustuksesta varhaiskasvatukseen, sekä esi- ja perusopetukseen.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Torstaina 23.3 saimme hyviä uutisia opetus- ja kulttuuriministeriöstä. Hallitus panostaa varhaiskasvatuksen, sekä esi- ja perusopetuksen koulutuksellisen tasa-arvon edistämiseen yli 67 miljoonalla eurolla.

Koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lisätään vahvistamalla hyvinvointia, pienentämällä lapsi- ja opetusryhmäkokoja sekä edistämällä laadukkaita oppimistuloksia. Tällä hetkellä koulutuksellista epätasa-arvoa syntyy kuitenkin alueellisen eriytymisen, sekä oppilaiden välisten hyvinvointi- ja oppimiserojen vuoksi. Marinin hallitus on vastannut tähän jakamalla merkittävän määrän tasa-arvorahaa, jotta koulutuksellinen tasa-arvo voidaan saavuttaa.

Tämän lisäksi erityisavustuksia sijoitettiin 3,5 miljoonaa euroa myös rikollisuuden ja jengiytymisen ehkäisemiseen. Valtionavustus on kohdennettu erityisesti koulujen ja ankkuritoiminnan, sekä poliisin välisen yhteistyön kehittämiseen ja edistämään kouluyhteisön turvallisuutta.

On myös tärkeää, että meidän alueemme sai tärkeitä avustuksia:

-  328 000 euroa Turun kaupungille toimenpiteisiin nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseksi vuosille 2023–2024
- 1 581 770 euroa Turun kaupungille esi-ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin vuosille 2023-2024
- 191 000 euroa Raision kaupungille esi-ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin vuosille 2023-2024
- 900 000 euroa Turun kaupungille varhaiskasvatuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin 2023-2024

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme