SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma iloitsee budjettipäätöksistä: Asumisneuvonnasta jatkossa apua kaikille ja lähiöohjelma saa jatkoa

Jaa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Hallitus ohjaa asumisneuvonnan kehittämiseen ja laajentamiseen 3 miljoonaa euroa. Asumisneuvontaa tuetaan lisäksi valtion asuntorahastosta 0,9 miljoonalla eurolla.  Avustus kohdennetaan jo olemassa olevan asumis- ja talousneuvonnan laajentamiseen yksityiseen vuokra-asumiseen ja omistusasumiseen.

- Pidän tätä laajentamista erittäin tarpeellisena. Asumisneuvonnan ei tule perustua siihen, minkä tyyppisessä asunnossa ihminen asuu. Neuvontaa tulee saada asumismuodosta riippumatta, jotta vuokravelkojen, asumisen häiriöiden ja häätöjen määrää voidaan tehokkaasti vähentää. Lisäksi neuvonnalla turvataan asumisen jatkumista vaikeiden tilanteiden yli, taustoittaa kansanedustaja Eveliina Heinäluoma.

- Lisäksi asumisneuvonnasta säädetään jatkossa laissa, Marinin hallitusohjelman mukaisesti. Näin palvelun yhdenvertainen saatavuus kaikkialla Suomessa kyetään varmistamaan jatkossakin, jatkaa Heinäluoma.

Lähiöohjelman viimeinen hankevuosi käynnistyy

Hallituksen lähiöohjelma 2020-2022 tähtää lähiöiden pitkäjänteiseen kehittämiseen, jolla edistetään asukkaiden hyvinvointia ja osallisuutta sekä parannetaan asuinalueen elinvoimaa. Ohjelmaa jatketaan ensi vuonna Helsingissä eri kehittämishankekokonaisuuksissa Malmilla, Malminkartano-Kannelmäki hankkeessa sekä Mellunkylässä. Valtakunnallisesti lähiöohjelmaan kohdennetaan ensi vuodelle 8 miljoonaa euroa.

Ohjelmalla rahoitetaan erityisesti yhteisöllisiä tiloja, kehitetään valaistusta ja turvallisuutta, viheralueita sekä kevyen liikenteen olosuhteita. Lisäksi panostetaan luonto- ja ulkoilureitteihin sekä katuistutuksiin sekä -kalusteisiin.

- Lähiöavustuksilla toteutettavat investoinnit tähtäävät omalta osaltaan vähentämään asuinalueiden välistä eriarvoistumista, johon täytyy myös vaikuttaa mm. asuntopolitiikan keinoin, päättää Heinäluoma.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Järjestöjen tärkeä työ turvattava14.1.2022 19:42:49 EET | Tiedote

Etelä-Suomen sanomissa julkaistiin tänään kirjoitus kolmannen sektorin asemasta hyvinvointialueilla. Kirjoituksessa tuotiin esiin järjestöjen huoli palvelujen kilpailuttamisjärjestelmän mahdollisesti muuttuessa hyvinvointialueiden myötä. SDP:n kansanedustajan, Merja Mäkisalo-Ropposen mielestä tulevia hyvinvointialueita, kuntia ja järjestöjä yhdistää yhteinen tavoite eli ihmisten hyvinvointi. Hyvinvointialueilla ja kunnilla on lakisääteinen velvollisuus terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen alueella, mutta myös järjestöjen toiminta on varmistettava julkisten palveluiden rinnalla,

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Hyviä avauksia hoitotyön henkilöstön saatavuuden varmistamiseksi14.1.2022 14:53:24 EET | Tiedote

-Nyt ollaan oikealla tiellä, sillä näiden esitysten kautta saadaan sote-alan veto- ja pitovoimaa parannettua, sanoo kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd). Sosiaali- ja terveysministeriön asettama poikkihallinnollinen työryhmä esitteli tänään ensimmäiset ehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön riittävyyden ja saatavuuden turvaamiseksi. Ehdotuksissa painotetaan koulutuksen kehittämistä tutkimustietoon pohjautuen, osaamisen ja urakehitysmahdollisuuksien parantamista ja työhyvinvoinnin sekä työsuojelun kehittämistä. Lisäksi työryhmä painottaa työnjaon sujuvoittamista niin että työntekijöillä on entistä paremmat mahdollisuudet keskittyä omaan ydinosaamiseensa. -Toimet ovat oikein hyvä alku, mutta edelleen tarvitsemme lisätoimia hoitotyön houkuttelevuuden ja arvostuksen vahvistamiseksi. Olen tehnyt sote-henkilöstön urakehitysmahdollisuuksien parantamisesta, osaamisen johtamisesta, erikoistumiskoulutusten järjestämisestä, työjaon uudistamisesta ja työhyvinvoinnin kehittämis

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme