SDP EDUSKUNTA

SDP:n Eveliina Heinäluoma: Onko palkkojen halpuutus vihreiden resepti?

Jaa

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma ihmettelee vihreiden irtiottoa sunnuntailisien poistamisesta. Heinäluoma muistuttaa, että vihreiden poliittiseen ohjelmaan kuuluu myös saatavuusharkinnasta luopuminen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Vaikka lopullisesta ohjelmasta sunnuntailisien poisto peruutettiinkin puoluekokouksen äänestyksessä, on vihreän liikkeen johdon viesti selvä: palkansaajien kurittamisen kautta haetaan työnantajille lisää voittoja. Puoluejohto oli valmis viemään suomalaisen palkansaajan oikeuden reiluun korvaukseen sunnuntaityöstä ja samalla vapauttaisi halpatyövoiman portit luopumalla saatavuusharkinnasta. Tällaiset toimet romahduttaisivat etenkin jo valmiiksi matalista palkoista kärsivien alojen palkkatason ja työehdot kaikkialla Suomessa, Heinäluoma kritisoi.

Heinäluoma peräänkuuluttaa vastuullisuutta hallituskumppanin kannanottoihin.

- Vihreiden työvoimapolitiikka on omiaan viemään luottamuksen puolueen kykyyn pitää tavallisen palkansaajan puolia. SDP:n johtama hallitus pitää suomalaisten työehdoista ja niiden sitovuudesta tiukasti kiinni, Heinäluoma sanoo.

Saatavuusharkinnasta ei tule luopua.

- Puheet saatavuusharkinnasta luopumisesta ovat vastuuttomia epävarmassa maailmantilanteessa, kun Suomen työmarkkinoihin kohdistuu muutenkin kovia paineita esimerkiksi palkkakehityksen osalta. Onko palkkojen halpuutus todella vihreiden vastaus 1 800 euroa kuukaudessa tienaavalle ravintola-alan työntekijälle?

- Ruotsi on toistaiseksi ainoa EU-maa, joka on luopunut saatavuusharkinnasta ja sielläkin tulokset ovat olleet huonoja. Sen aiheuttamat huonot seuraukset näkyvät Ruotsissa selvästi mm. harmaan talouden rehottamisena, työlupien kaupitteluna ja työntekijöinä, joita on otettu työvoiman ylitarjonnasta kärsiville matalapalkka-aloille. Tätäkö vihreät ajavat? Heinäluoma varoittaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Mäkisalo-Ropponen: Vammaisten työllisyyden edistäminen tarvitsee oman tiekarttansa4.7.2022 14:55:37 EEST | Tiedote

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen on jättänyt eduskunnalle toimenpidealoitteen vammaisten työllisyyden edistämisen tiekartan valmistelun aloittamisesta. Tiekartan tarkoituksena on luoda selkeä yhtenäinen tavoitetila ja toimenpiteet vammaisten työllisyyden edistämiseksi. Tiekarttaa on aikaisemmin esittänyt muun muassa yhdenvertaisuusvaltuutettu eduskuntakertomuksessaan.

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: SDP:n johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaa4.7.2022 14:53:08 EEST | Tiedote

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen toteaa, että Sanna Marinin johtama hallitus on päättäväisesti toteuttanut hallitusohjelmaan kirjattuja linjauksia vaikeina aikoina. Suurimman osan vaalikaudesta hallitus on joutunut työskentelemään hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa vaikeiden asioiden äärellä. Haasteiden edessä hallitus on määrätietoisesti vaalikauden alusta asti saattanut hallitusohjelmakirjauksia toteen. Väätäinen on tyytyväinen, että aikana, jolloin Suomi on joutunut kohtaamaan globaalin pandemian, sodan Euroopassa ja muita vaikeita haasteita, on maatamme johtanut sosialidemokraattien vetämä hallitus.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme