SDP EDUSKUNTA

SDP:n Guzenina: Kulttuuri on elämän suola ja sen avulla kerrotaan suomalaisuuden tarinaa

Jaa
Maria Guzenina puolustaa kulttuurialan asemaa Suomessa ja haluaa nostaa kulttuurin rahoituksen yhteen prosenttiin valtion budjetista ensi vaalikaudella. Guzeninan mukaan kulttuuri kuuluu jokaisen suomalaisen arkeen ja se luo tarinaa Suomesta ja suomalaisista.
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Perussuomalaisten Riikka Purran kommentti YLEn puheenjohtajatentissä 21.3. kulttuurista luksuspalveluna osoittaa kansanedustaja Maria Guzeninan mukaan Purralta ymmärtämättömyyttä ja historiattomuutta.

- Kulttuuri on liima, joka tuo eri taustaisia ihmisiä yhteen, luo yhteisöllisyyttä ja vahvistaa hyvinvointia. Lisäksi kulttuuri on työvoimavaltaisena aikana Suomen kestävän kasvun näkökulmasta olennainen ja sen vientipotentiaali suuri. Kulttuurin aseman väheksyminen osana suomalaista elämäntapaa osoittaa perussuomalaisten puheenjohtajalta ihmisten tarpeiden väheksymistä, Guzenina sanoo.

Guzeninan mukaan kulttuurin yhteys ihmisten hyvinvointiin on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa.

- Me kuuntelemme musiikkia, katsomme sarjoja ja elokuvia, luemme kirjoja, pelaamme. Jos kulttuuria ei tuettaisi, olisi meillä merkittävästi vähemmän valinnanvaraa siinä, minkälaisen kulttuurin parissa haluamme viettää aikaamme.

- Onkin älytöntä ajatella, että kulttuurin arvo mitattaisiin vain sen kaupallisella menestyksellä. Jos ainoa saatavilla oleva kulttuuri olisi sitä, mikä myy massoille, olisi tarjonta pian hyvin yksipuolista. Kulttuuria pitää tukea ja sen parissa työtään tekevien toimintaedellytyksiä on vahvistettava, Guzenina toteaa.

Guzeninan mukaan perussuomalaiset väheksyy kannanotollaan kaikkia niitä ihmisiä, jotka saavat elantonsa kulttuurialalta. Kulta ry:n mukaan kulttuuriala työllistää 80 000 työntekijää suoraan ja 48 000 työntekijää välillisesti. Määrä on suurempi kuin esimerkiksi metsäteollisuudella.

- Taiteilijat ja kirjailijat kertovat Suomesta tarinaa niin suomalaisille itselleen kuin koko muulle maailmalle. Kulttuurin monimuotoisuus on myös osa vapaan maan demokratiaan, Guzenina päättää.

- Ei voi olla niin, että Purra ja hänen puolueensa päättävät, mikä on kulttuuria ja mikä ei. Sellainen maailma on nähty itärajan takana. Se ei toiminut siellä, kuten ei toimisi tälläkään.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme