SDP EDUSKUNTA

SDP:n Guzenina: Opetus - ja kulttuuriministeriöltä avustuksia yli 67 miljoonaa euroa

Jaa
- Avustukset vastaavat tarpeeseen vahvistaa oppimisen tukemista ja hyvinvointia, sanoo kansanedustaja Maria Guzenina (sd).
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP

Saimme hyviä uutisia opetus – ja kulttuuriministeriöstä. Hallitus tukee varhaiskasvatuksen sekä esi- ja perusopetuksen koulutuksellisen tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämistä yli 67 miljoonalla eurolla.

Avustukset vastaavat tarpeeseen vahvistaa oppimisen tukemisesta ja hyvinvointia. Tasa-arvoa haastavat niin hyvinvointi- kuin osaamiserot. Siksi onkin ollut tärkeää, että tämä hallitus on jakanut historiallisesti merkittävän määrän tasa-arvorahaa tasa-arvon tukemiseksi.

Tämän lisäksi erityisavustuksia ohjataan 3,5 miljoonaa euroa nuorten jengiytymisen ja rikollisuuden ehkäisemiseen. Valtionavustus on tarkoitettu erityisesti koulujen ja ankkuritoiminnan ja poliisin välisen yhteistyön vahvistamiseen ja kehittämiseen ja kouluyhteisön turvallisuuden edistämiseksi.

Myös Espoo sai tärkeitä avustuksia: 

-  4 253 113 euroa Espoon kaupungille esi-ja perusopetuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin vuosille 2023-2024

-  1 851 238 euroa Espoon kaupungille varhaiskasvatuksen koulutuksellista tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta edistäviin toimenpiteisiin 2023-2024

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Kuva: Jukka-Pekka Flander/SDP
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Lauri Lyly: Tarvitsemme kasvua, emme riitelyä - silti työllisyyttä ja kestävää kasvua lisääviä positiivisia toimia ei ole vielä hallitusneuvotteluista kuultu5.6.2023 10:11:00 EEST | Blogi

Olen huolestuneena seurannut, miten viime aikoina hallitusohjelmaneuvotteluihin liittyen ovat esillä olleet työntekijöiden asemaan kohdistuvat heikennykset. Hämmästyttävää on se, että ne koskevat vain työntekijäpuolta. Vastaavia esityksiä ja muutoksia ei ole juuri näkynyt työnantajien tilanteeseen liittyen.

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme