SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heidi Viljanen: Lisätalousarviossa tärkeä panostus päihdepalveluihin, päihdehoitotakuu vielä saatava Suomeen

Jaa

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen on tyytyväinen vuoden 2021 kolmannen lisätalousarvion satsauksista päihdepalveluihin. Tänään eduskunnassa lähetekeskustelussa olevaan pakettiin sisältyy 23 miljoonan euron panostus päihdepalveluiden saatavuuden parantamiseen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Kiitän hallitusta päihderiippuvaisten ja heidän läheistensä puolesta! Tämä on historiallinen panostus tärkeään asiaan. Näistä jokainen euro tulee todelliseen tarpeeseen, massiivisen hoitovelan purkamiseen, jota korona-aika on entisestään pahentanut.

Huumausaineiden käyttö kasvoi monissa kaupungeissa keväällä 2020 ja jälleen marras-joulukuussa. THL:n tilastoimat huumemyrkytyskuolemat ovat lisääntyneet nyt neljänä vuonna peräkkäin. Varovaisestikin arvioituna vakavasti päihderiippuvaisia henkilöitä on 2-3- kertaa enemmän kuin päihdeongelmiensa vuoksi hoitoa käyttäneitä.

- Hoitoon pääsy on hankaloitunut samaan aikaan kuin huumeiden käyttö lisääntynyt. Tämä kehityskulku pitää pysäyttää, ja tällä panostuksella päihdepalveluihin päästään tätä työtä tekemään.

Lisätalousarvion määräraha koskisi kaikkia ikäryhmiä, mutta tavoitteena on parantaa erityisesti lasten, nuorten ja lapsiperheiden tilannetta. Perustason päihdepalvelujen kehittäminen on tärkeää ja sitä työtä tehdään tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmassa, mutta hoitokokonaisuuksien toimivuuden kannalta on välttämätöntä vahvistaa myös erityispalveluita. Tarvitaan riittävä valikoima vaikuttavia erityispalveluita, joita voidaan toteuttaa julkisen palveluntuottajan omana toimintana, ostopalveluna tai palvelusetelillä. Viljanen vaatii Suomeen myös päihdehoitotakuuta.

- Päihdehuollon kokonaisuuden kehittäminen on tarpeen. Me tarvitsemme Suomeen päihdehoitotakuun. On tärkeää tavoittaa jokainen apua tarvitseva päihdeongelmainen ihminen, jotta hän saa tarvitsemansa oikea-aikaisen ja vaikuttavan avun.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Piirainen: ”On tätä yritettykin. Sote on kansanvallan voitto!”23.6.2021 14:37:24 EEST | Tiedote

– Kansanvallan näkökulmasta nyt saavutettu voitto ja lopputulos soteen on suuri askel, joka kunnioittaa demokratiaa sekä ottaa huomioon erilaiset alueet ja niiden tarpeet. Ja on tätä yritettykin, monen hallituksen aikana, kaikkiaan yli 15 vuoden aikana, kahdeksan eri hallituksen aikana, jos Paras-hanke keväältä 2006 katsotaan lähtökohdaksi, sanoo kainuulainen SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Tärkeä ja historiallisesti merkittävä sote-uudistus valmistuu SDP:n johdolla23.6.2021 14:15:00 EEST | Tiedote

Eduskunta on tänään 23.6.2021 äänestänyt sote-uudistusta koskevasta lakiehdotuksesta. Eduskunnan suuri sali hyväksyi lakiehdotuksen hallituspuolueluiden enemmistöllä. Kyseessä on historiallinen uudistus, jonka myötä Suomessa kuntien ja kuntayhtymien järjestämät sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut sekä pelastustoimen järjestäminen siirtyvät kunnilta ja kuntayhtymiltä 22:n leveämmät hartiat omaavien hyvinvointialueiden järjestämisvastuulle. Sote-uudistus vahvistaa julkista terveydenhuoltoa ja ihmisten välistä yhdenvertaisuutta. Tasa-arvoiset sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut turvataan riippumatta asuinpaikasta tai lompakon paksuudesta. - Sote-uudistus on käynyt pitkän matkan saavuttaakseen tämän pisteen. Uudistusta on yritetty saada valmiiksi yli 10 vuotta eri hallituskokoonpanojen voimin. Olen iloinen ja erittäin huojentunut, että tämän prosessi on nyt maalissa ja Suomeen saadaan vihdoin sote-uudistus. Kyseessä on historiallinen ja tärkeä uudistus, joka on verrattavissa aiempiin

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme