SDP EDUSKUNTA

SDP:n Heinäluoma: Hallitus tukee raideinvestoinneilla ilmastonmuutoksen vastaista työtä

Jaa

Uusi hallitus päätti suunnata ensimmäisessä lisätalousarvioesityksestään Helsinki-Tampere -pääradan kehittämiseen 11 miljoonaa euroa.

Hallitus esitteli tänä aamuna lisätalousarvioesityksensä vuodelle 2019. Hallitus esittää lisämäärärahaa muun muassa liikennehankkeisiin ja perusväylänpitoon. Tarkoituksena näillä hankkeilla on parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja edistää vientiä koko maassa. Myös raide- ja tieliikenteen sujuvuutta halutaan kehittää tämän lisätalousarvioesityksen turvin. Yhteensä liikennehankkeisiin ehdotetaan 111 miljoonan euron lisäystä.

- Helsingin kannalta Helsinki-Tampere -pääradan kehittämisen jatkosuunnitteluun annettu määräraha, joka on suuruudeltaan 11 miljoonaa euroa, on askel kohti entistä sujuvampaa sekä ympäristöystävällistä liikennöintiä pääkaupunkiseudun ja Tampereen välillä, SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma iloitsee.

Muihin keskeisiin päätöksiin kuuluu mm. esitys suunnata ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen 20 miljoonan euron lisäystä.

- Edellisen hallituskauden ammattikoulutukseen tehdyt leikkaukset ja säästötoimenpiteet olivat kohtuuttoman suuret. Nyt otetaan ensiaskelia, joilla koulutuksen kunnianpalautusta lähdetään toteuttamaan, Heinäluoma huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Hallitus panostaa peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen16.10.2019 12:09:43 EESTTiedote

Kansanedustaja Tuula Väätäinen on tyytyväinen perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurun esittelemään Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaan. Ohjelman tavoitteena on perustaa laaja-alaisia sosiaali- ja terveyskeskuksia Suomeen, jotka pystyvät vastaamaan paremmin ihmisten hoitotarpeisiin. Vuonna 2020 hallitus on myöntämässä kunnille ja kuntayhtymille yhteensä 70 miljoonaa euroa valtionavustuksina. - Olen tyytyväinen, että Rinteen hallituksen panostukset kohdistuvat peruspalveluiden vahvistamiseen ja laaja-alaisten sosiaali- ja terveyskeskusten perustamiseen. Suomessa väestö ikääntyy ja sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttö tulee lisääntymään koko maassa. Sote-palveluita täytyy siirtää suurempien järjestäjien vastuulle, jotta voimme turvata yhdenvertaisten ja laadukkaiden palvelujen saatavuuden kaikkialla Suomessa, toteaa Väätäinen. Pohjois-Savoon rahoitusta on tulossa osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman kehittämishanketta vuonna 2020 yhteensä 3,325 m

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme