SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Meidän on laitettava Venäjä-viisumit hyllylle, kunnes EU löytää ratkaisunsa

Jaa

Helmikuusta alkaen Venäjä on käynyt brutaalia hyökkäyssotaa Ukrainassa, mutta tästä huolimatta venäläiset voivat tulla lomailemaan Suomeen ja Suomen kautta muualle Eurooppaan. Lähes kaikki muut Venäjän rajanaapurit ovat keskeyttäneet turistiviisumeiden myöntämisen venäläisille, mutta Suomi käsittelee viisumihakemuksia edelleen. Hussein al-Taeen mukaan tähän on nyt tultava muutos.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Emme me voi teeskennellä, ettei tätä sotaa tapahdu, ottamalla keskiluokkaisia ja uusrikkaita venäläisiä turisteja Suomeen. Yhteisellä EU-linjalla on väliä. Nyt se linja pitää löytää nopeasti, al-Taee kirjoittaa Uusi Suomi-blogissaan.

al-Taee korostaa, että venäläinen päättäjä ei ymmärrä muuta kuin voimapolitiikkaa. Se on heikkoutta, että hyväksymme vieläkin turistiviisumeita. Nyt meidän tulisikin mahdollisimman nopeasti selvittää keino rajoittaa venäläisten viisumeita kansallisella tasolla, kunnes EU on muodostanut yhtenäisen linjan.

- Ulkoministeriöstä kerrotaan, että viisumien myöntämisen pysäyttämiseksi voitaisiin ryhtyä olemassa olevin valtuuksin, ilman lainmuutosta. Riittäisi, että jättäisi ottamasta vastaan viisumihakemuksia. Siihen tarvittaisiin vain poliittinen päätös, al-Taee kertoo.

- Sääntö-Suomi kyllä joustaa tarvittaessa, siitä on olemassa valitettava ennakkotapaus vuonna 2016, kun Migri hidasteli turvapaikkahakemusten käsittelyä. Kenties nyt voisimme jättää viisumihakemukset hyllylle seisomaan, lukuun ottamatta omaistensa luokse vierailevien venäläisten viisumeita, kunnes EU tekee omat johtopäätöksensä, hän jatkaa.

Vaikka Schengen-lainsäädäntö velvoittaa myös Suomea, eivät venäläisten turistimatkat Suomeen ole Venäjä-pakotteiden hengen mukaisia. Muutkin Venäjän rajamaat ovat tehneet kansallisen ratkaisun, ja Suomen tulisi tehdä niin myös. al-Taee korostaa, että meidän tulee löytää keino rajoittaa viisumeita lain puitteissa, kunnes saamme yhtenäisen lainsäädännön Schengen alueen kesken.

- Herätään uuteen muuttuneeseen todellisuuteen ajoissa. Näillä teoilla me myös ennakolta määrittelemme, millainen NATO-maa tulemme olemaan. Sellainen, joka siinä koalitiossa päätöksillään ei lähde sortamaan eikä vapauttamaan, vaan on mukana rakentamassa rauhallisempaa maailmaa. Ja alkuun meidän tulee laittaa venäläisten turismille stoppi, al-Taee lopettaa.

Voit lukea blogitekstin kokonaisuudessaan osoitteesta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hussein-al-taee/meidan-on-laitettava-venaja-viisumit-hyllylle-kunnes-eu-loytaa-ratkaisunsa/

Yhteyshenkilöt

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Essi Huovinen, p. 050 349 7856

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDPn Elorannan terveiset budjettiriiheen: ”Oikeudenmukaisuutta tarvitaan, kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”11.8.2022 18:00:54 EEST | Tiedote

”Yhä useammalla on suuri huoli tulevan sähkölaskun suuruudesta, polttoaineen hinnasta ja kallistuvasta ruoasta. On välttämätöntä, että syksyn budjettiriihessä päätetään oikeudenmukaisista toimista, joilla ihmisistä pidetään huolta. Kriisiä ei voida maksattaa pienituloisilla ja vähävaraisilla ihmisillä”, Eloranta sanoo.

Kutsu: SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokous Kuopiossa 17.-18.8.20225.8.2022 13:22:20 EEST | Tiedote

Hyvä median edustaja, Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän kesäkokous järjestetään 17.–18.8.2022 Kuopiossa. Ilmoittaudu kokoukseen tämän linkin kautta: https://link.webropolsurveys.com/S/33C2A903D4FFF04F Kokouksen ohjelma: Keskiviikko 17.8. 8:00-10:00 Eduskuntaryhmän jäsenet vierailevat eri kohteissa Kuopiossa ja sen lähialueilla. Ilmoittaudu mukaan lomakkeen kautta. 12:00 Eduskuntaryhmän jäseniä tavattavissa yleisötilaisuudessa Kuopion torilla 12:45 Median ilmoittautuminen, lounas tarjolla. Kuopion Musiikkikeskus, Kuopionlahdenkatu 23 13:30 Kokous alkaa. Kokouksen alku on avoin medialle ja se lähetetään SDPn Youtube-kanavalla osoitteessa https://www.youtube.com/demariTV Kokouksen avaus: eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman Kuopion kaupungin tervehdys: kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen Poliittinen tilannekatsaus: SDPn puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin 14:30 Kokouksen avoin osuus päättyy. Kokoustauko. Lindtmanin ja Marinin mediainfo Kamarimusiikkisalissa. Median on mahdolli

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme