SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: SOTE-uudistus on järkevä ja malli vastuullinen

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) pitää Marinin hallituksen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta välttämättömänä ja myös suuren kiitoksen arvoisena. Hän arvioi sen toteutuvan yhdenvertaisuutta lisäävällä mallilla ja luovan edellytyksiä kansalaisten tarvitsemien konkreettisten palvelujen turvaamiselle ja kehittämiselle.

Uudistuksen tarpeellisuudesta vallitsee laaja yksimielisyys, tämän lisäksi Kvarnström ottaa selkeästi kantaa hallituksen sopimaan malliin.

- Sairaanhoidon kustannuspaine on suuri, ja ainoa järkevä ja vastuullinen asia on pyrkiä hillitsemään kustannusten kasvua. Siihen tarvitaan hyvinvointialueita. Kuntien välillä on suuria eroja sotetilanteessa, mikä on kestämätön perusta haasteeseen vastaamiselle. En näe asiaa siten, että kunnilta oltaisiin viemässä vapaus ja valta, vaan pikemminkin niin, että ne välttävät vastuun kustannusten noususta, johon niillä ei ole varaa tai johon ne pieninä toimijoina eivät voisi edes riittävästi vaikuttaa. Uudistus on tarpeen sosiaali - ja terveyspalvelujen turvaamiseksi ja kehittämiseksi kestävällä tavalla, Kvarnström sanoo.

Hän suhtautuu myönteisesti uudistukseen ilman yhtiöittämisvaatimuksia ja rahoituksen leikkaamista.

- Julkisella sektorilla on vastuu, kun taas yksityisillä palveluntuottajilla ja kolmannella sektorilla on edelleen tärkeä täydentävä rooli sosiaali - ja terveyspalvelujen tuottamisessa. Onneksi vältymme terveydenhuoltosektorin radikaalilta yksityistämiseltä, Kvarnström sanoo.
Hän on pahoillaan, että yhteiskunnallisessa keskustelussa on esiintynyt epäasiallisuuksia ja väitteitä, jotka eivät todellakaan pidä paikkaansa, muun muassa pelkoa tulevista irtisanomisista Uudellamaalla.

- Suurimpana haasteena on saada rekrytoitua lisää henkilöstöä. Tämä on hyvinvointialueille helpompaa kuin yksittäisille kunnille. Rahoitus kasvaa kaikilla alueilla, myös asukasta kohden laskettuna. Uudistukseen sisältyvä tasausjärjestelmä on perusteltu. Tärkeintä on, että turvaamme rahoituksen sen sijaan, että yhdistäisimme uudistuksen leikkausvaatimuksiin.

Kvarnström on iloinen siitä, että historiallinen uudistus toteutetaan nyt siten, että julkisia palveluita kehitetään sen sijaan, että ne myytäisiin muille toimijoille.

- Uudistus toteutetaan niiden arvojen mukaisesti, joita voimme kannattaa. Se huomioi alueelliset oikeudenmukaisuus - ja kielelliset oikeudet aiempaa paremmin, Kvarnström sanoo.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Hussein al-Taee: Oli kunnia edustaa Suomea tärkeissä konferensseissa2.7.2021 14:02:30 EEST | Tiedote

Eduskunnan suuren valiokunnan ja ulkoasiainvaliokunnan puolesta osallistui kansanedustaja Hussein al-Taee kesäkuussa kahteen EU-puheenjohtajamaa Portugalin järjestämään konferenssiin pitäen Suomen ainoat puheenvuorot molemmissa tapaamisissa. 14.6 pidetty konferenssi käsitteli EU:n maahanmuuttopolitiikkaa ja 21.6 järjestetty konferenssi koski EU-Afrikka suhteita. Molemmat olivat parlamentaarisia konferensseja ja osallistujia oli useiden maiden parlamenteista.

SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäinen: Osaava ja päättävä hallitus vie asioita eteenpäin haasteista huolimatta2.7.2021 13:08:38 EEST | Tiedote

Eduskunnassa on kevätkaudella käsitelty ja päätetty laajoista kokonaisuuksista kuten koronan hoidosta, sote-uudistuksesta, EU:n elpymispaketista sekä linjattu Suomen talouden tulevaisuudesta. Näiden päätösten tavoitteena on ollut sosiaalisesti, taloudellisesti ja ympäristön kannalta kestävän suomalaisen yhteiskunnan rakentaminen. SDP:n johtaman hallituksen politiikan keskiössä on sitoutuminen vastuulliseen talouspolitiikkaan, hyvinvointivaltion palveluiden turvaamiseen sekä eriarvoisuuden vähentämiseen yhteiskunnassamme. - Suomi ja koko maailma ovat kärsineet yli vuoden verran historiallisesta terveydellisestä ja taloudellisesta kriisistä. Tämän hetken arviot Suomen talouden elpymisestä ovat paljon valoisempia, mitä vielä viime syksynä. Vaikka taloutemme toipuu ja kasvua on näköpiirissä, kriisinhoito ei ole kuitenkaan vielä ohi. Pandemian aiheuttamat vauriot pitää korjata. Terveydenhuollossamme on hoitovelkaa, koulutuksessa on koulutusvelkaa ja erityisesti nuorilla on hyvinvointivelkaa

SDP:n Seppo Eskelinen: Itä-Suomen liikennehankkeet huomioitu hyvin Väyläviraston suunnitelmassa2.7.2021 11:14:28 EEST | Tiedote

-Olen tyytyväinen, että moni Itä-Suomen ja Savo-Karjalan kannalta tärkeistä hankkeista on listattu Väyläviraston tänään julkistetussa luonnoksessa investointiohjelmaksi, sanoo kansanedustaja ja liikenne- ja viestintävaliokunnan jäsen Seppo Eskelinen. Väylävirasto julkisti tänään luonnoksensa investointiohjelmaksi seuraavalle kahdeksalle vuodelle liittyen eduskunnan eilen hyväksymään 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan. -Itä-Suomen kannalta on merkittävää, että luonnoksessa on mainittu Karjalan- ja Savon ratojen kehittäminen sekä kaksoisraiteen jatkaminen Joutsenosta Luumäelle, mikä heijastuu koko Karjalan radan sujuvuuden ja turvallisuuden sekä teollisuuden kuljetusten parantumisena. Maanteiltä listalle on nostettu VT9 Liperin eritasoliittymä ja Kuopion Lentokentäntien liikennejärjestelyjen parantaminen sekä Karvion kanavan sillan uusiminen. Väylävirasto lähetti tänään suunnitelmaluonnoksen lausuntokierrokselle, joka kestää syyskuun puoliväliin saakka. Valmi

SDP:n Kymäläinen: Investointiohjelmalla liikennejärjestelmäsuunnitelman toimeenpano vauhtiin2.7.2021 10:30:17 EEST | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tyytyväinen Väyläviraston tänään lausuntokierrokselle lähettämään luonnokseen tulevien vuosien investointiohjelmaksi. Ohjelman laatiminen perustuu eduskunnassa juuri hyväksyttyyn 12-vuotiseen valtakunnalliseen liikennejärjestelmäsuunnitelmaan ja siinä määriteltyihin kriteereihin. - On tärkeää, että nyt alamme ensi kertaa nähdä käytännössä pitkään valmistellun valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelmatyön tuloksia, kun suunnitelmaa aletaan panna toimeen. Väyläviraston laatimaan investointiohjelmaan on koottu ehdotukset seuraavien 8 vuoden aikana käynnistettävistä hankkeista sekä niiden toteuttamisjärjestyksestä ja rahoituksesta. Ohjelma toimii tulevien vuosien budjettivalmistelujen pohjana. Lopullisen päätöksen toteutettavista hankkeista tekee kuitenkin eduskunta talousarvion yhteydessä, Liikenne 12 -suunnitelman valmistelun parlamentaarisen ohjausryhmän varapuheenjohtajana toiminut Kymäläinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme