SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johan Kvarnström: Välikysymys on vastuuton ja harhaanjohtava

Jaa

Kansanedustaja Johan Kvarnström (SDP) pitää tänään täysistunnossa esitettyä opposition välikysymystä irrationaalisena panikointina

Olemme hyvin yksimielisiä siitä, että Valko-Venäjän johdon toiminta on häpeällistä. Ihmisten käyttäminen poliittisena pelinappulana nyt tapahtuvalla tavalla on vastenmielistä. Tähän saakka useimmat ovat yksimielisiä. Näkemykset kuitenkin jakautuvat siinä, että oppositio käyttää nyt kovinta työkaluaan tavalla, joka Kvarnström mukaan on vahingollinen ja kielteinen mitä tulee niin kutsuttuihin hybridihyökkäyksiin ilmiönä.

- Samalla kun oppositio ilmoittaa haluavansa entistä vahvempaa suojaa hybridiuhkia vastaan, se reagoi juuri kuten Valko-Venäjän johto toivookin EU-maiden tekevän, nimittäin kyseenalaistavan järjestelmän kestävyyden ja perusarvot. Ja tämä vaiheessa, jossa Suomeen ei ole kohdistunut tämänkaltaista painostusta sen nykyisessä muodossa, kansanedustaja Kvarnström sanoo.

Kvarnström korostaa, että hallitus on painottanut Suomen suojelevan tarvittaessa rajaansa nykyisen lainsäädännön kautta ja päivittävän lakeja jatkuvasti ja harkitusti. Lainsäädäntötyön on tapahduttava huolellisesti ja perusteellisesti perusoikeuskysymyksissä, kuten maarajoissa ja ihmisoikeuksissa. Kvarnström tähdentää, että tätä ei pidä tehdä kiireellä.

- Sen sijaan se, mikä on kiireellistä ja pitää ratkaista nopeasti, on meneillään oleva humanitaarinen kriisi. Siitä oppositio puhuu hyvin vähän. Valko-Venäjän ja Puolan välisellä rajalla hätä on suuri, Kvarnström sanoo.

Hän on erittäin pettynyt siihen, miten kokoomus toimii tässä asiassa.

-Luulin, että muurin rakentamisretoriikkaa harrastavat vain oikeistopopulistiset puolueet. Kokoomus kuitenkin reagoi Valko-Venäjän kriisiin siten, että Suomen pitäisi rakentaa aita koko rajan pituudelle ja lisäksi virheellisesti viestittää, että nykyinen järjestelmämme ei toimi.

- Vain muutama viikko sitten kokoomus ei peräänkuuluttanut mitään siitä, mitä he nyt huutavat, ja nyt he tarraavat epätoivoisesti mahdollisuuteen saada lyhyen aikavälin näkyvyyttä ja tekevät samalla Suomelle ja EU:lle vahingollisen karhunpalveluksen, Kvarnström sanoo.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

Puh:050 514 4080

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Kymäläinen nostaa jälleen esiin kysymyksen EU- ja ETA-maiden ulkopuolisten kiinteistökaupoista7.12.2021 14:24:12 EET | Tiedote

Liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Suna Kymäläinen (sd.) on tänään jättänyt kirjallisen kysymyksen EU- ja ETA-alueiden ulkopuolelta tulevien kiinteistökauppoja koskevasta sääntelystä. Kiinteistökaupat ovat viime kuukausina olleet jälleen otsikoissa muun muassa Puumalan Kotasaaren tapauksen myötä. Kymäläinen kysyy hallitukselta, onko se tietoinen ulkomaalaisten kiinteistökauppoihin liittyvistä ongelmista ja aiotaanko lainsäädännön tiukentamista ja paluuta takavuosien luvanvaraisuuslainsäädäntöön selvittää. - Vuoden 2020 alussa voimaan astunut lakimuutos koskien EU- ja ETA-alueiden ulkopuolisten henkilöiden kiinteistökauppoja ja valtion mahdollisuutta puuttua mahdollisesti kansallista turvallisuutta vaarantaviin kauppoihin oli askel oikeaan suuntaan. Nyt kuitenkin huomataan, että sääntely ei edelleenkään ole aukotonta. Kyse ei ole pelkästään strategisesti tärkeistä alueista vaan huolta aiheuttavat myöskin maatalousmaiden, metsien, pohjavesialueiden ynnä muide

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme