SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johanna Ojala-Niemelä: Saamelaiskäräjälaki on otettava käsittelyyn välittömästi, kun seuraava hallitus aloittaa työskentelynsä

Jaa
”Valitettavasti Sanna Marinin hallituksen esittämä saamelaiskäräjälakiesitys kaatui tänään perustuslakivaliokunnassa. SDP pitää erittäin tärkeänä saamelaisten aseman edistämistä Suomen ja Euroopan ainoana alkuperäiskansana,” perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johanna Ojala-Niemelä toteaa.
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Puhemiesneuvosto oli antanut valiokunnalle ehdottoman takarajan laatia asiasta mietintö tänään 24.2.2023 klo 13 mennessä. Valiokunta on ollut erittäin työllistetty vaalikauden lopussa ja lausuntoja on annettu ennätysmäärä, kaikkiaan 106 kappaletta.

Valtioneuvosto antoi esityksen eduskunnalle 25.11.2022 ja valiokunta on kaiken muun lainsäädäntötyön rinnalla järjestänyt käräjälaista kuusi kuulemista, joista ensimmäisen julkisena. Valiokunta äänesti siitä, onko tässä annetussa aikataulussa edellytyksiä laatia asianmukainen mietintö. Äänin 9–7 voitti kanta, ettei mietintöä ole edellytyksiä laatia. Äänestystulos merkittiin valiokunnan pöytäkirjaan. SDP:n edustajat äänestivät mietinnön laatimisen puolesta.

– On tärkeää, että työ Suomen kansainvälisten ihmisoikeusvelvoitteiden täyttämiseksi jatkuu ja ensi vaalikaudella valtioneuvosto antaa välittömästi uuden esityksen asiassa, Ojala-Niemelä sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Kansanedustaja Heinäluoma: Huomenlahja hallitusneuvottelijoille26.5.2023 09:15:01 EEST | Tiedote

Uutta hallituspohjaa rakentavat puolueet ovat jumittuneet Säätytalolla kiistelemään työperäisten maahanmuuttajien tulorajoista. Kansanedustaja Eveliina Heinäluoma antaa oppositiosta käsin hallitusneuvottelijoille huomenlahjan ja toivoo, että tuleva hallitus lähtisi ratkomaan ulkomaalaisten työntekijöiden hyväksikäyttöä alipalkkauksen kriminalisoinnilla sekä ammattiyhdistysten kanneoikeuden säätämisellä.

SDP:n Eloranta: Kansalaisopistoilta leikkaaminen vähentäisi työttömien mahdollisuuksia laajentaa osaamistaan23.5.2023 15:16:16 EEST | Tiedote

STT:n tietojen mukaan hallitusneuvotteluissa pöydällä olisi myös merkittäviä, 20-70 miljoonan euron, leikkauksia kansanopistojen, kansalaisopistojen ja kesäyliopistojen valtiontukeen. SDP:n kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta pitää mahdollisia leikkauksia erittäin haitallisina erityisesti jatkuvan oppimisen näkökulmasta. Eloranta korostaa kansalaisopistojen tarjoamien monipuolisten kurssien merkitystä erityisesti työikäisten osaamisen kehittämisen kannalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme