SDP EDUSKUNTA

SDP:n Johannes Koskinen: Suomi jatkaa Ukrainan tukemista

Jaa

SDP:n kansanedustaja, valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja ja ulkoasianvaliokunnan jäsen Johannes Koskisen mukaan hallituksen vuoden 2022 toinen lisätalousarvio on välttämätön vastaus Ukrainan sodan vaikutuksiin.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

- Venäjän hyökkäyssodalla Ukrainassa on mittaamaton humanitaarinen hinta. Lisäksi siitä aiheutuu moninaisia varautumistarpeita Suomelle. Hallitus osoittaa lisätalousarviossaan näihin noin 2 miljardin euron lisäystä. Tähän sisältyy panostuksia niin maanpuolustukseen, huoltovarmuuteen ja kyberturvallisuuteen kuin lisää tukea Ukrainalle, Koskinen kommentoi.

Koskisen mukaan Suomen on jatkettava Ukrainan tukemista eri muodoissa.

- Ukrainan humanitaarinen tilanne jatkuu vakavana. Ukrainaan annettavaan apuun ehdotetaan nyt yhteensä noin 83 miljoonan euron lisäystä. Rahat suunnataan akuutin humanitaarisen tilanteen helpottamiseen ja jälleenrakennuksen tukemiseen sekä materiaaliapuun. Avustussummaan sisältyy ulkoministeriössä valmisteltava Bitcoin-kokonaisuus, Koskinen sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme