SDP EDUSKUNTA

SDP:n kansanedustaja, röntgenhoitaja Berg: Vastustaako kokoomus hoitajien määrän lisäämistä?

Jaa

SDP:n kansanedustaja, röntgenhoitaja Kim Berg iloitsee sitovan hoitajamitoituksen etenemisestä ja kummastelee kokoomuksen puheenjohtaja Orpon aamuista haastattelua.

- Vanhustenhoidon kriisi iski jokaisen suomalaisen tajuntaan viimeistään keväällä. Hätähuutoja oli kuulunut jo kauan ennen sitä. On selvää, että pelkkä suositus ei riitä, vaan lakiin tarvitaan sitova hoitajamitoitus. Nyt hallitus on ryhtynyt toimeen. Jokaiselle ikäihmiselle on taattava ihmisarvoinen hoiva ja huolenpito, ja henkilökunnalle on taattava inhimilliset työolot. Tämä on SDP:n tavoite ja siksi olemme pitkään työskennelleet sen eteen, että sitova hoitajamitoitus kirjataan lakiin, Berg sanoo.

- Kokoomus oli keväällä ainoa puolue, joka vastusti sitovan hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin. Nyt sama meno jatkuu. Hallitus on vihdoin laittamassa asioita kuntoon ja silti Orpon ontto kritiikki jatkuu. Kokoomuksen ja Orpon pitäisi esitellä oma ratkaisuehdotuksensa, jos hoitajien määrän lisääminen ei heille käy, vaatii Berg.

- Olen iloinen, että lakiluonnosta valmistellut jaosto, johon kuului muun muassa SuPer ja Tehy, pääsivät yksimieliseen esitykseen. Kritisoidessaan esitystä Orpo tulee kritisoineeksi siis hoitoalan ammattilaisten yksimielistä esitystä, Berg huomauttaa.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme